Van der Breggen niet fit in aanloop naar WK: “We hebben bloedtesten gedaan”

vrijdag 10 september 2021 om 09:21
Van der Breggen niet fit in aanloop naar WK: “We hebben bloedtesten gedaan”

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen neemt na het WK wielrennen in België afscheid als wielrenster, maar momenteel is het nog onduidelijk of ze op tijd fit is voor de mondiale titelstrijd. De regerend wereldkampioene op de weg haalt momenteel niet haar normale niveau en besloot daarom af te zeggen voor de Europese kampioenschappen wielrennen in Trentino.

Danny Stam, sportief manager bij SD Worx, hoopt dat Van der Breggen straks in goede vorm kan beginnen aan het WK. Binnen de ploeg maken ze zich vooralsnog nog geen zorgen over de gezondheid van de 31-jarige renster, al was haar optreden in de voorbije Ceratizit Challenge by La Vuelta bleek. Van der Breggen kwam niet verder dan een 58ste plaats in het klassement, op ruim 23 minuten van landgenoot en eindwinnares Annemiek van Vleuten.

“Ze haalde daar haar normale waardes niet”, laat Stam weten aan de NOS. “We hebben bloedtesten gedaan en het is wachten op de uitslagen. Als je geen normale trainingsarbeid kan leveren, dan wil je weten wat er aan de hand is.” De tijd begint echter te dringen voor Van der Breggen, aangezien op maandag 20 september al de individuele WK-tijdrit op het programma staat. Stam: “We hopen dat we het kunnen oplossen.”

“Het is te hopen dat ze kan deelnemen op haar niveau”
“Als we hebben uitgesloten dat er iets in het bloed zit dat niet goed is, kan ze de langere trainingen weer hervatten.” Ook voor Stam is het gissen waarom Van der Breggen momenteel in een vormdip zit. “Ze is teruggekeerd van de Olympische Spelen, heeft een weekje vakantie gehad, wat trainingen gedaan en vervolgens zijn in de Vuelta haar waardes achteruitgegaan. Ze kwam tot de conclusie: als ik zo op de EK moet rijden, heeft het weinig zin.”

Zeker is dat Van der Breggen binnenkort afzwaait als wielrenster, maar is het straks een afscheid in mineur? “Na de WK rijdt ze geen andere koers meer, daar verandert niets aan. Of ze start wel, of ze start niet. Het is te hopen dat ze kan deelnemen op haar niveau en dat ze het afscheid krijgt dat ze verdient”, aldus Stam.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Angelo Pauwels 10 september 2021 om 10:05

Hopelijk niet hetzelfde verhaal als GVA.

0
Wheely 10 september 2021 om 10:24

Een psychologisch trauma opgelopen wegens het afscheid moeten nemen van de Olympische titel? Zou kunnen inderdaad.

0
vincenzo 10 september 2021 om 12:48

Moest ook meteen aan GVA denken …

0
Willem Kieft 10 september 2021 om 13:24

Sorry dat ik je zo hard heb laten poetsen, Anna.

0
Jean Dumas 10 september 2021 om 10:30

Gun haar een afscheid op de WK, zal absoluut met opgeheven hoofd kunnen stoppen.

0
Cayolle 10 september 2021 om 11:06

Wordt dan waarschijnlijk toch niet op het hoogtepunt stoppen…
Ze wilde doorgaan t/m de OS; vreemd genoeg is haar jaar best goed geweest tot aan de OS. Vanaf de OS is het duidelijk minder gegaan. Op de OS klaagde ze al dat haar (vermogens-)waarden niet haalde.
Hoop dat ze toch nog een mooie prestatie neer kan zetten op het WK en daar zo een waardig afscheid kan krijgen/neerzetten!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone