Van der Breggen na succesvol voorjaar: “Ik moet hier heel hard voor werken”

woensdag 25 april 2018 om 15:08
Van der Breggen na succesvol voorjaar: “Ik moet hier heel hard voor werken”

foto: ASO

Anna van der Breggen won zondag met Luik-Bastenaken-Luik haar vierde grote klassieker in een tijdsbestek van slechts anderhalve maand. De olympisch kampioene van Boels-Dolmans was eerder dit seizoen de sterkste in Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl. “Ik vind het mooi om dingen te doen die ik nog nooit heb gedaan”, zegt ze in het AD.

Zo schreef Van der Breggen dit jaar Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen voor het eerst op haar naam. De Zwolse boekte in de Italiaanse eendagswedstrijd haar eerste wegzege van het seizoen, na een indrukwekkende solo van bijna twintig kilometer. In de Ronde van Vlaanderen ontsnapte ze op de Kruisberg en knalde ze opnieuw een imponerende solo uit haar benen. “En zo was de eerste keer de Giro winnen ultiem, maar nu dat twee keer is gelukt, voel ik niet de motivatie voor een derde poging. Een wereldtitel won ik nog niet. Maar er blijf weinig over.”

Ze vraagt zich geregeld af wat nu nog haar grootste motivatie is. “Ik merk dat ik al minder dan voorheen specifieke doelen uitzoek. Ik probeer gewoon te genieten van het fietsen. Op die manier is dit leven het leukst. De meeste dingen lukken niet, soms lukt iets wel.” Getuige haar vele successen lijkt dat bij haar juist andersom te zijn. “Dat lijkt zo. Ik realiseer me dat ik de olympisch kampioen ben, maar dat wil niet zeggen dat ik onverslaanbaar ben. Ik moet hier heel hard voor werken.”

Van der Breggen niet naar Yorkshire
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat Anna van der Breggen niet naar de Tour de Yorkshire. Dat meldde haar ploeg Boels-Dolmans vandaag. Haar ploeggenote Chantal Blaak verschijnt wel aan de start. De andere rensters worden volgende week bekendgemaakt.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Alto 25 april 2018 om 15:20

Behalve een steen goede wielrenster, zit er ook een slimme kop op. Net het hele artikel gelezen van het AD.
Ook een voorbeeld voor de jeugd. Maakt niet uit of je eerste of laatste wordt, als de terugweg maar hetzelfde is.

LaurentJalabert 25 april 2018 om 15:21

Geweldige renster, maar ik ben afgehaakt toen het woord “christen” viel. No disrespect.

ghostwriter 25 april 2018 om 15:23

@LaurentJalabert
No disrespect? Stoppen met lezen puur en alleen omdat het woord “christen” viel lijkt mij nou juist een goed voorbeeld van disrespect.

LaurentJalabert 25 april 2018 om 15:30

@ghostwriter dat mijn nekharen dan overeind gaan staan en ik geen behoefte heb verder te lezen heeft verder niets te maken met het respect wat ik voor deze sportvrouw heb en de prestaties die heeft geleverd. Zo bedoel ik het meer.

LucasR 25 april 2018 om 15:45

@Jalabert: Eens, maar gelukkig viel het woord maar één keer en kreeg het stuk niet ineens een EO-draai. :D

ronddraaien 25 april 2018 om 15:45

Stel je voor dat iemand kracht zou halen uit haar geloof en daarmee niemand kwaad doet. Mijn nekharen staan ook overeind.

Hoebele 25 april 2018 om 16:09

Niet verrassend toch voor iemand uit omgeving Zwolle? Dat Vos gelovig Christen is, is eerder verrassend voor iemand uit het Katholieke Brabant.

Pierre92 25 april 2018 om 17:00

@LaurentJalabert. Grappig, hoe het kan lijken dat je iemand respecteert zolang je achter je mening over diegene maar ‘no disrespect’ schrijft. Grappiger nog, is dat je dit hier zo nodig moet spuien.

LaurentJalabert 25 april 2018 om 17:00

Heb er totaal geen problemen mee dat iemand daar kracht uit haalt. Ik word er alleen zo moe van dat het altijd moet worden besproken. Het lijken wel crossfitters die gelovigen. Ik zeg toch ook niet na alles dat dat mogelijk met mijn atheïsme te maken heeft.
Stel je nou eens voor dat ik zou zeggen dat ik mijn teamgenoten een overwinning gun omdat ik atheïst ben… met andere woorden gelovigen doen dat niet.. dat is toch vreemd. Andersom is het heel normaal.

Iedereen moet vooral doen waar hij/zij/het zich goed bij voelt!

LaurentJalabert 25 april 2018 om 17:02

En mooi dat je het grappig vindt Pierre. Zo was het nog niet eens bedoeld!

ikbenprocycling 25 april 2018 om 17:18

Ze zat er laatst ook goed bij in Peptalk. Bescheiden mens met topprestaties. Mooi dat ze al als jong meisje koerste, terwijl haar moeder er een ‘spuughekel’ aan had.

Lalsacien 25 april 2018 om 17:37

@LaurentJalabert Deze renster is al een hele tijd in het nieuws maar ik lees het pas voor de eerste keer dat ze christen is, dus dat het bij haar altijd besproken wordt is dus uit de lucht gegrepen. Blijkbaar vindt zij het belangrijk genoeg om het tijdens het interview ter sprake te brengen.
Atheïsme hoor ik inderdaad niet als motivatie maar wel andere mensen of familieleden. Is dat dan wel toegestaan???

de oudste 25 april 2018 om 18:20

LaurentJalabert, dat iemand winnend zijn vinger(s) omhoog doet als eerbetoon
aan een overleden ploegmaat moet toch ook een vreselijk gezicht voor je zijn?
Ik zou niet meer kijken als ik jou was….

EdEnd 25 april 2018 om 18:27

Ik zie dat ze er heel veel voor moet doen… ik zoek en lees, maar nergens staat dat ze ook meer betaald wil krijgen. Dat vind ik persoonlijk wel verrassend eigenlijk, want die premies voor de dames slaan in vergelijking tot die van de mannen natuurlijk nergens op. Verder lijkt ze mij vooral heel nuchter in het leven te staan en zal ze wel lekker vrolijk blijven rondlopen.

Dat ze christen is, tsja, ze geeft dat eigenlijk alleen aan als reden waarom ze op een bepaalde manier in elkaar zit en tegen het leven aankijkt. Zij koppelt dat aan haar geloof maar ze is niet bezig met het promoten van haar geloof. Ik kan er in ieder geval op geen enkele manier over vallen, want als je aardig wilt zijn naar anderen, dan maakt de reden waarom je dat wilt mij niet zo veel uit, als het maar oprecht is. En volgens mij is ze heel oprecht wat dat betreft.

Romāns Vainšteins 25 april 2018 om 19:26

In dit metier lijkt me een diepe geloofsovertuiging in het geheel geen nadeel.

LaurentJalabert 25 april 2018 om 19:32

Prachtig. Dat is zo mooi aan dit forum. Direct komen totaal niet relevante vergelijkingen. Het omhoog steken van vingers is meer een algemeen teken en betekent; hoi ik geloof in God. Het bedanken van vrienden en familie doen topsporters uiteraard vaak omdat topsport een vrij egoïstisch vak is, waar vrienden en familie onder “lijden”.
Misschien vat Edend het wel het best samen. Misschien had ik er niet over hoeven vallen omdat ze het goed bedoelt.

Fort 26 april 2018 om 11:42

Maar de hamvraag blijft. Is ze nog alleenstaand of al bezet?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair