Van der Breggen pakt brons: “Heel erg tevreden”
foto: Sirotti
woensdag 10 augustus 2016 om 15:34

Van der Breggen pakt brons: “Heel erg tevreden”

Anna van der Breggen mag een tweede olympische medaille ophalen. Na het goud in de wegwedstrijd haalde de Nederlandse in de tijdrit brons. Ze kwam elf seconden tekort, maar gaf toe dat het niet haar beste tijdrit was. En dus is ze blij: “Absoluut!”

“Ik ben heel erg tevreden”, zegt ze tegen de NOS. “De tijdrit liep niet. Het was geen toptijdrit en ik kwam moeilijk in mijn ritme. Ik schrok van de rukwinden, dus dat was lastig. En ik had last van steek in mijn zij. Daar kan je mee fietsen, maar het is niet ideaal.”

“Het was geen goede tijdrit, dus ik ben blij dat ik nog derde ben”, aldus Van der Breggen, die net als alle vrouwen met veel regen en wind moest starten. “De afdalingen zijn moeilijk, zeker met dit weer. Daar schrok ik van. Ik ben heel blij met deze bronzen medaille, ook al zat het heel dicht bij goud.”

In de twee wedstrijden die Van der Breggen reed op deze Olympische Spelen, haalde ze twee keer het podium. Goud en brons. “Heel apart gevoel. Twee medailles, daar droomt iedere atleet van”, lacht ze.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
10 augustus 2016 15:36
wat een fantastische spelen voor klasbak van der Breggen. chapeau!
10 augustus 2016 15:38
Beetje vreemde titel... Krijgt brons?? Moest ze toch wel ff voor uit bed komen en stukkie fietsen toch?

Net aangepast zie ik:)

Edit redactie: Is al aangepast inderdaad ;)
10 augustus 2016 15:51
Proficiat, maar bizar. Als Van Vleuten niet valt, heeft Van der Breggen geen goud. En als Van Dijk recht blijft, krijgt Anna deze bronzen plak ook niet.
10 augustus 2016 15:58
@xistnc
Klopt, maar als telt niet he. Als we als gaan gebruiken hebben de NL vrouwen vier medailles.
10 augustus 2016 17:13
ze mag haar ploeggenoten wel danken zonder hen had ze waarschijnlijk enkel zilver gehad...

Reacties zijn gesloten.