Van der Breggen in actie op NK Veldrijden

Van der Breggen in actie op NK Veldrijden

foto: Sirotti

Anna van der Breggen staat aan het vertrek van het NK Veldrijden in Surhuisterveen. Dat bevestigde het management van de olympisch kampioene.


Van der Breggen was 24 december nog de sterkste in de nationale veldrit van Boxtel. Komende zondag staat ook de nationale cross van Didam op het programma van de 27-jarige renster van Boels-Dolmans, voor wie de veldritten gelden als voorbereiding op het wegseizoen. Na Didam is het de bedoeling dat ze meedoet tijdens het NK Veldrijden op 13 januari.

De olympisch kampioene op de weg weet inmiddels wie haar concurrenten zijn tijdens de nationale kampioenschappen. De KNWU heeft reeds de deelnemerslijst voor de dameskoers gepubliceerd op internet. Ook zijn de rivalen bekend van Mathieu van der Poel, die in Surhuisterveen zijn vierde titel op rij najaagt.

Dit artikel delen:

11 Reacties

AWestie 2 januari 2018 om 21:41

De combi ‘Olympisch kampioen’ & ‘veldrijden’ zorgt er meteen weer voor dat ik zoekopdrachten in die trant zit te zoeken op Google. Oud UCI-praeses Cookson heeft nog wel eens zijn best voor gedaan lees ik, voor veldrijden op de Winterspelen. Lijkt me mooi man.

KnightBiker 2 januari 2018 om 22:55

@AWestie
Als De internationalisering nou zou doorzetten in vooral engeland, en als de amerikanen eens een deftig niveau gaan halen dan zou het mogelijkheden moeten zijn. In Engeland is het potentieel er al en zien ze het als een ideale veilige manier om de jeugd op te leiden.

On topic: ben benieuwd, zal waarschijnlijk technisch wat minder zijn, maar Met die motor die er in zit kan er kennelijk veel. wat opvalt is dat Dames hun seizoen veel makkelijker met het wegseizoen kunnen combineren dan de heren.

Kaunertal 2 januari 2018 om 23:59

Van der Breggen kan nog ver komen op een parcours als dat van Surhuisterveen!

HoofdIsVrij 3 januari 2018 om 02:35

Van Vleuten eindigde in Gieten op 7 minuten. Ik ben benieuwd of Van der Breggen het beter doet.

@Awestie
Het probleem met de combo winter os en veldrijden is dat op de winter os alleen sporten voorkomen die op sneeuw of ijs worden gedaan. Voor veldrijden zouden de regelementen dus aangepast moeten worden wat niet gaat gebeuren. Helaas. MTB is pas ook echt groot geworden met de Olympische status.

Hoebele 3 januari 2018 om 09:54

Ik had eerder een titel verwacht als: “Puck Moonen niet in actie op NK” ;)
Off: Veldrijden op de OS? Dream on. Een sport uit 1,5 land wordt niet Olympisch.

fvtende 3 januari 2018 om 10:25

Volgensmij zijn toevoegingen aan de OS ook niet zo snel aan de orde. IOC heeft volgensmij momenteel niet de drang om de OS te laten groeien. Het toevoegen van veldrijden zou dus ten koste moeten gaan van iets anders. Dat zie ik niet snel gebeuren.

De langste schaatsafstand zou mogelijk nog wel eens kunnen verdwijnen, maar dan denk ik eerder dat die vervangen zou worden voor iets als de marathon.

Overigens bewonder ik me soms wel over de argumentatie dat een sport erg internationaal zou moeten zijn. Volgensmij is de olympische gedachte veel meer op sporten en competitie in het algemeen. In mijn ogen zou dan een begrip als ‘toegankelijke sport’ veel beter zijn. Dan zou veldrijden juist een goeie sport zijn. Heel kort door de bocht is een fiets en iets van een bos voldoende (niet voor topniveau). Op die manier is het vinden van een berg met sneeuw of een meer met ijs een heel stuk lastiger. Potentieel is hierdoor de sport ook veel internationaler te maken als veel van de huidige sporten op de OS.

Lalsacien 3 januari 2018 om 11:05

Altijd leuk om meer wegrenners/sters te zien rijden in het veld!!!

west 3 januari 2018 om 12:12

Als ze olympisch willen worden, moeten ze actief sneeuwcrossen gaan organiseren. Het IOC wil geen blubber zien op de winterspelen. De Duitsers hebben heel veel ervaring met een heel stadscentrum volspuiten met kunstsneeuw voor langlauf wedstrijden. Dan zul je daar bij moeten aansluiten, of zelf die aansluiting maken… Wel mooi, een sneeuwcross door het centrum van Gent of Brugge… En je zal met de Wereldbeker sneeuwomstandigheden moeten opzoeken in Duitsland, Tsjechie, Zwitserland, Italie, Frankrijk, USA, (Schotland, Noorwegen?) En dat betekent minder crossen in Belgie en Nederland. In ieder geval moet er een hele grote internationaliseringsslag gemaakt worden…

Spinergy 3 januari 2018 om 12:35

16 man bij de Elite :(

Plaggie 3 januari 2018 om 13:36

@HoofdIsVrij, van der Breggen heeft in het veld (en helemaal in surhuisterveen) een pak meer ervaring dan van Vleuten. Ik zie haar wel podium rijden.
Bron: http://www.sportuitslagen.org/anna-van-der-breggen-veldrijden-spf250868.html

Col du Bramont 3 januari 2018 om 16:53

Inderdaad, vd Breggen heeft de nodige veld ervaring al heeft ze nooit een volledig seizoen meegedraaid. Zeker op het parcours in Surhuisterveen maakt ze kans op een mooie klassering. Dat heeft ze in het verleden al bewezen op dat parcours.
Maar met 5 Nederlandse vrouwen in de top15 vd UCI ranking is een podium niet eenvoudig. Maar zeker niet onmogelijk.

Weet even niet of ze rijdt puur als voorbereiding op de weg of misschien zelfs WK ambities heeft, daar zal het parcours wel heel anders zijn.

Oja veldrijden Olympisch? Die kans is verwaarloosbaar klein, het is geen wintersport volgens de definitie en op de zomerspelen heb je al mtb en bmx, daar maakt veldrijden geen enkele kans ook niet als demonstratie sport/nieuwe sport.

Headlines

Materiaalzone

Populair