Van der Breggen: “Ik moest echt aan de bak, gelukkig kon ik Spratt nog bijhalen”

Van der Breggen: “Ik moest echt aan de bak, gelukkig kon ik Spratt nog bijhalen”

foto: ASO

zondag 22 april 2018 om 15:14

Voor Anna van der Breggen was haar tweede overwinning op rij in Luik-Bastenaken-Luik geen sinecure. De leidster in de Women’s WorldTour geeft dat na de finish toe in gesprek met de NOS. “Dit was best wel ingewikkeld. Dit is een koers waarin de sterksten over blijven, maar vandaag kwamen de sterksten ook iedere keer terug”, zegt de kopvrouw van Boels-Dolmans.

Pas in de laatste, omhooglopende lijn richting de finish in Ans wist Van der Breggen zich te ontdoen van Amanda Spratt. De Australische van Mitchelton-Scott had daarvoor nog een voorsprong opgebouwd van een kleine minuut op alle favorieten. “Die aanval van Spratt was een heel goede op het juiste moment. Toen moest ik echt aan de bak, maar gelukkig kon ik haar nog bijhalen”, blikt Van der Breggen terug. Ze kwam uiteindelijk solo over de streep. “Ik weet ook wat we er allemaal voor moeten doen. Het gaat echt niet vanzelf.”

Net als bij de Waalse Pijl was deze overwinning een belangrijke voor de ploeg, die een moeilijke periode kent door de hartaanval die mecanicien Richard Steege had gekregen, daags na de Amstel Gold Race. Op de dag van de Waalse Pijl – die Van der Breggen ook won – werd hij wakker. “Het gaat goed met hem, hij zit weer, hij staat weer”, zegt ze met een brede glimlacht. “Hij is weer bijna de oude Richard. Als zoiets gebeurt, merk je wat voor team je bent. We zijn daardoor echt hechter geworden.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Alto 22 april 2018 om 18:47

De beste wielrenster. Duidelijk het stokje overgenomen van Vos.

Headlines

Materiaalzone

Populair