Van der Breggen: “Gek van verhalen over tweestrijd met Van Vleuten”

zaterdag 29 september 2018 om 11:30
Van der Breggen: “Gek van verhalen over tweestrijd met Van Vleuten”

foto: Sirotti

Anna van der Breggen wordt langzaamaan gek van de vermeende tweestrijd met Annemiek van Vleuten. Dat vertelde ze aan NU.nl. Sinds de enerverende finale van La Course by le Tour de France waar Van Vleuten haar landgenote op het nippertje verschalkte, wordt er gerekend op een duel tussen beide Nederlandse dames tijdens de WK-wegwedstrijd die vandaag op het programma staat.

Van der Breggen wil er niks van weten. “Ik word er echt gek van sinds La Course”, zegt ze. “Het WK is een soort tweestrijd geworden tussen mij en Annemiek, dat vind ik zo belachelijk. Het is een wereldkampioenschap voor landen, dus we gaan proberen om met het land te winnen.”

“Wie gaat er winnen bij het WK, Annemiek of jij? Die vraag krijg ik heel vaak”, gaat ze verder. “Als het zo simpel zou zijn… De meiden van de andere landen hebben natuurlijk ook gekeken naar dit parcours en weten wie ze moeten volgen. Bovendien, de klim is mooi, maar niet eens heel steil. De tactiek gaat dus heel belangrijk worden, we moeten echt gaan samenwerken. Annemiek en ik staan aan dezelfde kant, het zou vooral mooi zijn als we als land kunnen winnen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Marszzz 29 september 2018 om 11:41

Maak je niet druk meid. Doe net alsof het echt zo is.

Emergo 30 september 2018 om 11:31

Ik denk dat de omgeving zich drukker maakt.

Headlines

Materiaalzone

Populair