Van der Breggen geëmotioneerd na veroveren regenboogtrui: “Niet verwacht zo te winnen”
foto: Innsbruck-Tirol 2018 / BettiniPhoto
zaterdag 29 september 2018 om 17:13

Van der Breggen geëmotioneerd na veroveren regenboogtrui: “Niet verwacht zo te winnen”

Zichtbaar geëmotioneerd verscheen kersverse wereldkampioene Anna van der Breggen na afloop van de wedstrijd voor de camera om daar een flashinterview te doen. “Dit is… een heel mooie. De opbouw naar deze wedstrijd is gewoon heel spannend. Ik wist wel dat dit een parcours was voor mij, maar dan nog is het een heel lange weg voordat het zover is. Dit was een groot doel voor mij en daar heb ik ook geen geheim van gemaakt, dan komt er best veel over je heen. Ik had niet verwacht om zo te winnen”, vertelt Van der Breggen dolgelukkig.

Aanvankelijk ontwikkelde de koers zich niet zoals de Nederlanders het zouden willen. Op vijftig kilometer van de meet reed Amanda Spratt een minuut voor de Nederlanders. De ploeg van Thorwald Veneberg was zich echter bewust van het gevaar. Zo vertelt Van der Breggen: “Spratt moet je niet teveel ruimte geven. Lucinda Brand probeerde het gat te verkleinen en toen opende Annemiek van Vleuten, want we konden niet nog langer wachten. Daarna sprong ik er overheen. Als je aanvalt moet je het goed doen.”

“Ik had wel door dat het nog heel ver was, dus heb ik veel gedronken en gegeten. Ik moest de klim nog een keer doen, dus moest het goed indelen”, gaat ze verder over haar koers. Anna van der Breggen wereldkampioen? “Dat voelt nog een beetje onwennig.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
29 september 2018 17:32
goed gedaan vrouwke
    30 september 2018 11:36
    Als Dumoulin morgen, evt, wint zeg je zeker ook""goed gedaan manneke"
29 september 2018 17:42
Gefeliciteerd Anna !!
Deze trui staat je geweldig !
29 september 2018 17:52
Een zeer grote kampioen!!
    29 september 2018 18:43
    Zo groot is ze ook weer niet. Een groot kampioen wel, natuurlijk.
    29 september 2018 20:13
    Ongeveer 1 meter 65 ?
29 september 2018 19:13
Het is haar gegund. Wat een klasse!
29 september 2018 20:16
Een lust voor het oog hoe zij op de fiets zit, in tegenstelling tot Spratt die m.i te hoog zit en daardoor enorm met de heupen wiegt. Maar goed ze wint wel mooi het zilver.
29 september 2018 20:26
Wat een geweldige prestatie op een zo zwaar parcours en wat een geweldige sympathieke atlete. Gelukkig gedroeg Anna zich na haar winst volwassener en normaler als die "Belgisch gehypte" "junior" Evenepoel met zijn fietsje boven zijn hoofd of die irritante babbelzieke "Lambrecht" die maar met zijn armen bleef zwaaien omdat hij vond dat anderen maar voor hem moesten rijden. Doe gewoon zou ik zeggen.

Reacties zijn gesloten.