Van der Breggen en Langvad winnen Cape Epic

zondag 24 maart 2019 om 11:04
Van der Breggen en Langvad winnen Cape Epic

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen en Annika Langvad hebben zoals verwacht de zestiende editie van de Cape Epic gewonnen. Het Nederlands-Deense duo wist ook op de slotdag naar de ritzege te rijden, voor het Zuid-Afrikaanse koppel Candice Lill-Adelheid Morath.

Van der Breggen en Langvad waren een klasse apart bij de vrouwen. Het tweetal won maar liefst zes van de zeven etappes. Alleen in de koninginnenrit naar Stellenbosch moesten ze hun meerdere erkennen in Lill en Morath. In het weekend waren de rollen echter weer omgedraaid.

De slotetappe voerde de rensters van Stellenbosch naar Paarl. Over een afstand van zeventig kilometer stonden er 1800 hoogtemeters op het programma. In de overige etappes wonnen Van der Breggen en Langvad met meerdere minuten voorsprong, maar vandaag was het een stuk spannender.

Grote verschillen in het klassement 
Het verschil aan de streep bleek slechts zeventien seconden. In het klassement is het verschil tussen beide koppels een stuk groter. Wat heet: Lill en Morath eindigen op ruim een half uur. Het Zwitsers-Poolse duo Ariane Lüthi-Maja Wloszczowska finisht op meer dan één uur.

Voor Langvad is het alweer de vijfde overwinning in de Cape Epic. Eerder won de Deense al in 2014, 2015, 2016 en 2018. Voor Van der Breggen is het haar eerste zege in Zuid-Afrika. Bij de mannen ging de eindzege overigens naar Nino Schürter en Lars Förster

Dekker en Tjallingi op het podium
Joaquím Rodriguez en José Hermida waren dan weer superieur bij de Masters. Erik Dekker en Maarten Tjallingi eindigden in die laatste categorie als derde. Tot slot nog aandacht voor Bart Brentjens. De 50-jarige Nederlander wist samen met zijn Braziliaanse teamgenoot Abraão Azevedo te winnen in de Grand Masters-categorie.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Marcel1112 24 maart 2019 om 12:08

Nu moet Anna volgend jaar ook maar meedoen aan de MTB wedstrijd op de OS.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair