Van der Breggen en Langvad completeren hattrick in Cape Epic

dinsdag 19 maart 2019 om 11:50
Van der Breggen en Langvad completeren hattrick in Cape Epic

Anna van der Breggen - foto: Cor Vos

Na winst in de proloog en de eerste etappe hebben Anna van der Breggen en Annika Langvad ook op dag drie van de Cape Epic de zegebloemen gepakt. Het Nederlands-Deense koppel wist de voorsprong in het klassement nogmaals uit te breiden.

De tweede etappe voerde over een afstand van 90 kilometer van Hermanus High School naar Oak Valley Estate. Ook deze etappe moest er weer flink geklommen worden. In totaal bevatte de tweede etappe 2250 hoogtemeters. Andermaal spek voor de bek van Van der Breggen en Langvad. Het duo, dat op de weg sinds dit jaar ook samen rijdt bij Boels-Dolmans, reed lang samen met Ariane Lüthi en Maja Wloszczowska, maar op de beklimming van Old Houwhoek Pass moesten de twee dichtste belagers in het algemeen klassement eraf.

Ongehinderd konden Van der Breggen en Langvad vervolgens naar een derde opeenvolgende dagzege rijden. In het klassement van de achtdaagse mountainbikewedstrijd door Zuid-Afrika hebben de twee nu bijna acht minuten voorsprong op Lüthi en Wloszczowska. Langvad lijkt voorlopig dus hard op weg naar haar vijfde eindzege in de Cape Epic.

Meer hattricks
Erik Dekker en Maarten Tjallingii staan na de tweede rit-in-lijn tweede in het klassement. Net als de voorgaande dagen moesten de twee Nederlandse heren in de masters-categorie genoegen nemen met plaats twee in de daguitslag, op gepaste afstand van José Hermida en Joaquim Rodriguez, die de wedstrijd leiden. Met zijn Braziliaanse koppelmaat Abraão Azevedo wist de Nederlandse mountainbikelegende Bart Brentjens voor de derde dag op rij te winnen bij de ‘grand masters’.

Ook Nino Schürter en Lars Forster scoorden een hattrick. In de mannenwedstrijd wonnen de Zwitsrers voor de derde dag op rij. In het klassement staan ze ruim vier minuten voor op Manuel Fumic en Henrique Avancini, het duo op de tweede plaats in het tussenklassement.

De Cape Epic gaat morgen verder met een 107 kilometer lange etappe, waarin opnieuw stevig geklauterd moet worden. De mountainbikemeerdaagse duurt nog tot en met zondag 24 maart.

flag-za Cape Epic
Uitslag etappe 2 (90 km)
1. flag-nl / flag-dk Anna van der Breggen-Annika Langvad in 4u18m01,2s
2. flag-ch / flag-pl Ariane Lüthi-Maja Wloszczowska op 2m08s
3. flag-za / flag-de Candice Lill-Adelheid Morath op 9m54,4s

Klassement
1. flag-nl / flag-dk Anna van der Breggen-Annika Langvad in 10u18m57,4s
2. flag-ch / flag-pl Ariane Lüthi-Maja Wloszczowska op 7m50,8s
3. flag-za / flag-de Candice Lill-Adelheid Morath op 18m03,9s

Dit artikel delen:

4 Reacties

Baik-Baik 19 maart 2019 om 12:18

Netjes hoor van van der Breggen.

Er rijdt ook een Team Canyon rondt die ook gesponsord wordt door Corendon. Zal Van der Poel straks ook voor dat team uitkomen?

chiller87 19 maart 2019 om 17:51

Er rijdt een renner van corendom mee ;-) hij krijgt ondersteuning van canyon

Mwielerfan 19 maart 2019 om 23:36

Vdp en wva samen volgend jaar?

HennieK 20 maart 2019 om 09:24

Ook leuk om Purito voorbij te zien komen (masters met Hermida, net als Dekker en Tjallingi) en Oscar Freire (mixed). Live te volgen op Youtube vandaag: net de leiders met Schurter lek gereden en 10 minuten verloren, spannend!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair