Van der Breggen en Langvad blijven onverslaanbaar in Cape Epic

donderdag 21 maart 2019 om 09:48
Van der Breggen en Langvad blijven onverslaanbaar in Cape Epic

Van der Breggen en Langvad - foto: Specialized

Ook op de vijfde dag van de Cape Epic bleek er in de vrouwenwedstrijd weinig te doen aan het ongenaakbare duo Anna van der Breggen-Annika Langvad. Het Nederlands-Deense duo won ook de vierde rit met overmacht.

Op de vijfde dag van de legendarische achtdaagse mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika stond een tijdrit op het programma. Het parcours was met 43 kilometer een stuk minder lang dan vorige dagen, maar diverse lastige singletracks maakten van de chronoproef van en naar Oak Valley Estate geen eenvoudige opgave.

Van der Breggen en Langvad, die voor aanvang van de rit begonnen met 22 minuten voorsprong op het eerstvolgende vrouwenkoppel in het klassement, verdeelden het werk keurig. De 28-jarige Zwolse leidde de dans bergop, terwijl de technisch meer begaafde Deense de lijnen uitzocht in de technische afdalingen.

Ondanks enkele schuivers bleek dit ook in de vierde etappe de winnende formule. Na iets meer dan twee uur kwamen de twee over de finish. Candice Lill en Adelheid Morath, de voornaamste concurrenten, hadden bijna twee minuten meer nodig. In het algemeen klassement staan de twee rensters van Boels-Dolmans nu dik 25 minuten voor op Lill en Morath. De anderen volgen op nog grotere achterstand.

Meer Nederlands succes
Erik Dekker en Maarten Tjallingii waren de winnaar van de tijdrit in de Masters-categorie. Voor het eerst deze Cape Epic wist dit Nederlandse duo José Hermida en Joaquim Rodriguez te verslaan. “Wat een heerlijk gevoel om te winnen vandaag”, zo liet Dekker na afloop weten. “Vandaag zat alles mee.”

Ook Bart Brentjens wist tijdens de vierde etappe zijn ongeslagen status te behouden. In de Grand Masters-categorie leidt de Nederlandse mountainbikelegende samen met zijn Braziliaanse koppelmaat Abraão Azevedo nu met bijna vijftig minuten voorsprong op het eerstvolgende duo in deze categorie.

In de mannenwedstrijd pakten Nino Schurter en Lars Förster de draad weer op nadat de twee slechts een vierde plaats behaalden in de derde etappe. Vandaag namen de twee Zwitsers dankzij een puike vertoning de leiding in het klassement weer over van Manuel Fumic en Henrique Avancini.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Amigo de Birillo 21 maart 2019 om 11:30

@redactie. Bij de mannen blijven Fumic en Avancini nog aan de leiding.

Hoebele 21 maart 2019 om 11:53

Als leek in het mtb: Waarom rijden VDB/Langvad niet in het tenue van Boels? Langvad is toch niet voor niets aangetrokken door de ploeg?

HoofdIsVrij 21 maart 2019 om 14:15

Dit is het Specialized team, de fietssponsor van Boels.

HoofdIsVrij 21 maart 2019 om 14:17

Knappe prestatie van de Nederlanders vandaag en een mooi flash interview met Erik Dekker en Maarten Tjallingii. Die commentator: We gaan eerst de klassementsleiders interviewen want Erik Dekker zit nog teveel met jan en alleman te vieren.

AZH 21 maart 2019 om 17:00

50 minuten voorsprong???

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll