Van der Breggen draagt zege op aan mechanieker: “Deze is voor hem”

woensdag 18 april 2018 om 18:41
Van der Breggen draagt zege op aan mechanieker: “Deze is voor hem”

foto: ASO/Thomas MAHEUX

Anna van der Breggen won vanmiddag voor de vierde maal op rij de Waalse Pijl. Daarmee naderde ze recordhoudster Marianne Vos tot op één overwinning. Toch hoorde ze het mooiste nieuws ’s morgens al: een mechanieker van haar ploeg die sinds maandag in een kunstmatige coma lag na een hartaanval, ontwaakte vanmorgen. “Deze is voor hem”, zei de winnares na afloop in een interview met de NOS.

Boels-Dolmans, de ploeg van onder anderen Van der Breggen en wereldkampioene Chantal Blaak, werd maandagochtend opgeschrikt door een hartaanval van mechanieker Richard Steege. Terwijl hij één van de fietsen aan het prepareren was, ging het mis. De arts van Team Sky, dat in hetzelfde hotel verbleef als Boels, schoot te hulp waardoor Steege snel kon worden gereanimeerd. Sinds maandag lag hij echter in een kunstmatige coma.

De opluchting was vanmorgen dan ook groot toen bleek dat hij weer wakker was. “Deze overwinning is natuurlijk voor hem”, zei Van der Breggen na de finish. “We hoorden aan het begin van de wedstrijd dat hij weer wakker was. Dat was wel het mooiste nieuws dat we vandaag konden horen.”

Beslissing op de Muur van Huy
De beslissing van de Waalse Pijl voor vrouwen viel op de Muur van Huy. “Je moet gewoon heel goed zijn om hier te winnen”, aldus de Zwolse. “Maar je weet niet wie zich heeft ingehouden, wie niet goed heeft gegeten en of je genoeg over hebt op het eind. Dat is het spannende aan deze finish.”

Als haar ploeggenote Megan Guarnier vooruit was gebleven, had Van der Breggen dat niet erg gevonden. “Ze reed echt een superwedstrijd. Ik probeerde Megan een beetje in het zicht te houden en te wachten. Toen Ashleigh Moolman aanging, moest ik ook gaan. Gelukkig had ik nog wat over.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Pol 18 april 2018 om 19:00

En deze dame word geen sportvrouw van het jaar.Ze is tien keer beter dan die hardloopster van 23 seconde.

mackie 18 april 2018 om 19:11

@Pol
Sporten vergelijken is moeilijk. Zeker de beste in haar sport. Maar atletiek is mondiaal veel groter dus moeilijker aan de top te komen. Maar eigenlijk moet we stoppen met die verkiezing maar een sportmoment van het jaar kiezen.

Wielerfan1987 18 april 2018 om 19:31

@Mackie

En dat zou geen appels met peren vergelijken zijn?

Guushovd 18 april 2018 om 19:31

Wat een coureur, echt onvoorstelbaar goed. De prestaties van de Nederlandse vrouwen zijn fenomenaal en verdienen nog meer aandacht.

Lopopodium 18 april 2018 om 19:44

Het is geen olympisch jaar, dus de atletiekers zullen geen sportprijs van nationaal belang in de wacht slepen. Alle kansen voor de wielrenners.

Martino87 18 april 2018 om 20:22

@Lopopodium, geen olympisch jaar?

wielrenner 18 april 2018 om 21:08

@pol
In ieder geval ziet ze er een stuk afgetrainder uit dan die “hardloopster”.

Mwielerfan 18 april 2018 om 22:53

Wust en kramet krijgen vast een hoop stemmen om hun cariere. Terwijl ze met 1 goud ipv 3 allebei toch teleurstelden

Mwielerfan 18 april 2018 om 22:58

Hardloopster is extreem gehyped. Ze heeft maar 1 of 2x een wedstrijd 100m gelopen waarbij ze echt met internationale top mee kon. Verder max 5de, of 2-4 met een gat op 1 qua tijd, of mee met de top maar in langzame tijd. Als je goed naar resultaten kijkt kun je niet verwachten wat pers ervan maakt. En awards krijgt ze vooral op basis van die onterechte verwachting. Is na haar doorbraak ook niks beter geworden trouwens

Jacco van Stierop 18 april 2018 om 23:30

Vaak terechte kritiek op de medische begeleiding van Sky, maar hier niets dan lof.
Opnieuw een knappe zege van Van der Breggen, bezit onderhand wel een imposant palmares.
Poeh, Van Vleuten flink aan het harken, heb haar wel eens soepeler zien draaien.

LucasR 18 april 2018 om 23:57

Mooi! En die prijs… who cares?

sooike 19 april 2018 om 00:13

Slim gekoerst van deze topvrouw. Dubbele proficiat !

Headlines

Materiaalzone

Populair