Van den Broeck over vertrek Lotto Soudal: “Was gewoon nodig om te veranderen”

dinsdag 1 september 2015 om 12:12
Van den Broeck over vertrek Lotto Soudal: “Was gewoon nodig om te veranderen”

foto: Sirotti

Alle tekenen wijzen op een overstap naar Katusha, maar Jurgen Van den Broeck wil dat nog niet bevestigen. “Dat is aan de ploeg. Maar ik weet het, ik ben eruit. Er is duidelijkheid. Binnenkort zal die er voor iedereen zijn, wanneer de ploeg het bekendmaakt”, zegt de Belg tegen Belga.

“Het is aan mijn nieuwe ploeg om bekend te maken wie bij hen gaat koersen volgend jaar, dat is een vorm van respect voor de ploeg”, zegt Van den Broeck. “Er rijdt geen enkele andere Belgische renner voor dat team. Dat vormt voor mij geen probleem. Ik heb dat als neoprof ook al eens meegemaakt. Het wordt iets helemaal nieuws, iets waar ik naar uitkijk.”

Over de redenen van het vertrek bij Lotto Soudal is de 32-jarige renner helder: “Dat was het beste, hier weggaan. Het zal vreemd zijn: voor het eerst in negen jaar ga ik voor een ander team koersen, maar het was gewoon nodig om te veranderen. Ik heb hier mooie jaren gekend, mindere jaren ook, dat is nu eenmaal koers.”

“Er zijn weinig renners die hun hele leven bij dezelfde ploeg rijden. Ik heb het geluk gehad dat ik nog maar voor twee ploegen heb gekoerst. Welke ambities ik volgend jaar zal hebben? Eerst dit seizoen nog. De Tour? Ik heb altijd gezegd dat ik hem nog wil rijden, maar ik ken mijn programma voor 2016 nog niet.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

zoetepap 1 september 2015 om 12:15

Dat het van moeten was is geen nieuws. Zal mij benieuwen.

Liefhebbertje 1 september 2015 om 12:34

Geluk gehad…? Wellicht was een paar jaar eerder veel beter geweest. Maar dat zullen we nooit weten uiteraard.

zoetepap 1 september 2015 om 12:58

Hij is wel nog welopgevoed en hoogbegaafd; Uit respect voor mijn nieuwe ploeg Katusha,kan ik het niet bevestiggen dat mijn nieuwe ploeg Katusha is,dat is aan Katusha om dat te bevestiggen of het al dan niet goed mogelijk Katusha is. Aan zijn tip zal het niet liggende alvast.

Coldeportes 1 september 2015 om 13:09

Op belgische forums liegen de reacties er niet om over Jurgen. Dan mag Gesink bij ons nog niet klagen ;)

aeroventiel 1 september 2015 om 13:18

We lachen hier altijd wel om jvdb maar 2x top 5 tdf is niet bepaald slecht.
Ok het is geen aanvallend type en je ziet hem normaal gesproken nooit in een ronde maar een slechte wielrenner is het zkkr niet

Vastaranta 1 september 2015 om 13:28

@zoetepap, ik meende ook dat dit al lang duidelijk was. Klaarblijkelijk niet dus.

zoetepap 1 september 2015 om 13:40

Voor VDB is het duidelijk,maar hij maakt het graag nog wat spannend voor ons. Binnenkort dus nog een bericht op WF over VDB met ‘breaking’ news van een ‘niet nader genoemde topploeg’ Ik had graag een melding van WF just in case ik het mis.

nickdt 1 september 2015 om 13:44

Er rijdt geen andere Belgische renner voor dat team. Het is toch duidelijk mensen, JvdB gaat naar Roompot.

zoetepap 1 september 2015 om 13:47

Het was weer nodig om te veranderen maar waarom veranderd hij zijn rijstijl niet ipv altijd gewoon van ploeg.

nafnikleb 1 september 2015 om 14:14

Katusha, Lampre, Cannondale, Sky of Movistar dus. (Belgen rijden bijna overal zeg!) Pro conti lijkt me niet waarschijnlijk.

Netraam 1 september 2015 om 14:30

Wat betreft Katusha: Rodriquez en Zakarin rijden daar, dus waarom nog een kopman? Zeker een die zo weinig heeft laten zien de afgelopen paar jaar.
Lampre: Het is evident dat Costa niet de grote ronderenner gaat worden die sommigen (ik) in hem zagen, en verder is de spoeling wel heel dun (Valls, ?)
Cannondale: Hesjedal en Martin weg, Uran en Rolland erin. Gezien hun budget zal VDB2 geen optie zijn.
Sky: Jurgen zou nooit eerste kopman zijn bij Sky, lijkt me dus niet.
Movistar: Valverde en Quintana kunnen het nog wel aan, lijkt dus onwaarschijnlijk.

Katusha of Lampre dus? Katusha lijkt het te worden maar ik ben eerder verrast

zoetepap 1 september 2015 om 14:44

Onder ‘kopman’ versta ik iets dat VDB nooit uitgestraald heeft. Denk dat alleen Katusha nog een Belgische link heeft. Dit is duidelijk een weder-manager-dienst. Maar goed die Roebels zijn ook gedevallueerd net als zijn prestaties.

kittelkolb 1 september 2015 om 15:21

@Netraam
Wie zegt dat hij ergens heen gaat op kopman te worden?
Hoeveel (aansprekende )koersen rijdt hij in een jaar een goed klassement? Het is geen koekenbakker, maar misschien ziet hij in dat hij beter niet dé absolute kopman kan zijn.

havana 1 september 2015 om 15:25

Ik ben benieuwd wie hij nu weer de schuld gaat geven als blijkt dat hij aan het einde van volgend seizoen wederom geen platte prijs heeft gewonnen.

miguelon 1 september 2015 om 16:03

@havana, en wie gaf hij daar dan in het verleden altijd de schuld voor? Laat ons beginnen met 2015, wie beschuldigt hij?

vanSpringel 1 september 2015 om 17:02

Bij de Russen zal die niet alleen kunnen gaan trainen voor de TdF. Verwacht dat ie wedstrijden dient te gaan rijden i.p.v. trainen.
Grote kans dat ie door meer competitie wel eens hoge ogen kan gaan gooien.
Ben benieuwd naar zijn nieuwe jaar.

Orakel 1 september 2015 om 17:10

“en wie gaf hij daar dan in het verleden altijd de schuld voor? Laat ons beginnen met 2015, wie beschuldigt hij”?

Monfort die niet op hem wachtte in de Giro?

ogge ks 1 september 2015 om 17:13

@vanspringel

Dit jaar al 75 koersdagen en vorig jaar voor de tour zat hij al aan 40 wat voor iemand die de tour als hoofddoel had best wel veel is.

Ik heb de indruk dat heel wat reacties en meningen hier veel meer voortvloeien uit afkeer voor vdb.

Romāns Vainšteins 1 september 2015 om 17:15

Ik vind die triestige passie en bewijsdrang van vdb altijd wel mooi en wens hem erg veel succes in deze voortzetting van de loopbaan.

Orakel 1 september 2015 om 17:24

“Ik heb de indruk dat heel wat reacties en meningen hier veel meer voortvloeien uit afkeer voor vdb”.

Volgens mij is er redelijk respect voor VDB, maar wordt er ook terecht gezegd dat de Jurgen van voor zijn val niet meer terugkomt. VDB zelf is daar ook wel realistisch in, maar bij sommigen van zijn fans is het kwartje (of de Frank) nog niet gevallen. Zij praten alsof er nog heel wat verwacht kan worden en veel kritiek is een reactie op dergelijke posts.

vlek 1 september 2015 om 17:33

Ondertussen een danig onderschatte renner. Katyusha zou best een aardige plek voor hem kunnen zijn, waar hij een groot deel van het jaar gewoon kan knechten voor Rodriguez en verder rustig kan werken naar zijn eigen doelen. Ekimov zal hem nog kennen van hun US Postal tijd, dus daar zal wat bekendheid bestaan met het karakter van JVDB. Gun hem nog een mooie uitschieter de komende jaren.

Quote:
Dit jaar al 75 koersdagen en vorig jaar voor de tour zat hij al aan 40 wat voor iemand die de tour als hoofddoel had best wel veel is.

Precies, JVDB heeft zijn beste prestaties juist neer kunnen zetten dankzij een heel nauwkeurige voorbereiding gedragen door het vertrouwen vanuit zijn ploeg. De laatste twee jaar is er echter duidelijk iets veranderd in de relatie met de ploegleiding. Het vertrouwen was er niet meer en daarmee gingen de prestaties ook bergaf. Wat die omslag heeft veroorzaakt is gissen. Ik vind het ergens wel opvallend dat er een gezamenlijk afscheid lijkt te worden genomen van Jan Mathieu, JVDB en Vanendert. Zou me niets verbazen wanneer er intern meer naar boven is gekomen, dan we van buiten hebben meegekregen.

ogge ks 1 september 2015 om 17:39

@orakel

ik geef je gelijk, maar zie niet in waarom dit tot overdreven negatieve typeringen hier moet leiden. Dus omdat sommigen te hoge verwachtingen van hem hebben is het normaal om in een post waar het nauwelijks gaat over hoge verwachtingen met onzin af te komen?

de kans is klein dat hij nog eens schittert, maar na zijn zware val werd hij toch nog derde in de dauphine en bij gesink leek het er ook op dat hij zijn topniveau nooit terug zou weten te vinden. Tot juli jongstleden…

aeroventiel 1 september 2015 om 18:07

Op nu.nl staat dat jvdb al bij katusha getekent heeft en dat hebben ze uit een gesprek van jvdb met sporza.. dat zou betekenen dat jvdb wat anders heeft vertelt aan sporza dan aan belga of miss anders geïnterpreteerd.

Jungle Man 1 september 2015 om 20:27

VDB is een type renner als gesink, altijd volgen en nooit sprankelijk. Niet te brgrijpen datgeen ploeg hem een contract geeft

aeroventiel 1 september 2015 om 22:24

@ jungle man
Uhm vdb zelfde type als gesink?? Gesink valt aan waar die kan en vdb heb ik nog nooit zien aanvallen. En in dit bericht staat toch gewoon dat die al een team heeft voor volgend jaar dus ook een contract

Headlines

Materiaalzone

Populair