Van Baarle loopt geen breuken op, Sky hoopt dat Nederlander Vuelta kan vervolgen
Dylan van Baarle wordt geklopt door Alexandre Geniez - foto: Sirotti
donderdag 6 september 2018 om 19:52

Van Baarle loopt geen breuken op, Sky hoopt dat Nederlander Vuelta kan vervolgen

Dylan van Baarle heeft geen breuken opgelopen bij zijn aanrijding met een Vuelta-official. De Nederlander kwam ten val na de finish van de twaalfde etappe, waarin hij als tweede eindigde. “Hij heeft op dit moment veel pijn aan zijn rechterdijbeen, maar ik denk dat het vooral komt door de impact van de crash”, zo laat teamarts Neil Heron weten op de website van Sky.

De Brit somt de schade van de Nederlander op. “Hij heeft enkele snijwonden in zijn rechterheup en rechterelleboog. Daarnaast heeft hij last van blauwe plekken, en is zijn rechterkant flink geraakt. Ik denk dat de pijn aan zijn dijbeen vooral het gevolg is van de impact van de val, maar we moeten het de komende uren in de gaten houden.”

Ploegleider Gabriel Rasch hoopt dat Van Baarle morgen van start kan gaan. “Ik heb net van de doktoren gehoord dat hij waarschijnlijk niks heeft gebroken. Hij heeft op dit moment wel pijn. We moeten afwachten hoe de nacht verloopt. We hopen dat hij morgen kan starten”, aldus de oud-renner tegenover Cyclingnews.

Rasch: “We moeten instaan voor de veiligheid van de renners”
De Noor heeft ook een duidelijke mening over het voorval. “Ik heb de video bekeken. De betreffende official hoort daar niet te zijn. Je moet instaan voor de veiligheid van de renners. Dat is het belangrijkste.” Ritwinnaar Geniez kan zich vinden in woorden van Rasch.

“Het is spijtig dat dit soort dingen gebeuren, ondanks alle veiligheidsmaatregelen en aanwezige politie. Ik begrijp niet waarom er zoveel mensen bij de aankomstplaats staan. Het had nog erger kunnen aflopen als we een sprint hadden gehad met honderd renners”, aldus de Fransman.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
6 september 2018 20:02
Super vervelend voor Van Baarle. Rijdt een prima ronde en zat er vandaag erg dichtbij. Hopen dat hij kan vervolgen, komen wel zware etappes aan.
Hoe zou het met de onhandige official gaan?
6 september 2018 20:05
Dat laatste zou ik ook graag weten. Die man kreeg meteen al een flinke klap tegen zijn (helmloze) hoofd en zal ook hard tegen de grond gegaan zijn.
6 september 2018 20:30
Het verhaal 'wat nou als het 100 sprinters waren geweest' gaat natuurlijk niet helemaal op aangezien de opstelling van de menigte zich ook aanpast op de samenstelling van de eerst finishende groep.
    6 september 2018 22:14
    Tijdens sprintetappes zie je ook dat het wel eens net goed gaat. Heb nooit begrepen waarom er altijd 100 fotografen na de streep staan, laat gewoon een iemand een goede foto maken en geef de renners genoeg ruimte om te passeren.
    6 september 2018 23:19
    @04398 Zo simpel als laat een iemand een goede foto maken gaat natuurlijk niet op. Het is niet zo dat alleen de NOS daar iemand heeft staan. Als er maar een iemand staat om een foto te maken moet de rest allemaal goud geld betalen voor die foto.

    Verder is het natuurlijk wel belachelijk dat ze daar allemaal mogen staan van de organisatie. Zelfs zonder dat die man daar liep zou het gevaarlijk zijn als er een grotere groep doorheen moest.
6 september 2018 21:58
Het vervolgen uit de kop komt niet terug in het artikel
    6 september 2018 23:04
    Dacht aan juridisch vervolgen maar betekent hier doorgaan natuurlijk
    6 september 2018 23:26
    Ik vind leuk.
6 september 2018 23:11
Heerlijk vloog het brillletje van de kop van de official, zonde voor Dylan hij was de sterkste man uit de kopgroep vandaag
7 september 2018 08:35
Heeft de organisatie al zijn excuses gemaakt aan Van Baarle, Geniez en Teuns? Of weten ze niet eens van het incident ...

Reacties zijn gesloten.