Van Baarle: “Bevestiging dat ik op de goede weg ben”

woensdag 31 maart 2021 om 16:49
Van Baarle: “Bevestiging dat ik op de goede weg ben”

foto: Cor Vos

Dylan van Baarle noemde zijn overwinning in Dwars door Vlaanderen ‘heel speciaal’. In 2015 hij al eens derde in Waregem, maar dat hij nu op het hoogste treetje staat slaat hij erg hoog aan.

“Ik voelde me eigenlijk vrij goed”, vertelde Van Baarle na zijn zege. “Ik zei tegen Ethan Hayter dat hij tempo moest proberen te maken en het hard moest maken voor die klim (Berg ten Houte, red.). Toen trok ik door en was ik alleen. Ik hoopte eigenlijk dat er een paar jongens mee zouden komen. Dat gebeurde niet en toen bleef ik doorrijden totdat een groepje zou aansluiten. Die kwam maar niet. Toen kon ik de laatste dertig kilometer alleen maar denken, karren maar, karren maar, karren maar. Ik ben blij dat ik het gehaald heb.”

De 28-jarige Nederlander was afgelopen weekend al zevende in de E3 Saxo Bank Classic en in Gent-Wevelgem reed hij twee dagen later naar de achtste plek. “Ik denk dat ik het afgelopen weekend heb laten zien dat ik goed in vorm was en dat die ereplaatsen van de afgelopen jaren niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Dit is alleen maar een bevestiging dat ik op de goede weg ben.”

“Waar ik deze plaats? Wel heel hoog natuurlijk. Dit was ook de eerste klassieker waar ik op het podium stond, dus dat is heel speciaal. Het staat hoog op de lijst, maar ook de etappezege in de Dauphiné was erg belangrijk voor me. Vorig jaar was een lastig jaar door de omstandigheden. We zijn op de goede weg, we zijn de klassieker dit jaar iets anders aangevlogen door veel meer aan te vallen. Ik ben blij dat ik het kon afmaken”, aldus Van Baarle.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Wheely 31 maart 2021 om 17:09

De twee topfavorieten voor de Ronde zijn tevens de grote tempobeulen bergop in de Tour. Dylan en Wout bezorgen menig renner nachtmerries.

Gebruikersnaam 31 maart 2021 om 18:44

Van Baarle topfavoriet? Mag al blij zijn als hij 2 sterretjes krijgt.

Geert Kroezen 31 maart 2021 om 21:16

Hij moet alleen goed geplaatst zitten. Anders moet die weer in de achtervolging zoals bij de vorige koersen steeds het geval was.

Geit in mijn Kelderman 31 maart 2021 om 17:19

Op de goede weg is wel een understatement. Vind hem echt heel sterk dit voorjaar. Had het idee dat hij zondag ook al een van de sterkste in koers was maar toen was hij er in het eerste uur niet bij.

pirazzi 31 maart 2021 om 17:24
Quote:
2015 hij al eens derde in Waregem

was

dumoman 31 maart 2021 om 17:46

Ik denk, nieuwe Nicky Terpstra…

Nils96 1 april 2021 om 07:21

Gewoon Dylan van Baarle hoor.

Fast Freddy 31 maart 2021 om 18:44

Het is hem gegund. Schuwt de aanval niet en zet zijn eigen kansen in andere wedstrijden opzij voor ploeggenoten. Mooi dat een keer raak is.

Groningen 31 maart 2021 om 19:46

Hij leek in de E3 en GW wat achter de feite aan te lopen, maar zag daar al indrukwekkend uit. Heel mooie zege vandaag. Hoop dat hij zich zondag niet laat verrassen, dan kan hij de finale mee kleur geven.

MatteoDeBoniseconden 31 maart 2021 om 19:55

De goede weg leidt altijd naar de finish! Proficiat!

Derierre de la course 31 maart 2021 om 21:19

Eindelijk eens een vette vis voor hem. Welverdiend!

Ik denk inderdaad een type Terpstra. Bijna altijd goed en attent maar zelden als eerste over de streep. Als hij het doet dan met enorme klasse.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone