Van Avermaet wil naar EK ondanks verbod BMC

Door , woensdag 30 mei 2018 om 13:23
Van Avermaet wil naar EK ondanks verbod BMC

foto: LaPresse

BMC wil meerdere renners niet afstaan aan nationale bonden voor het EK wielrennen in Glasgow. Dat zegt de Belgische bondscoach Kevin De Weert tegen Het Nieuwsblad. Een dag na het Europees kampioenschap begint de BinckBank Tour, waar BMC wil scoren met onder meer Greg Van Avermaet. De kopman van de ploeg geeft echter aan daarover in gesprek te willen gaan.

“Ik kan in Schotland geen beroep doen op renners van BMC, dat heeft het team mij laten weten”, vertelt De Weert. Speciaal voor EK- en BinckBank Tour-deelnemers wordt een vliegtuig geregeld van Glasgow naar Heerenveen. “Als je voor een klassement gaat in de BinckBank Tour, dan is het zeer moeilijk. De combinatie met het EK kan, als je de eerste dagen gewoon wat wil meerijden. Maar het is een rittenkoers in de WorldTour, dus willen de ploegen daar meteen presteren.”

Het parcours in het Schotse heuvelland wordt omschreven als een Amstel Gold Race Light. “Ook Dylan Teuns was een mooie optie, maar helaas moet ik mij neerleggen bij die beslissing van BMC. Ze hebben hun renners nodig. Tja, dat is zeer jammer”, zegt de bondscoach.

Van Avermaet: “Denk dat ploeg wel naar mij zal luisteren”
Voor Van Avermaet is het Europees kampioenschap dit jaar wel een doel. “Eigenlijk wil ik het EK graag rijden. Vorig jaar was ik niet geïnteresseerd omdat het parcours niks voor mij was, maar deze keer is het echt mijn ding”, laat hij weten aan Het Laatste Nieuws. “Ik geloof dat de combinatie mogelijk is. De eerste drie ritten in de BinckBank zijn niet zo spectaculair, dat worden drie massaspurten. Ik zal misschien wat minder fris aan de start staan, maar ik zal het wel overleven.”

“De waarheid is dat ik de situatie nog niet goed heb doorgepraat met de ploeg”, zegt de BMC-kopman. “Ik ga dat ook nog niet meteen doen, er is nog tijd, maar ik denk dat ze wel naar mij zullen luisteren als het zo ver is.”

Dit artikel delen:

21 Reacties

debbie1998 30 mei 2018 om 13:33

En als ze niet luisteren, dan istie weg.

rahimns 30 mei 2018 om 13:36

Misschien handiger als je dat eerst met de ploeg had besproken ipv de druk op ze leggen door het nu via de media te doen. Ik zou daar als werkgever niet echt van gediend zijn.

Lord Melchett 30 mei 2018 om 13:44

Hij wil blijkbaar snel naar een ander team. Netjes is anders.

LucasR 30 mei 2018 om 13:45

“Verbod.” Redelijk stemmingmakende kop!

ditisdavid 30 mei 2018 om 13:47

Dat parcours in Glasgow is een vlak tot licht glooiend rondje door de stad. Lijkt me gewoon een sprint te worden.

Even nagezocht. Als ik de route in Google plot, zijn de twee lastigste hellingen grofweg 290 meter aan 8% en 200 meter aan 10%, laatstgenoemde ligt op ongeveer 3.7 kilometer van de finish, en dan nog een paar stroken vals plat ertussenin. Nog steeds niet echt een AGR-light, maar wellicht wel voldoende voor Van Avermaet om iets te betekenen. Al lijkt me dat eerder voor een ereplaats.

Edit: als ik in Streetview kijk lijkt die eerste helling me wat makkelijker, maar de tweede helling zeker niet en misschien zelfs steiler.

boomcie 30 mei 2018 om 13:57

Erg grappig om vast te stellen dat er bij elk artikel wel mensen zijn die een stok vinden om mee te slaan. Ik ben benieuwd welke scherpe kritiek zou volgen indien Van Avermaet een gehandicapt konijntje met kanker zou adopteren.

kielabokki 30 mei 2018 om 14:22

Een beetje hetzelfde fenomeen dat je met Dumoulin ziet, reacties geboren uit afgunst. Met dat verschil dat Dumoulin van onbesproken gedrag is.

boomcie 30 mei 2018 om 14:31

Is Dumoulin niet het lievelingetje van Wielerflits en daardoor vrijgesteld van elke kritische bedenking?

EddyB1958 30 mei 2018 om 14:49

@kielabokki,Nederlandse wielrenners biechten graag als de mis uit is…

EddyB1958 30 mei 2018 om 14:52

De titel bij de junioren hebben we toch al met Remco !
Oei,nu gedraag ik me als de Hollanders voor het WK veldrijden.
Je weet wel,de beer en het vel.

vluggejapie 30 mei 2018 om 15:35

@Rahims

Is het niet zo dat BMC naar De Weert communiceert over deelname terwijl dat nog niet met Van Avermaet is besproken?

rahimns 30 mei 2018 om 15:45

Ik kan me haast niet voorstellen dat BMC en Greg geen programma hebben doorgesproken voor aanvang van dit seizoen.

Jovic 30 mei 2018 om 17:24

Niet zo netjes de houding van Van Avermaet, onbeschoft zelfs.

vluggejapie 30 mei 2018 om 17:45

Ik kan mij prima voorstellen dat er gedurende het seizoen nog over het programma gesproken mag worden. Zeker als nog moet blijken of een parcous geschikt zal zijn.

Is het als toeschouwer niet logischer om de competitiviteit van de renner te waarderen in plaats van de ongehoorzaamheid aan de ploeg te hekelen? Wat is er op tegen als GvA het EK rijdt?

Titaantje 30 mei 2018 om 19:46

Ik snap al de negatieve reacties niet. Lijkt me prima als GvA wil rijden en hij zegt enkel dat hij verwacht dat het wel kan als hij met BMC praat. En het kan idd een onderhandelpunt of irritatie zijn tav de onderhandelingen voor een contractsverlengingen, dat is toch gewoon gerechtvaardigd?

Als het parcours is zoals ditisdavid omschrijft, met een paar korte stroken van 8%, dan kan het zwaar worden voor de sprinters en maakt hij best kans, maar moet hij wel de snellere sterke Franse, Noorse en Italiaanse sprinters zien voor te blijven. Voor zover die meedoen natuurlijk.

Romāns Vainšteins 30 mei 2018 om 20:19

Het EK verdient als even onnozel project eenzelfde teloorgang als het WK TTT met merkenteams. Dat gezegd hebbende > laat hem lekker gaan, wat staat het in de weg dan ?

Polleke 30 mei 2018 om 22:03

Dit w.e. gaat hij pas onnozel doen….

Max1 30 mei 2018 om 22:52

Niet van aantrekken Greg van die ploeg en volgend jaar een nieuwe sponsor zoeken.

Mwielerfan 30 mei 2018 om 23:53

Vreemd van de ploeg dat dit niet met hun kopman besproken is. Gva rijdt soms wel teveel denk ik overigens

G99prblms 31 mei 2018 om 07:18

Goh ze vinden 9e worden op een EK minder belangrijk dan een WT-wedstrijd. Wat een shock.

Polleke 31 mei 2018 om 09:23

Het is ook te lomp voor woorden dat het EK nog ergens vlug vlug tussen de al veel te drukke WT kalender gepropt moet worden… die nationale bonden, de UCI, de Europese Bond… geen van allen betalen de acteurs , lijkt me logisch dat de ploegen het laatste woord hebben…

Headlines

Materiaalzone

Populair