Van Avermaet was liever niet gestart in BinckBank Tour

dinsdag 14 augustus 2018 om 09:51
Van Avermaet was liever niet gestart in BinckBank Tour

Van Avermaet droeg acht dagen de leiderstrui in de Tour. Foto: Sirotti

Greg Van Avermaet stond gisteren met weinig ambitie aan de start van de eerste etappe van de BinckBank Tour. De Belg reed zondag het Europees kampioenschap in Glasgow, waarna hij zich moest haasten naar Noord-Nederland. “Ik was hier liever niet van start gegaan, maar voor de ploeg was het belangrijk mij hier te hebben”, verkondigt Van Avermaet aan Het Laatste Nieuws.

Voor Van Avermaet was (samen met landgenoten Xandro Meurisse en Dries Van Gestel) een speciaal vliegtuig geregeld, dat zou landen in Groningen. Echter, de vlucht had vertraging. Hierdoor lag de winnaar van de Tour of Yorkshire pas na middernacht in bed. Bovendien was er ruimtegebrek in het vliegtuig, waardoor de fietsen van de Belgen in het gangpad stonden.

De coureur van BMC was na afloop van de eerste rit allang blij dat hij niet bij een van de valpartijen betrokken was. Pas na vandaag kan de motivatie van de regerend Olympisch kampioen een beetje terugkomen. “Of ik ambities heb voor het eindklassement? Dat zal afhangen van hoeveel tijd ik prijsgeef in de tijdrit”, vertelt Van Avermaet.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Jean Dumas 14 augustus 2018 om 09:59

Als je piekt naar het EK, en daags nadien klaar moet zijn voor een gooi naar het eindklassement in een WT-koers, kun je beter niet starten.

Rhohan 14 augustus 2018 om 10:00

Is Greg een man die zichzelf zou opofferen voor Küng? Ik vrees er een beetje voor, aangezien ik z'n ploegmaat meer kans op de eindwinst geef. Van Avermaet moet straks minstens een halve minuut goedmaken na de tijdrit.

maurits1972 14 augustus 2018 om 10:12

Goh fietsen in het gangpad. Mss heeft zijn fiets nu nog wel minder motivatie dan Greg zelf.

kleomantre 14 augustus 2018 om 10:17

Leuk die altijd vrolijke Van Avermaet.

Van de week nog:
“De BinckBank Tour is een koers die me al vaak op het lijf was geschreven. Bovendien is het altijd leuk om in België te koersen”, zegt Van Avermaet, die al vier keer in de top vijf eindigde. “Dit jaar zal het een beetje anders zijn omdat ik net terugkeer van het EK wielrennen. We zullen zien hoe mijn lichaam daarop reageert, maar we hebben een goede ploeg en ik kijk ernaar uit.”

denistel 14 augustus 2018 om 10:20

dit rondje is voor Greg toch al niet ideaal want sprints en een tijdrit dus weinig kans op
suc 6 laatste rit is ook niet zwaar genoeg denk ik

williams 14 augustus 2018 om 10:38

Altijd hetzelfde liedje, voor elke koers gaat hij bijna zeker winnen maar de realiteit is dat ik al gans 2018 een passieve renner zie, een schim van de vorige jaren… Daar kan die gele trui, waar hij zelf niet veel voor moeten doen heeft, niet veel aan veranderen.

KnightBiker 14 augustus 2018 om 10:49

Zeurkous, Het EK was op zijn lijf geschreven maar hij heeft er zijn neus niet aan het venster gestoken. (Zijn ploeg wilde hem zelfs eigenlijk niet op het EK)

Ik begin ook te geloven dat Greg tegenwoordig beter is op geaccidenteerde/heuvel parcoursen en een beetje tussen wal en het schip valt: Vlak is te vlak, en bergop is te bergop. (Zijn uitslagen in de tour waren bijvoorbeeld heel erg goed bergop, idem in San Sebastian en wellicht heeft hij daarvoor ingeleverd op het vlakke)

maklukzat 14 augustus 2018 om 10:52

Weer typisch Belgisch gejammer. Zeg dan niets.

poeskescherens 14 augustus 2018 om 11:02

@maklukzat
Hetzelfde geldt voor jouw niets toevoegende commentaar. Werkze

Jovic 14 augustus 2018 om 12:12

Volgende keer lekker thuis blijven, even bedenken wie iedere maand het salaris naar jouw bankrekening overmaakt.

Geraint 14 augustus 2018 om 12:17

@Jovic,

Inderdaad zeg, BMC heeft nog niks aan Van Avermaet gehad in die 8 jaar dat hij bij hen rijdt.

HoofdIsVrij 14 augustus 2018 om 14:06

@williams
Op welke zender keek jij? Jij hebt waarschijnlijk een andere tour gezien dan ik.

Het getuigt toch van idioot veel karakter dat je met een gele trui aan zo attractief en aanvalslustig koerst als Van Avermaet. Noem mij maar één renner die ook zo rijdt met een leiderstrui om zijn schouders.

Domestique 14 augustus 2018 om 14:45

Moet dit nu echt weer een apart artikel zijn? Ik tel welgeteld twéé zinnetjes uit de mond van Van Avermaet. Toch maar apart stukje van maken in de hoop dat er zoveel mogelijk Greg-haters reageren?

Burn 14 augustus 2018 om 15:26

Greg vindt de Binckbank tour in huidige vorm niks. Kan hem geen ongelijk geven.

vlek 14 augustus 2018 om 15:50

Knechten voor Kung! Ik begrijp de ploegleiding wel.

Dirty Derrick 14 augustus 2018 om 16:24

De kleine meneertjes van het forum staan weer op. @Maklukzat, de Belgen beleven hun mooiste sportzomer sinds mensenheugenis # eatyourheartout#zieliggeval

Headlines

Materiaalzone

Populair