Van Avermaet teleurgesteld na vierde plek: “Ik had de gele trui in gedachten”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 30 augustus 2020 om 19:03

Van Avermaet teleurgesteld na vierde plek: “Ik had de gele trui in gedachten”

Greg Van Avermaet baalt als een stekker dat hij zondag niet mee kon doen om de etappezege in Nice. Een eventuele ritwinst had zo goed als zeker ook de gele trui opgeleverd. Uiteindelijk won de CCC-kopman de sprint om de vierde plaats, achter drie aanvallers. “Ik heb mijn best gedaan, maar ben wel teleurgesteld natuurlijk”, zegt Van Avermaet na afloop.

“Deze rit was beter dan gisteren, maar wel op een heel andere manier”, lacht de olympisch kampioen. “Ik had de gele trui en de ritzege in gedachten. Daarom heb ik alles gegeven, alsof het een eendagskoers was.”

“Helaas bleven drie man weg, zij waren ook de besten”, geeft Van Avermaet toe. “Maar ik weet dat alles kan gebeuren. Ik heb mijn best gedaan, maar ben ook teleurgesteld natuurlijk. Als je zo dichtbij bent, dan wil je meedoen om de ritzege. Het is zoals het is en ik kan er niets aan veranderen.”

Nieuwe kans in vijfde etappe
De komende weken wil Van Avermaet nog voor een ritzege gaan. “Eerst ga ik herstellen en hopelijk komen er nog etappes voor mij. De vijfde etappe moet mij wel liggen, met de sprint bergop. Mijn benen zijn goed en we gaan zien of er nog etappes aankomen die mij passen. Ik hoop dat dit niet mijn laatste kans was”, sluit hij af.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2020 19:13
Van Avermaet neigt precies meer naar klimmer dan rappe man. Zonde, zorgt voor veel 2e en 4e plaatsen. Maar dat verander je nu niet meer.
30 augustus 2020 19:13
"Ik hoop dat dit niet mijn laatste kans was"
Huh?
    30 augustus 2020 19:32
    Greg heeft nog even mailcontact gehad met Rotselaar: "wat is de beste dag om geel te nemen?"

    Klaarblijkelijk was het antwoord daarop: "vandaag"
30 augustus 2020 19:18
Hij denkt nog steeds aan de gele trui - lekker doen, Greg.
30 augustus 2020 19:21
Ga dan mee, greg.
    30 augustus 2020 20:08
    Dat kan hij niet (veel anderen ook niet).
    Hij betaalt weer eens de prijs voor afwachten, de vroegere aanvaller.
    30 augustus 2020 21:15
    Juist @turtlehead. Dat doe hij tegenwoordig alleen nog maar. Ga je geen grote vissen meer mee winnen of het moet wel heel erg meezitten. Bovendien gaat hij geen sprints winnen als Van Aert, Van Der Poel, Pedersen of bv een Trentin er bij zitten. Die Hirschi verraste me. Die kan ook rap aankomen
30 augustus 2020 19:25
Tsja had dan ieder geval proberen om mee te springen. Nu bleef hij zitten en gokken op de sprint. Het was duidelijk dat de klassementsploegen de gele trui nog niet wilden en niemand vol wilde achtervolgen. Als je dan wil winnen en de gele trui pakken was de aanval de enige optie. Zoals wel vaker, dom gereden van Van Avermaet
30 augustus 2020 19:28
Je kon het zo zien aankomen dat Alaphilippe ging aanvallen. Als Greg zo goed is, moet hij meegaan. Maar we kennen onderhand al zijn uitleg : ik was heel goed vandaag maar zat net ietske te ver toen A aanging om mee te gaan.
    30 augustus 2020 20:38
    Inderdaad ik wilde dit verhaal ook al posten, lees de reactie van Hirschi, iedereen wist dat hij daar ging demarreren, als je dan niet meekan moet je niet gaan mekkeren. Ik vind onderhand dat hij altijd wat te veel excuses aanvoert voor zijn tekortkomingen, hij is op zijn retour, een paar procentjes minder, de punch is er niet meer.
30 augustus 2020 19:28
Wat een zeikreacties van sommigen hierboven, zucht. Terwijl: mooie prestatie van Greg in een rit met 4000 hm. Veel zogenaamde klimmers moesten eraf, zelf bleef hij er er mooi bij. Als snelle man een beetje het slachtoffer van het feit dat er geen ploegen waren die de drie écht wilden terug pakken. Om van zijn eigen ploeg nog te zwijgen.
    30 augustus 2020 19:30
    Bovendien: hoeveel renners kunnen een aanval van Alaphilippe wél beantwoorden? En dan zou het van een kasseispecialist moeten komen...?
    30 augustus 2020 19:37
    Uiteraard, hij was omringd door klassementsrenners, het was voor hem al moeilijk genoeg om daar bij te blijven. Alahilippe proberen volgen is ontploffen en parkeren.

    Enige mogelijkheden waren hopen dat andere ploegen het dichtreden of zelf ploegmaats hebben die dat konden, maar die waren al lang weg.

    Dit was het hoogst haalbare in de aanwezige omstandigheden.
    30 augustus 2020 19:42
    Het ontbreekt hem inderdaad wel aan één of twee echt sterke ploeggenoten. Dat hij niet mee kan en dan op de sprint gokt is ok, maar dan heeft hij ondersteuning nodig. Breekt hem ook in de klassiekers al eens op, benieuwd of dat volgend jaar anders wordt.
    30 augustus 2020 20:21
    Juist, de enige 70+'er in het finalepeloton. Meer kon hij niet doen. Puike prestatie.
30 augustus 2020 19:31
Ik lees altijd bij gva dattie z'n best heeft gedaan, alles gegeven en dat het niet meezat... Ik, als keyboard held ;-), krijg een beetje de indruk dat het gogme/grinta ontbreekt wat er eerst was. Zoals ook Sagan enkel nog de grote vissen wil en daardoor te weinig alles of niets durft te spelen. Het attractieve van vroeger is er af bij beiden
    30 augustus 2020 20:42
    @sepiroth, Sagan heeft het probleem dat anderen niet graag met hem meerijden want dan zijn ze bij voorbaat geklopt in de sprint, dat scenario word ook verwacht bij MvdP, dus als je er niet alleen van kan wegkletsen en volhouden dan word het een moeilijk verhaal.
30 augustus 2020 19:39
Ik heb hem pas in de laatste seconden actief gezien in het sprintje. Het was toch echt Astana dat vaart maakte in het peloton.

En Als niet mee probeert te gaan met Flippie die vantevoren folders aan het uitdelen was op welk moment hij zou gaan, dan kun je er ook weinig van zeggen denk ik.
30 augustus 2020 19:40
Goeie sympathieke gast, hou nou eens met dat gezeik op die jongen
30 augustus 2020 19:46
Waarom zou hij morgen niet mee proberen te gaan in de vlucht? Vandaag een gemiste kans? Winnen lijkt moeilijker te worden voor GVA.
    30 augustus 2020 19:55
    Ik zou ook gewoon meeglippen ja. WInnen word idd moeilijker, ook niet de jongste meer he, maar man, vind echt dat hij altijd teveel kritiek krijg, verdient hij echt niet, wat een geweldige carriere!
    30 augustus 2020 21:24
    Het is iig niet de sterkste Alaphilippe. Die heeft vandaag gewonnen vanwege onervarenheid van Hirschi en dat gros van de klassementsrenners dit sowieso willen laten begaan. Dat moet Van Avermaet toch ook wel begrijpen. Dus of zelf eerder openen en opgeraapt worden door flipke of meegaan en misschien ontploffen. Ik denk dat hij gewoon teveel tekort komt en enkel nog in volgmodus meekan maar taai genoeg is om steeds op prima plekken te finishen.
30 augustus 2020 19:50
Net niet, zoals wel vaker in zijn - overigens prachtige - carrière. Maar gelukkig heeft hij toch ook een paar keer de hoofdvogel afgeschoten, en wie weet komt er nog wat bij.
    30 augustus 2020 20:37
    Hij heeft het maximale eruit gehaald vandaag. Zoals hij wel vaker doet. Het kan niet altijd zo meezitten zoals op de Olympische Spelen natuurlijk.
30 augustus 2020 20:11
Blijft toch een sterke beer. Hij staat er gewoon altijd. Al voor het veertiende seizoen op rij. Zijn prestatie van vandaag schat ik toch hoog in. Daar kunnen Stuyven en andere Benoten een puntje aan zuigen. Voor mij heeft hij vandaag getoond wie kopman moet zijn voor het WK.
30 augustus 2020 22:51
Van Avermaet heeft de vette jaren achter de rug en weer terug naar de resultaten als in zijn jongere jaren. Veel ereplaatsen weinig overwinningen. Hij is ook niet de jongste meer.
31 augustus 2020 08:20
Knappe prestatie.
Regelmatigste renner van het peleton en dit sinds jaren.
31 augustus 2020 09:42
Ik was vooral onder de indruk van Greg van Avermaet dat hij de finale had overleefd. Knap zeg tussen al die klimmers. Nog een goede sprint gereden. Hij heeft moraal en is goed in vorm. Dan komen er hopelijk nog kansen. Prachtige coureur.

Reacties zijn gesloten.