Van Avermaet: “Strade Bianche is als de Ronde”

zaterdag 3 maart 2012 om 09:04

foto: Il Piccolo Airone

Greg van Avermaet is een van de renners die vandaag in Toscane de Strade Bianche gaat rijden. De renner van BMC Racing verkende gisteren het parcours en kijkt uit naar de wedstrijd. “De Strade Bianche dat is puur genieten. Ik hou van deze wedstrijd,” vertelde hij tegen Het Nieuwsblad.

“De koers kan de vergelijking aan met een Vlaamse klassieker. Het gaat op en af, met vaak venijnige korte hellingen. In totaal overbruggen we 3.500 hoogtemeters. Dat is zeker niet van de poes. Het is geen gemakkelijke koers om te winnen. Alleen al als je kijkt naar het deelnemersveld besef je dat de winnaar er hard voor zal moeten knokken.”

Van Avermaet ziet gelijkenissen moet koersen in Vlaanderen. “Eigenlijk is het een Ronde van Vlaanderen met even lastige hellingen, maar dan in Toscane’, geeft hij aan. De vergelijking met Parijs-Roubaix loopt volgens hem mank. “Als het regent, rijd je ook door het slijk, maar voor het overige is het toch helemaal anders. De grindwegen zijn geen kasseien.”

De Strade Bianche is een 190 kilometer lange eendagskoers door de Italiaanse streek Toscane. De wedstrijd gaat over 57,2 km onverharde wegen en eindigt op het sfeervolle Piazza del Campo in Siena. De Strade Bianche wordt dit jaar vanaf 14.40u live uitgezonden door de Belgische zender Sporza.

Lees ook:
Gilbert en Cancellara in sterk bezette Strade Bianche

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone