Van Avermaet: “Misschien wel tijd om te veranderen”

woensdag 5 mei 2010 om 16:46

Greg Van Avermaet is één van de blikvangers op de deelnemerslijst van de Vierdaagse van Duinkerke. De 24-jarige Belg van Omega Pharma-Lotto begint er aan het tweede deel van het seizoen, na een vrij teleurstellend voorjaar. Toch staat hij in de belangstelling van enkele ploegen. “Ik heb het bij Lotto vier jaar naar mijn zin gehad, maar misschien is het wel tijd om te veranderen. Maar ik ben er nog niet helemaal uit.”

“Het erge is dat ik geen aanwijsbare reden kan verzinnen voor mijn mindere voorjaar”, vertrouwt Van Avermaet Gazet van Antwerpen toe. “En hoe meer ik wilde, hoe minder het lukte. Echt, ik was content dat de klassiekers voorbij waren, dat ik er een punt achter kon zetten. Maar goed, nu kan ik naar andere doelen toewerken: straks de Ronde van België en later, met stip, het Belgisch Kampioenschap.”

De Oost-Vlaming geeft toe dat er interesse is van andere ploegen, te meer omdat zijn contract op het einde van het seizoen afloopt. Zo worden onder andere Katusha en BMC genoemd. “Ik heb inderdaad al met enkele ploegen gepraat. Maar er staat ook nog een gesprek met Omega op het programma. Zij hebben het laatste woord, want als ze evenveel bieden als een andere ploeg, moet ik blijven. Ik schat de kansen dat ik blijf op 50-50.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone