Van Avermaet krijgt excuses van organisatie Clásica

dinsdag 11 augustus 2015 om 09:28
Van Avermaet krijgt excuses van organisatie Clásica

Foto: Marcel Koch

Greg Van Avermaet heeft thuis een brief ontvangen van de organisatie van de Clásica San Sebastián. Dit naar aanleiding van het incident tijdens de Spaanse wedstrijd, waarbij de Belg van zijn fiets werd gereden door een motor van de organisatie.

Wat er precies in die brief staat weet de renner van BMC niet: “Ik begrijp geen Spaans,” zegt hij tegenover Het Laatste Nieuws. “Maar je kunt uit de brief wel afleiden dat ze zich verontschuldigen.”

Van Avermaet weet dat er nu niets meer aan te veranderen is. Hij baalt er vooral van dat hij nu een plek in de top tien van de WorldTour misloopt. “Een overwinning of een tweede plaats had me tachtig of zestig WorldTour-punten opgeleverd. Dan stond ik nu in de top tien van de individuele WorldTour-klassering.”

Dit artikel delen:

21 Reacties

Chaba 11 augustus 2015 om 09:37

Hahaha wat erin staat weet ik niet, ik begrijp geen Spaans.
Misschien even aan je collega renner Samuel Sanchez vragen. :)

Tutu888 11 augustus 2015 om 09:43

Valt nog mee dat de brief niet in het Baskisch is!

Prima Facie 11 augustus 2015 om 09:46

Blijkt uit de brief dat de organisatie Van Avermaet aanklaagt voor vernieling van een motor, letsel van de motorrijder, het beschadigen van het imago van de classica en dat de organisatie naast een schadevergoeding ook excuses eist.

snoep de hond 11 augustus 2015 om 09:47

Ik snap best dat je als organisatie niks kan terug draaien en niet veel meer kan doen dan sorry zeggen. Het sturen van een brief, om je te verontschuldigen, kan op zich dan nog een redelijk gebaar zijn. Het is alleen wel erg triest dat je dan niet tenminste de moeite neemt om hem in het Engels te schrijven of in het Engels te laten vertalen. Doe dan niks!

Wheely 11 augustus 2015 om 09:48

Maar wat staat er nou echt in? :)

Trouwens opvallend dat hij over de top 10 WT ranking begint, dat is nog best haalbaar voor hem maar wat doet dat er toe? Er hadden ook ergere dingen kunnen gebeuren.

Mark 11 augustus 2015 om 09:52

Een brief in het Spaans, nou nou. Je mag toch op zijn minst verwachten dat ze een brief schrijven in een taal dat hij machtig is. Dat moeten ze toch kunnen organiseren… Oh wacht even het organiseren van beelden van de wedstrijd was al moeilijk. Ik denk dat we blij moeten zijn dat het de organisatie gelukt is om een brief te schrijven en de brief te versturen naar het juiste adres. Dat zijn wel twee gelukte handelingen, tel je zegeningen!

snoep de hond 11 augustus 2015 om 09:57

@Wheely,
Bergop op een stuk van iets van 20%? Dan ligt de snelheid zo laag dat ik niet meteen zie wat voor ergere dingen er hadden kunnen gebeuren.

Trouwens wel grappig inderdaad dat hij over de WT-ranking begint. Ik hoor hier vaak mensen afgeven op die ranking (ook al is dat om verschillende redenen), maar hij lijkt in het peloton toch wel aan waarde te winnen.

Bertvd 11 augustus 2015 om 10:02

@ snoep de hond: natuurlijk heeft die waarde: die bepaalt je marktwaarde. Niet voor niets staan de renners zonder WT punten aan het eind van het seizoen als eerste op straat.

Ook een reden dat renners een goed klassement belangrijker vinden dan een etappe. Ook een discussie die hier nogal eens gevoerd wordt op WF

MaukeBollema2 11 augustus 2015 om 10:28

Haha, weer een geniaal bericht. Zoiets kan volgens mij alleen in het wielrennen.

Gruson 11 augustus 2015 om 10:39

Google Translate!

snoep de hond 11 augustus 2015 om 10:53

@Bertvd,
Ik had het beter moeten formuleren, ik hoor mensen hier zeggen dat ze weinig waarde hechten aan wie er bovenaan in die ranking staan, maar blijkbaar zijn de toprenners daar wel mee bezig. Van Avermaet heeft het niet meer over het mislopen van de zege, maar over het mislopen van WT-punten en daardoor mogelijk missen van een top 10 klassering. Je kan dit puur wegzetten als marktwaarde, maar dit lijkt mij ook prestige.

Ben het verder ook niet helemaal eens met jou punten (je stelt het nogal dramatisch naar mijn mening en ik vind het een beetje makkelijk om alleen die ranking daar de schuld van te geven), maar dat lijkt mij niet een discussie om in dit topic te gaan voeren.

Gebruikersnaam 11 augustus 2015 om 11:06

Misschien krijgt Van Avermaet gewoon een bonus als hij top 10 in de WT eindigt. Ik betwijfel dat het veel met prestige te maken heeft.

Wheely 11 augustus 2015 om 11:11

@snoep
De motor had ook nog over hem heen kunnen rijden of boven op hem kunnen vallen. Maar je hebt een punt, erg snel ging het niet. Mijn punt is exact dat die WT ranking blijkbaar toch erg in het achterhoofd zit van bepaalde renners. Wat ik in het geval van Greg dan weer raar vind omdat hij eerder aangaf liever niet in deze wedstrijd te starten.

snoep de hond 11 augustus 2015 om 11:14

@Gebruikersnaam,
Bedankt voor je reactie, precies waar ik op doelde. (sommige) mensen hier hechten geen waarde/prestige aan deze ranking, terwijl renners dat blijkbaar wel lijken te doen.
Als jij van Avermaet als zo'n geldwolf ziet bij wie het puur om het mislopen van geld gaat, waarom heeft hij het bijvoorbeeld dan niet over het mislopen van het prijzengeld in de koers zelf?

@MaukeBollema2,
Ik weet niet welk gedeelte je specifiek geniaal vind, maar Spanjaarden die geen of gebrekkig Engels kunnen heeft niks met wielrennen te maken. Dat is iets wat je overal tegen kan komen.

Gebruikersnaam 11 augustus 2015 om 12:12

@snoep de hond

Omdat het prijzengeld in het wielrennen doorgaans niet veel voorstelt en renners (zeker de toppers) veel meer verdienen aan bonussen?

zoetepap 11 augustus 2015 om 12:42

Aangezien GVA al aangaf geen ‘zin’ te hebben in de koers is het van de ploeg zelf waar de druk of drang naar punten van komt. Trouwens BMC kan hoog eindigen en GVA is de beste garantie op punten,een klassieke zege. Het zou ook niet mooi zijn dat Gilbert zich moet bewijzen en GVA een voorkeursbehandeling blijft krijgen. Maar niet slim om kwaad te zijn op de organisatie en niet op de werkgever. Zulke dingen horen erbij en is nooit gepland.

MaukeBollema2 11 augustus 2015 om 13:49

@snoep: dat het Engels van de meeste Spanjaarden niet best is, is bekend. Is ook niet zo erg. Maar dat je als organisatie niemand kunt vinden om een Engelse brief op te stellen, dat is toch wel ontzettend amateuristisch.

snoep de hond 11 augustus 2015 om 14:39

@Gebruikersnaam,
Zal best ,maar die eventuele bonus is slechts iets wat jij verzint omdat jij niet gelooft dat Van Avermaet prestige haalt uit een top 10 plek in de WT-ranking. Jij hebt totaal geen bewijs dat die bonus ook echt bestaat.
En daarbij, stel dat het wel zo is, dan is een plek in de top 10 op dit moment nog geen garantie voor een plek in de top 10 aan het eind van het seizoen. Het wedstrijdprijzengeld was wel gegarandeerd geweest. Jou veronderstelling is dus dat hij begint te 'mekkeren' over punten die hem mogelijk een bonus zouden kunnen opleveren, maar waar hij zelfs met die punten nog lang niet zeker van is.

Ik wil niet zeggen dat ik jou veronderstelling onmogelijk acht, maar ik zou niet weten waarom hij niet net zo goed dit gewoon als een mooie prestatie kan zien zonder dat er voor hem geld aan vast zit.

@zoetepap,
Van Avermaet had geen zin omdat hij net een kind had gekregen en dus bij zijn gezin wou zijn en daarbij heeft Van Avermaet het over gemiste punten die hem in de top 10 van de individuele WT-klassering zouden te plaatsten. Hij heeft het nergens over de punten die het team misloopt.

@MaukeBollema2,
Ik ben het helemaal eens met je laatste reactie, maar ik zie niet in waarom dit alleen in het wielrennen zou kunnen gebeuren. Er zijn genoeg sporten waar het er nog veel amateuristischer aan toe gaat dan de organisatie van San Sebastián heeft laten zien.

MaukeBollema2 11 augustus 2015 om 18:28

@snoep: misschien in sommige andere sporten, maar wielrennen is voor de grote sport die het is in veel opzichten toch wel tamelijk amateuristisch. Neem bv. het prijzengeld in de Tour en vergelijk dat eens bij het tennis.

zoetepap 12 augustus 2015 om 08:25

Een goede uitslag van GVA brengt BMC zowiezo hoger op de Ranking. Wat maakt het de renner uit wat het individueel voorsteld.

schipperaar 30 juli 2016 om 10:14

Blijven eenlingen.

Headlines

Materiaalzone

Populair