Van Avermaet kiest voor Waalse klassiekers

woensdag 24 november 2010 om 12:42

Greg Van Avermaet kiest in het nieuwe seizoen voor andere doelen. De Belg die tevens Omega Pharma-Lotto inruilt voor BMC wilt zich richten op de Waalse klassiekers.

Op de vraag of de kasseien het probleem zijn antwoord Van Avarmaet in het Belgische blad Sportmagazine: “Niet de kasseien en de hellingen zijn het probleem, want ik ben explosief genoeg. De zenuwachtige aanloop is mijn probleem. Het gewring en het ellebogenwerk ligt mij niet zo goed. Ik ondervind dat ik beter rendeer als ik plaats heb om te koersen en als ik geen dertig renners moet omverduwen om voorin te geraken.”

Om goed te zijn in de Waalse klassiekers is een ander seizoensopbouw nodig. In die opbouw is geen plaats voor Dwars door Vlaanderen, de E3-Prijs en Parijs-Roubaix. “De ideale voorbereiding op de Waalse klassiekers zou via de Ronde van het Baskenland lopen, maar ik wil absoluut de Ronde van Vlaanderen rijden”, Verklaart Van Avermaet. “Parijs-Roubaix schrap ik want die koers put me te veel uit. Gilbert deed het dit jaar ook zo en won de Amstel Gold Race en schitterde in Luik. De combinatie met de Ronde is dus zeker mogelijk Valt het mee, dan ligt mijn toekomst in de Ardennen,” besluit hij.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone