Van Avermaet: “Die zege in Valencia is van veel waarde, zo vroeg in het seizoen”

maandag 11 februari 2019 om 17:11
Van Avermaet: “Die zege in Valencia is van veel waarde, zo vroeg in het seizoen”

foto: Cor Vos (archief)

Greg Van Avermaet hoopt dat zijn ploeg CCC dit jaar in elke rittenkoers een etappe weet te winnen. De Belgische kopman wil er een gewoonte van maken, zegt hij. Na zijn ritwinst in Valencia hoopt hij die lijn door te trekken in Oman. “Het zou ideaal zijn om een rit te winnen of minstens een paar dagen top-3 te rijden”, blikt Van Avermaet vooruit.


Bij CCC is men het seizoen met meerdere knallers begonnen. Patrick Bevin won al in Australië en Nieuw-Zeeland, waarna Van Avermaet daar in Valencia een derde zege aan toe voegde. “Bij een nieuwe ploeg als CCC is het nog belangrijker om te proberen te winnen, zodat je vertrouwen kan opbouwen binnen de ploeg”, aldus Van Avermaet.

“De rit die ik won in Valencia was in een sterk veld en na een moeilijke dag. Die resultaten zijn van veel waarde, zo vroeg in het seizoen. Laten we er een gewoonte van maken om in elke ronde een etappe te winnen, dat is het belangrijkste voor mij”, vertelt de olympisch kampioen.

Tour of Oman
Komend weekend is Van Avermaet een van de grote namen aan de start van de Tour of Oman. “Het is een wedstrijd die heel relaxed is, met prima weer. Ik denk dat het goed is voor renners als ik, behalve dan de etappe naar Green Mountain”, grapt Van Avermaet over de bergrit. “Het past goed in de goede opbouw naar het seizoen, omdat ik het leuk vind dat veel ritten zijn gemaakt voor puncheurs. Hier heb ik meerdere kansen en dat is waarom ik terug blijf komen.” Van Avermaet heeft sinds 2010 namelijk alleen maar de editie van 2012 gemist in Oman.

De etappe met finish op Green Mountain gebruikt de kopman van CCC om zijn vorm testen. “Ik doe dan een soort van test voor mijzelf tijdens de klim, met een paar minuten herstel nadat ik één of twee kilometer voluit ben gegaan. Dat is om te zien hoe goed je bent en hoe diep je kan gaan”, legt hij uit. De Tour of Oman is voor Van Avermaet zijn laatste wedstrijd voor het Vlaamse Openingsweekend.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Attack 11 februari 2019 om 17:23

Jaja blij zijn met een overwinning in een voorbereiding koers waar niemand iets om geeft… Greg lult weer onzin

Edit redactie: Let op je taalgebruik

Brabander 11 februari 2019 om 17:29

Wat is daar nou weer onzinnig aan?

LutsenkoFan 11 februari 2019 om 18:59

Winnen van o.a. Valverde en Trentin is al onzinnig.

trickstuff 11 februari 2019 om 18:54

Het is ook uitermate belangrijk natuurlijk, voor de rust in het koppie en de sfeer in de ploeg.
Ik hoop op een ouderwetse GvA, koersend met durf en bravoure zonder zijn race teveel op anderen af te stemmen.

Matje VdP 11 februari 2019 om 19:57

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Vanmarcke houdt Greg na een iets minder jaar juist alles bij het oude (ok, nieuwe ploeg). Om die reden denk ik dat hij weer ouderwets gaat knallen dit voorjaar.

Sjonge Jonge 11 februari 2019 om 20:25

Ik hoop het, maar vorig jaar zat hij al vaak geïsoleerd waardoor hij het aflegde tegen quick step. Dit jaar naast quick step ook jumbo en trek met een sterk collectief in het voorjaar, waarbij Greg zijn team in de breedte op zijn minst niet sterker is geworden. Ben dus bang dat hij vaak achter de feiten aan zal rijden.

miguelon 11 februari 2019 om 21:01

@Sjonge Jonge, Jumbo staat toch totaal niet op het niveau van QS, Trek,….

Sjonge Jonge 11 februari 2019 om 21:18

Uiteraard niet, maar wel de mogelijkheid om in de finale nog met een man of 4 over te zijn, waar Greg het waarschijnlijk alleen zal moeten doen.

Massimo Bataille 11 februari 2019 om 22:28

Goh Van Aert en Teunissen moeten wel een finale kunnen rijden, maar van Roosen en Taco Van de Hoorn verwacht ik nog niet superveel hoor.
Verwacht wel een sterke Dylan Van Baarle dit jaar.
Sterke blokken zullen nog altijd Quickstep en Bora blijven ( al hebben Trek en Sky ook een stevig blok ).

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair