‘Van Avermaet dichter bij vertrek BMC, voert gesprekken met andere ploegen’

‘Van Avermaet dichter bij vertrek BMC, voert gesprekken met andere ploegen’

foto: Sirotti

zaterdag 9 juni 2018 om 08:26

Er lijkt een einde te komen aan de samenwerking tussen BMC en Greg Van Avermaet. De Belgische klassiekerspecialist voerde de afgelopen weken al de druk op tot het geven van duidelijkheid omtrent de toekomst van de Amerikaanse formatie. Nu laat het Nieuwsblad weten dat de gesprekken met andere ploegen steeds serieuzer worden.

Teammanager Jim Ochowicz zou volgens het Belgische medium aan verschillende renners en hun zaakwaarnemer hebben meegedeeld dat hij tot 20 juni niks kan loslaten over het al dan niet doorgaan van de ploeg. De Amerikaan praat op dit moment nog met verschillende bedrijven – waaronder co-sponsor Sophos – om in te stappen, maar dit heeft nog geen succes opgeleverd.

Dit tot ongenoegen van Van Avermaet, die duidelijke taal spreekt tegenover het Nieuwsblad. “Ik hoor dat ze op dit moment met een bescheiden budget door kunnen gaan. Hiermee kun je een paar renners houden, maar zeker niet de huidige ploeg.”

De Belg zou dan al nadrukkelijk om zich heen kijken. “Je kan renners niet aan het lijntje houden. Ik kan niet blijven wachten, ik wil zeker voor de start van de Tour duidelijkheid hebben.” De gesprekken tussen het management van Van Avermaet en andere ploegen zouden dan ook steeds concreter worden.

Eerder werd al gemeld dat Bahrain Merida één van de gegadigden is om de regerend Olympisch kampioen in te lijven.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Fast Freddy 9 juni 2018 om 08:34

Doorgaan met een bescheiden budget. Dat klinkt goed! Nu Sky nog.

bart12 9 juni 2018 om 08:40

@fast freddy Daaar is helemaal niks goeds aan, zeer slecht voor de sport….

havana 9 juni 2018 om 08:52

De hamvraag is welke ploegen hem kunnen betalen. Dan kom je uiteindelijk al snel in de zandbak uit.

UrbanSteel 9 juni 2018 om 08:57

@bart12

Hoezo slecht voor de sport , sporten kan je altijd , de heren sporters in de topklasse moeten niet van die ongehoorde salariseisen hebben en rand voorwaarden zoals je broertje of je vriendje mee moeten nemen.
De medische staf van elke ploeg kan je ook buiten gooien , heb je gelijk een veel zuivere sport.
Denk jij dat een renner minder hard fietst als hij maar 750.000 euro per jaar krijgt in plaats van 1.500.000 euro ( ik noem zomaar een bedrag.

Jean Dumas 9 juni 2018 om 08:59

Hij zal kiezen voor een rijke ploeg die hem in staat stelt een eigen entourage mee te nemen. Dan lijkt mij TBM, waar schoonbroer Rik Verbrugghe ploegleider is, een serieuze gegadigde.

assen 9 juni 2018 om 09:09

Ik heb gelezen dat Sky haar budget verdubbelt en GvA inlijft.
Dumoulin en Sagan gaan ook naar Sky.

Geflitst 9 juni 2018 om 09:22

Zoals het er nu voor staat, kan Ochowicz zijn ploeg volgend jaar een budget van 15 mil geven. Ze doen het dit jaar wel met 28 mil en Ochowicz wil geen dergelijke stap achteruit zetten. Moeilijke zaak voor Jimmy om nog ergens 10 miljoen te voorschijn te toveren.

Wheely 9 juni 2018 om 09:24

Zijn prestaties zijn er dit seizoen nou niet naar dat ik zou staan te popelen om hem bij mn ploeg te hebben. Meneer vraagt hoop geld en heel eisenpakket waarschijnlijk. Geef me dan maar elke willekeurige andere renner uit de top 10 van de voorjaarsklassiekers.

Mwielerfan 9 juni 2018 om 09:56

Keuze heeft ook met ondersteuning te maken denk ik. Je wilt niet als topper alle finales alleen zitten. Of als 32-jarige je trainer ontslaan.
Qua leeftijd heeft hij ook slechts 1-2 jaar waarin hij de hoofdprijs kan vragen. Ik zou hetzelfde doen. Kun je de rest van je leven eigen keuzes maken.

Scott Sunderland 9 juni 2018 om 10:09

Van Avermaet heeft de leeftijd om nu te moeten cashen. Over twee jaar zal zijn marktwaarde flink dalen waarschijnlijk.

nickdt 9 juni 2018 om 10:42

Zou de beslissing van BMC om geen renners uit te vaardigen naar het EK er ook een beetje mee te maken hebben?

limburgia 9 juni 2018 om 10:52

Team Bahrein zal zich eerder een jonge veelbelovend Mike Teunissen binnenhalen
als een wat oudere en peperdure Van Avermaet die toch langzaam op zijn retour is .

peervaneynthoven 9 juni 2018 om 11:21

Ik zou niet meer investeren in van Avermaet gezien de huidige prijs/kwaliteit verhouding. Heeft zijn beste tijd gehad. @assen :-). @geflitst. 28-15 =13 toch? Uit mijn hoofd :-). @ nickdt renners vaardig je af, niet uit. Sorry, ik blijf een “puritein”als het om taal en cijfers gaat. Kan het niet helpen. Mike Theunissen zou m.i. een betere investering zijn, maar wel jammer voor Sunweb. Het wielrennen gaat langzaam het voetbal achterna als het om geld gaat. Of dit blijvend of tijdelijk is zal de tijd leren.

koos1 9 juni 2018 om 11:25

Het zal wel Bahrein worden, ik zie even geen andere ploeg die zijn salaris kan betalen en waar al een (redelijke) klassiekerploeg is.

Jean Dumas 9 juni 2018 om 11:33

Benieuwd wat Porte doet als BMC stopt. Hangt een beetje af van wat de Interesse van Trek voor Simon Yates behelst, en wat de er in de Tour gebeurt.

tvm 9 juni 2018 om 11:39

Win-win voor beide. Van Avermaet kan nog meer gaan verdienen dan hij nu doet. BMC is van een relatief hoge kostenpost af die niet meer het niveau van 1 en 2 jaar gaat halen denk ik, althans niet voor een lange, aaneengesloten periode .

Samlambeej 9 juni 2018 om 11:43

Wees niet verwonderd als Sky hem binnenhaalt.

thorsen 9 juni 2018 om 11:46

Het komt in eerste instantie misschien wat naar over hoe GvA dit aanpakt, totdat je beseft dat dit contract misschien zijn laatste kans is om echt te cashen.

Barcanoord 9 juni 2018 om 11:53

@Peervaneynthoven

Fijn dat je zo precies bent met cijfers en getallen! Misschien moet je dan ook even naar de manier kijken waarop je ‘Theunissen’ schrijft ;)

Verder heb ik weinig sympathie voor Bmc, Sky etc.

williams 9 juni 2018 om 12:49

@ Barcanoord

Idd de enige manier om van die dicteelullen aan te pakken ! en reken maar dat ie voor dat hij op “plaatsen” heeft gedrukt z’n tekstje 20 keer heeft nagelezen…

jwbriede 9 juni 2018 om 13:17

Leuk, dat transfernieuws. Ik gun de renners een mooi salaris maar een realistisch verdienmodel voor profwielrennen is er nog steeds niet. Daarom stoppen er steeds weer teams en is het maar weer afwachten of en zo ja, wat er komt met alle gevolgen voor de werkgelegenheid van diezelfde renners. Geldschieters – Arabisch, Russisch of wat ook- zijn vaak opportunistisch. Als ze voor de korte termijn gaan stoppen ze er lekker veel geld in: leuk voor de toprenners van dat moment maar voor potentiele lange termijn-sponsors die iets minder te besteden hebben maar voor de wielersport uiteindelijk beter zijn, een direct beletsel om in te stappen omdat succes er dan niet of nauwelijks in zit. En dus blijven we elk jaar verhalen lezen van ervaren en goede teammanagers op zoek naar geld en moeten we elk jaar weer wennen aan nieuwe teams. Ik denk niet dat de wielersport er als geheel een betere ontwikkeling door krijgt.

Timster 9 juni 2018 om 17:23

@ peer: gebruik volgende keer maar “purist”. Het woord puritein gebruik je voornamelijk voor gelovigen die streng in de leer zijn: http://www.encyclo.nl/begrip/puritein

EddyB1958 10 juni 2018 om 11:21

Ik denk ook aan Katusha Alpecin.
Tweede hoogst budget,na Sky.
En kunnen voor de voorjaarskoersen een type Van Avermaet best gebruiken.

Headlines

Materiaalzone

Populair