Van Avermaet: “Betere conditie dan andere jaren”

woensdag 30 maart 2011 om 08:46

Greg Van Avermaet lijkt na twee min of meer verloren jaren weer helemaal terug. De Belg, nog altijd maar 25, kan na zijn uitstekende Milaan-Sanremo zelfs beschouwd worden als één van de outsiders voor de Ronde van Vlaanderen van zondag. “Ik heb bewezen dat ik mijn plaats waard ben bij de eerste tien”, zegt een enthousiaste Van Avermaet in Het Nieuwsblad.

foto: Il Piccolo Airone

“Net als Milaan-Sanremo gaven ook de voorbije Vlaamse wedstrijden gaven me een goed gevoel. Nu vat ik de Ronde aan met betere uitslagen én een betere conditie dan andere jaren. Dan volgt het hoofd automatisch”, klinkt het. “Vroeger had ik het al eens moeilijk om in de aanloop te volgen op de klimmetjes, en dan weet je dat het in de Ronde ook niet zal lukken. Nu weet ik: oké, ik kan mee.”

Van Avermaet is wel nuchter genoeg om te beseffen dat Cancellara kloppen moeilijk wordt. “We moeten proberen om hem moe te maken. Als dat eens zou lukken, hé…”, grijnst hij. “Dat kan misschien door hem te isoleren, dan kan hij niet achter elke aanval springen. Nu ja, je moet jezelf niet onderschatten. Het verleden bewees genoeg dat de allersterkste niet altijd wint.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone