Van Avermaet aast op nieuw huzarenstukje in Parijs-Tours
vrijdag 5 oktober 2012 om 13:27

Van Avermaet aast op nieuw huzarenstukje in Parijs-Tours

Greg van Avermaet

foto: Il Piccolo Airone

Greg van Avermaet heeft opnieuw zijn zinnen gezet op Parijs-Tours aankomende zondag. De BMC-coureur rijdt al het hele jaar ijzersterk, maar stuit in volle finale telkens op een tegenstander die net iets beter is. Zondag wil hij de ban breken in de wedstrijd die hem zo goed ligt en eindelijk weer eens het zegegebaar maken.

Het lijkt dit jaar maar niet te willen lukken voor de sympathieke coureur uit Lokeren. Waar hij ook start, als de finale losbarst zit van Avermaet er meestal toch wel bij. Een zege pakte hij tot dusver nog niet maar zijn sterke seizoen leverde de 27-jarige renner wel een waslijst aan ereplaatsen op. In de wielersport telt enkel het hoogste schavot, zo weet ook van Avermaet. Met recente tweede plaatsen in de GP’s van Wallonie en Quebec flirtte hij al herhaaldelijk met de winst.

Na een constant seizoen met een sterke voorjaarscampagne en slechts enkele korte rustpauzes wil van Avermaet dus een serieuze gooi doen naar een tweede zege in Parijs-Tours. Vorig jaar klopte hij er immers al Vacansoleil-coureur Marcato in een ware thriller. Een verkoudheid hield de BMC-renner eerder deze week nog van de fiets voor de Memorial Vandenbroucke (waar ploeggenoot Blythe won red.). In een korte reactie aan Het Nieuwsblad liet hij weten: ”Ik herstel goed en voel me per dag sterker worden”. Van Avermaet kan in ieder geval rekenen op een sterk blok dat met hem afreist naar de Franse herfstklassieker. Hij is hierin samen met Ballan en Blythe een van de troeven.

Selectie BMC Racing Team voor Parijs-Tours
Alessandro Ballan, Adam Blythe, Brent Bookwalter, Yannick Eijssen, Manuel Quinziato, Michael Schär, Greg Van Avermaet en Larry Warbasse

RIDE Magazine