Van Aert tekent voor drie jaar bij ploeg van Nuyens

zaterdag 8 oktober 2016 om 17:37
Van Aert tekent voor drie jaar bij ploeg van Nuyens

Foto: Jos Kafoe

Wout van Aert komt vanaf 1 januari 2017 uit voor de nog op te richten ploeg van Nick Nuyens. Het is de bedoeling dat die formatie een ProContinentale status gaat krijgen. Op die manier kan Van Aert ook meedoen aan de allergrootste wegwedstrijden, zoals de Vlaamse voorjaarsklassiekers. De Belg blijft echter in de eerste plaats veldrijder. Dat meldt Het Laatste Nieuws vandaag.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Van Aert rijdt momenteel voor Crelan-Vastgoedservice, dat slechts een continentale status heeft, en dus niet mee mag doen aan WorldTour-wedstrijden. Dat is waarom de Belg deze ploeg verlaat, maar hij doet dat eigenlijk niet helemaal: de sponsor Crelan maakt samen met de ploegmanagers Geert Vanhoof en Timmy Simons namelijk ook de overstap naar de formatie van Nuyens.

Nu is het nog de vraag of Nuyens erin gaat slagen om een ProContinentale status te krijgen. Het Laatste Nieuws meldde donderdag dat de oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor 1 oktober een dossier in had moeten dienen bij de UCI, maar die deadline heeft hij niet gehaald. Nuyens kreeg echter uitstel en heeft nu de tijd tot 20 oktober.

Van Aert heeft het nieuws van zijn transfer in ieder geval bevestigd. “Ik wist het natuurlijk al even, maar het is nu vroeg naar buiten gebracht”, stelde hij vandaag tegenover Het Nieuwsblad. “Ik kijk ernaar uit om stapje hogerop te zetten.”

Dit artikel delen:

34 Reacties

xistnc 8 oktober 2016 om 17:43

Van Aert is goed in het zand. Maar ook op drijfzand?

0
aeroventiel 8 oktober 2016 om 18:07

Hoe kan je een contract tekenen bij een team wat nog niet bestaat?

0
HoofdIsVrij 8 oktober 2016 om 18:08

Binnen nu en 3 jaar rijdt hij met de top 5 in Paris-Roubaix mee. Etixx en Lefevre in het bijzonder zullen wel balen.

0
Beekman 8 oktober 2016 om 18:09

Ben benieuwd, een klassieker op de weg is toch nog wel andere koek dan een uurtje in het veld knallen.

0
Baukema Tomoulin 8 oktober 2016 om 18:25

Ik denk dat je gelijk gaat krijgen @hoofdisvrij

0
Verweggistan 8 oktober 2016 om 18:29

Min of meer de terugkeer van Landbouwkrediet (Crelan) als sponsor van een PCT team dus, nu met Van Aert ipv Nys.

0
SolitaryShell 8 oktober 2016 om 18:35

@Ventiel

Het team bestaat wel, alleen voldoen ze niet aan de voorwaarden voor een ProContinentale licentie.

0
Paul81 8 oktober 2016 om 18:57

het nieuwsblad zegt: Volgens de geruchten zou het om een fusie gaan tussen Veranda’s Willems en Crelan.

0
Koersmaniak 8 oktober 2016 om 19:01

Maar Van Aert kon toch enkel maar een contract tekenen bij een procontinentaal of worldtour ploeg? Zal wel opschortende voorwaarde in zijn contract zijn dat de overstap niet doorgaat wanneer licentie niet behaald wordt.
Zou Tim Merlier ook de overstap maken? Van Aert en hij kunnen goed met elkaar overweg en Merlier heeft ook al een profkoers op de weg gewonnen.

0
Arema Pro Cycling Team 8 oktober 2016 om 19:30

@Hoofdisvrij;

Zal die wel bij een ploeg moeten gaan rijden,die verzekerd is van deelname/wildcard.

0
Polleke 8 oktober 2016 om 21:17

Die wildcard(s) zijn al toegezegd, dit project loopt al een tijdje achter de schermen, geen geroep zoals de Alonsos/Dohas/Pegasus etc maar eerst alle vakjes afkruisen en dan publiek gaan…

0
walkowiak 8 oktober 2016 om 21:46

Kan je ook voor twee ploegen tekenen, winter veldritploeg rest voor sky of andere worldtour ploeg ????

0
Jibi 8 oktober 2016 om 21:56

Het is nog helemaal niet zeker dat Wout van Aert succesvol zal zijn op de weg,al gun ik hem dat(zoals vele anderen)graag. Sven Nys was niet echt succesvol en Lars Boom-die volledig voor de weg koos- al helemaal niet. Met de nodige crosservaring zou Lars Boom ‘gaan’ voor de klassiekers en vooral dan bijv. Parijs-Roubaix. Na zeven jaar Boom als wegrenner heeft hij de verwachtingen niet kunnen waarmaken. Boom won geen enkele klassieker en ook geen enkele semi-klassieker. Net zoals een wegrenner niet zo maar even wint in het veld,kan een veldrijder blijkbaar ook niet op grond van de cross-resultaten hoge verwachtingen op de weg waarmaken. In het verleden konden dat eigenlijk alleen renners als De Vlaeminck,van der Poel. Over de afgelopen 15 jaar heb ik geen enkele veldrijder zien excelleren op de weg. Ben zeer benieuwd of Van Aert daar wel in slaagt.

0
den OPQS 8 oktober 2016 om 22:15

@Jibi

ik denk dat stybar toch als succesvol mag beschouwd worden als veldrijder die is overgeschakeld naar de weg, ok hij heeft nog geen (semi)klassieker gewonnen maar toch

0
Jibi 8 oktober 2016 om 22:25

Stybar won een Touretappe,De Strade Bianche en de tweede rit in de Tirreno Adratico. Hij kon in de klassiekers absoluut niet zijn wil opleggen. In 2016 won hij slechts één koers: De tweede etappe in De Tirreno. Stybar is inderdaad zo’n voorbeeld van een veldrijder die naar de weg is gegaan. Ik had hem liever behouden voor het veld,net als Boom trouwens, omdat de top in het veldrijden wel heel erg klein is.

0
walkowiak 8 oktober 2016 om 22:27

Boom heeft het ook niet slecht gedaan maar veel minder goed dan werd verwacht

0
Jibi 8 oktober 2016 om 22:32

Boom heeft op de weg zwak gepresteerd;vooral als hij bedenkt hoe hij omhoog werd geschreven. ” Wat Boom in zijn kop zet,haalt hij binnen” (Michel Wuyts,Vrt). De werkelijkheid is dat hij vanaf 2009 naar heden een permanent dalende curve laat zien. Kijk op WVcycling.com en je ziet dat Boom per jaar minder wint. In 2016 “won” hij alleen het kermiskoersje van Luyksgestel.

0
Jibi 8 oktober 2016 om 22:34

Boom presteerde zwak op de weg. Als je kijkt op Wvcycling.com dan zie je dat Boom per jaar minder wedstrijden wint. In 2016 “won”hij alleen het kermiskoersje van Luyksgestel. “wat Boom in zijn kop zet,haalt nhij binnen” (Michel Wuyts) is al lang voorbij

0
Janjanssen98765 8 oktober 2016 om 22:42

Als je tegen jezelf begint te praten en met dubbele tong, is het tijd om naar bed te gaan.

0
Mark 8 oktober 2016 om 22:46

Tuurlijk is het niet zeker of Van Aert van alles gaat winnen op de weg. Maar de overstap van zowel Boom als Stybar is echt wel succesvol, vergeet niet dat de top in het wielrennen een stuk breder ligt dan de niche sport veldrijden. Beiden hebben ze een touretappe gewonnen, anderen successen behaald en behoren ze tot de subtop van deze generatie wielrenners. De gemiddelde profwielrenner zou graag zo sterk als Stybar of Boom zijn.
Persoonlijk sla ik het wereldkampioenschap veldrijden lager aan dat het winnen van een touretappe, vanwege de grootte van de sport.

0
vlek 8 oktober 2016 om 23:00

Een overstap naar de weg moet natuurlijk niet gepaard gaan met de gedachte daar net zoveel te presteren als in het veld. Dat zo nogal onnozel zijn..

0
Panter 8 oktober 2016 om 23:11

Grapje zeker!!! Stybar en boom zijn zeker succesvol geweest op de weg! Halloooo tour ettape naar roubaix iedereen op minuten gereden en cancellara afgetroefd!!! Boom is 30 jaar en wss op zijn sterkst nu zoals de meeste renners dat zijn komende jaren gaat hij sowieso meespelen in roubaix!!!

0
SolerEritrean 8 oktober 2016 om 23:44

Boom en Stybar niet succesvol… waar haal je het

0
Velominatus 8 oktober 2016 om 23:51

Van Aert is voor iedere PCT ploeg die wil starten in de Vlaamse wegwedstrijden waardevol. Garantie op wildcards, lijkt me.
Of hij op korte termijn ook in de grote klassiekers gaat schitteren, betwijfel ik wel.

0
Arema Pro Cycling Team 9 oktober 2016 om 00:00

@polleke:

Wildcards zijn al toegezegd??
Jij zit aan tafel bij de besprekingen zeker…dream on!

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone