Van Aert soleert naar zege in Gavere

zondag 15 november 2015 om 16:00
Van Aert soleert naar zege in Gavere

foto: Marcel Koch

Wout van Aert weet weer wat het is om te winnen. De Belg van Vastgoedservice-Golden Palace reed op twee ronden van het einde weg bij zijn concurrenten in de moddercross van Gavere, die deel uitmaakt van de Superprestige. Sven Nys en Kevin Pauwels vergezelden hem op het podium.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Nys probeert het
In het eerste deel van de cross probeerde Nys meerdere malen weg te geraken van zijn medekoplopers: Lars van der Haar, Wout van Aert en Kevin Pauwels. Het groepje bleef lang compact, al deelde Van der Haar enkele speldenprikjes uit en probeerde Van Aert het ook alleen. De Vastgoedservice-Golden Palace-renner had op twee rondes van het einde een gat geslagen van ruim tien seconden.

Van Aert slaat toe
Achter Van Aert maakten Nys en Pauwels zich los van Van der Haar, maar er stond geen maat op de veelwinnaar van het begin van het seizoen. In de achtergrond pakte veteraan Nys de tweede plek voor Pauwels. Europees kampioen moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Cyclocross Gavere 2015
1. flag-be Wout van Aert
2. flag-be Sven Nys
3. flag-be Kevin Pauwels
4. flag-nl Lars van der Haar

Dit artikel delen:

12 Reacties

karper 15 november 2015 om 16:25

Fietsles van Wout…

0
Verweggistan 15 november 2015 om 16:41

Taramarcaz nog met de 4e tijd in de slotronde en Walsleben opgegeven, gaat niet echt goed.

0
karper 15 november 2015 om 16:45

Walsleben had twee jaar geleden toch aansluiting bij de wereldtop….Jammer

0
denistel 15 november 2015 om 17:52

david vd poel dan?? die rijdt een half rondje voor op en eindigt weer achter in.

0
Har77 15 november 2015 om 18:29

Die ‘sport’ is nu al verworden tot folklore voor de mindere atleten. Een 39 jarige die nog meedoet om de knikkers…tsja. Leuk om naar te kijken, maar het slaat werkelijk waar nergens meer op op sportief vlak. Met ongeschikt materiaal door de blubber en schijfremmen als de grootste revalatie in de laatste jaren…om nog maar niet te spreken van het feit dat diezelfde 39 jarige ook werkelijk de enige is die weet om te gaan met een camera. Itt tot wat self proclaimed goeroe Wuyts roept, heeft het veldrijden de publiciteit rond Boom en Stybar hard nodig om niet kopje onder te gaan binnen het UCI pakket

0
achilles 15 november 2015 om 19:30

Niveau kan hoger dat is zeer zeker, maar omdat een 39-jarige meedoet om de knikkers (nuja hij wint al meer dan een jaar 0,0) slaat het nergens op op sportief vlak, of is het voor mindere atleten?

LOL, Museeuw, Horner,Tchmill, Duclos Lasalle (op zijn 38ste (!) en 39ste (!) Parijs-Roubaix) wonnen ook op late leeftijd grootse dingen. Was de ronde en Roubaix ook voor mindere atleten?
Tim Duncan spin in het radarwerk van de regerende NBA-kampioen San Antonio Spurs wordt er zelfs 40. En de NBA dat is 82 wedstrijden + play offs intensiever wordt het niet. Slaat de NBA soms ook nergens op, op sportief vlak? ;)

0
xistnc 15 november 2015 om 19:42

Tjonge, dan noem je ook wel een paar renners zeg!

Voor een tak van sport die het vooral van explosiviteit moet hebben, is het presteren van een 39-jarige wel degelijk veelzeggend.

Vergelijken met een teamsport heeft sowieso niet zoveel zin. Bovendien, waar die Duncan aan het begin van deze eeuw 40 minuten per wedstrijd speelde, haalt hij inmiddels de 30 minuten al enkele jaren niet meer. Met alle respect overigens, maar het gaat om de vergelijking.

0
Har77 15 november 2015 om 20:47

@Achilles, belg zeker? Je mist mijn punt volledig. Alles respect voor Nys juist. De enige aanwezige die ook in echte sporten heeft meegedaan ‘om de knikkers’. Echter, feit dat ie dat in de cross nu nog kan zegt iets over de cross, niet zozeer over Nys.

0
Koersmaniak 15 november 2015 om 21:30

Grappig om hier op een wielersite opnieuw commentaar te horen over het niveau van het veldrijden, door als maatstaf te nemen dat een 39 jarige nog mee kan doen om de knikkers.
Het wegwielrennen is niet veel beter, daarin was een aantal jaar geleden een 39-jarige die na 3 jaar een comeback maakte en daarin ook nog meedeed voor de knikkers
Om nog maar te zwijgen van de 42-jarige die de Vuelta won.

Zelfs in explosieve sporttakken zoals de sprint in atletiek zijn er oudere atleten die op latere leeftijd nog altijd die explosiviteit hebben en meedoen voor de knikkers.

0
achilles 15 november 2015 om 21:45

@har77
Ach, jij schijnt mijn punt ook volledig te missen. De redenering en gevolgtrekking "een 39 – jarige doet mee dus automatisch stelt het niets voor op sportief vlak" ben ik het gewoon niet mee eens. Er zijn nog sporten waar oudjes fantastische prestaties leveren zonder dat er ooit vragen worden gesteld. Als het algemeen niveau laag is komt dat (mijn mening) doordat het een hyperlokale sport is met 90% belgische omlopen 95% belgische deelnemers en 100% enkel in België serieus genomen wordt. Niet omdat er toevallig een 39-jarige nog iets kan, dat gebeurt nog in sport. Als je je goed verzorgd, de motivatie en het talent hebt, kan er veel op die leeftijd zowel in de cross als in andere sporten.

@xistnc
Geen idee wat er mis is met die renners.

Natuurlijk zakken de minuten van Duncan. Zou het niet vreemd zijn als je op je 35ste nog evenveel speelt als op je 25ste? 30 minuten in de NBA is heel wat en het feit dat hij überhaupt nog meedoet niet als meeloper maar als startspeler en vitale schakel is het hem net.

0
DaveEvans 15 november 2015 om 22:34

Har77 begrijpt volgens mij niet goed hoe bijzonder juist Sven Nys is. Beste veldrijder ooit, dus sta ik er niet van te kijken dat hij nog mee kan doen. En vandaag reed hij de laatste ronde nog eens zuinig ook, om daarna Pouwels er op te kunnen leggen in de sprint.

0
schipperaar 15 november 2015 om 22:48

Je sport onderhouden, daar gaat t om. Nys kan nog best een paar jaar mee, vd Poel werd ook alleen maar beter. Henry Rono won wel zes keer goud tot zn 40e, als je het over explosieve sporten hebt. Een uur lang explosief is voor niemand haalbaar maar wel op de moments supreme.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone