Van Aert over Teunissen: “Hoop dat we Mike niet hele voorjaar kwijt zijn”

woensdag 17 februari 2021 om 09:42
Van Aert over Teunissen: “Hoop dat we Mike niet hele voorjaar kwijt zijn”

Van Aert en Teunissen in Gent-Wevelgem 2020 - foto: Cor Vos

De kans is serieus aanwezig dat Mike Teunissen het hele klassieke voorjaar op zijn buik kan schrijven na een harde val op trainingskamp. Een hard gelag voor Wout van Aert, die stevig baalt dat zijn Nederlandse ploegmaat in de lappenmand ligt. “Dit is natuurlijk niet goed.”

“Het gaat niet de goede kant uit”, zegt Wout van Aert vanuit Tenerife tegen Het Nieuwsblad. “Met Mike en een goeie Tom Dumoulin hadden we drie pionnen gehad die in elke klassieker een finale konden rijden. Ik hoop dat we Mike niet het hele voorjaar kwijt zijn, maar dit is natuurlijk niet goed.”

Helemaal in de piepzak zit Van Aert nu ook weer niet, ondanks dat het uitvallen van de voormalige geletruidrager een aderlating zou betekenen. Hij geeft aan vertrouwen in zijn ploegmaats te hebben: “Met Edoardo Affini en Nathan Van Hooydonck hebben we versterking gehaald. Zij zijn hier ook op stage en dat ziet er echt goed uit.”

“Timo Roosen is ook beter dan de voorbije jaren en reed al top vijftien in de Ronde”, vervolgt hij. “Pascal Eenkhoorn is een jonge gast die echt goed was in de Omloop vorig jaar, maar dan minder in het najaar. Iedereen weet nu dat we monumenten kunnen winnen en dat zal mentaal ook een groot verschil maken.”

Wat de blessure van de 28-jarige Teunissen precies is, wordt nog onderzocht. Het is volgens de laatste berichten geen beenbreuk.

Dit artikel delen:

46 Reacties

ThorHushovd 17 februari 2021 om 09:53

In tegenstelling tot de meeste fanboys hier en die van de media, is WvA zelf veel beter en fijner in z’n commentaar. Hij geeft reëel aan wat de status is en is positief. Bovendien roept hij niet dat hij nu geen ondersteuning heeft, maar positioneert hij Teunissen (en Dumoulin) als ook toprenners die finales rijden en zouden kunnen winnen. Beter drie pionnen in de finale en winnen met de ploeg – dan alleen maar droeftoeteren dat hij de enige mogelijke winnaar is en nu minder ondersteuning heeft. Dus ik zeg Go Wout, dit doe je goed!

ssj 17 februari 2021 om 09:55

Ja, mooie en eerlijke reactie van Van Aert

KimJungPoels 17 februari 2021 om 10:21

Ja leuke reactie voor de bühne.

Maar in feite was Wout natuurlijk gewoon absoluut kopman in de échte grote koersen en waren Dumoulin en Teunissen hele belangrijke pionnen voor de ondersteuning in de finale.

Nu moet je hopen dat een andere naam een topdag heeft en bij de laatste 20-30 in de koers kan zitten. En die kans is bij de overgebleven namen gewoon een stuk kleiner dan bij een Teunissen.

KnightBiker 17 februari 2021 om 11:05

+1 bovendien is het overmacht, als alles goed was gegaan was de omkadering prima! In die zin denk ik niet dat er wat te verwijten valt, deze 2 renners missen was niet te voorzien.
(Ik verwacht wat van Van Hooydonck, al was het maar door dat hij nu in een betere ploeg rijdt)

Er zouden mindere teams zijn die volledig om van Aert zouden zijn gebouwd, maar dat (zie de ploeg van Sagan een paar jaar terug) is ook een keuze voor een ploeg met minder middelen & begeleiding…

Derrick 17 februari 2021 om 14:24

Wat moet hij anders beweren? Ik zie het niet zitten met deze jongens, met hun gaan we geen successen boeken. Gewoon een cliché antwoord dat je op voorhand al had kunnen opschrijven. Maar ze morgen mij verrassen…

S. Morgenstern 17 februari 2021 om 15:00

Hij verwijst heel concreet naar dingen die hij heeft vastgesteld: de huidige vorm van Van Hooydonck en Affini die hij op trainingskamp bezig ziet, het niveau dat Roosen reeds heeft gehaald voor zijn pechjaar en het rijden van Eenkhoorn in Omloop van vorig jaar. Het is niet dat hij wat wenselijke algemeenheden de wereld in slingert.

Derierre de la course 17 februari 2021 om 15:03

Er valt nu inderdaad wel een gat na de absolute kopman. Voorheen had je Teunissen en Dumoulin die laat in de race nog wat goed hadden kunnen maken. Het zijn geen (veel)winnaars maar wel gasten die prima tot aan de finale mee kunnen.
Hopen dat een van de genoemde heren een stap heeft gemaakt of een goede dag heeft. Goed om te horen dat Roosen in ieder geval weer de weg omhoog gevonden heeft, die presteerde afgelopen jaar ook wat minder dan de verwachtingen.

Romāns Vainšteins 17 februari 2021 om 10:02

De meest gezonde focus is het besef dat wanneer van Aert als enige start hij nog kans maakt op de zege. Iedereen die er nog bij komt en in welke vorm precies is bijvangst.

S. Morgenstern 17 februari 2021 om 10:12

Die heeft een heel reëel beeld van de renners die hem ondersteunen. Kunnen een hoop mensen nog wat van leren.

Marik 17 februari 2021 om 10:41

+1, helemaal eens

Gitan 17 februari 2021 om 10:58

Zolang van Aert zelf niet ziek wordt of valt, hoeft hij zich nog geen zorgen te maken denk ik.

Het team van grote rivaal vdP is al bij al nu ook weer niet zoveel sterker voor de kasseiklassiekers. Daar zal diep in de finale van de RVV of PR wellicht ook geen extra mannetje meer zitten. En zich positioneren vlak voor de finale losbarst kan Wout ook wel zelf. DCQS heeft dan wel weer meerdere pionnetjes, maar met Alaphilippe zit daar ook een kopman die liever zelf de strijd aangaat dan het ploegenspel te moeten spelen.

Met Dumoulin en Teunissen vallen nu wel net de 2 sterkste renners in ondersteuning weg, maar dat is nu eenmaal het risico in een minder bezet team als Jumbo. Dat wist Wout ook toen hij zijn handtekening zette, en wellicht komt er volgend jaar wel echte versterking.

Vinyakke 17 februari 2021 om 11:21

Ja natuurlijk komt daar een slappe uitleg van de man in kwestie, wat kan die ook anders? Natuurlijk is het een tegenvaller dat hij die 2 meesterknechten kwijt is. Heel misschien worden ze waardig vervangen binnen het team en schuift iedereen 2 plaatsjes op. De kans dat hij goed omringd blijft in de finale is wel degelijk kleiner geworden. Je moet dat niet minimaliseren, bij een lekke band op een slecht moment is het zonder ploegmaten einde verhaal, hoe je het ook draait of keert.

Derrick 17 februari 2021 om 14:26

Inderdaad, maar moelijk te bevatten door sommigen op dit forum.

peterwinnen 17 februari 2021 om 11:23

Als ie straks als eerste over de streep komt in Vlaanderen en Parijs-Roubaix heeft niemand het meer over Teunissen en Dumoulin.

Turtlehead 17 februari 2021 om 12:14

Eerste in … óf… is ook al heel wat. Twee keer bij de eerste drie is ook al prijs. 't blijft niet duren…

Melkzuur 17 februari 2021 om 11:52

Als hij even goed is als vorig jaar, en hij kent geen pech op het verkeerde moment, is er niets aan de hand. Maar hij zal meer eens lekrijden op een slecht moment, of een iets mindere dag hebben. Dan kan een goede ploegmaat er toch nog voor zorgen dat hij alsnog de wedstrijd wint.

rovi 17 februari 2021 om 14:05

Kijk, zo motiveer je de renners die wel fit zijn en je straks moeten gaan helpen in het voorjaar! Klasse reactie!

RLM 17 februari 2021 om 15:02

Van Hooydonck was er als neoprof nog bij in de finale (in tegenstelling tot Wout overigens, maar dat zal nu natuurlijk niet waar zijn) op het Kassei-BK dat werd gewonnen door Naesen, en Affini is een hardrijder pur sang. Ik denk niet dat Wout zo’n groot probleem gaat hebben in de klassiekers, zeker gezien dat de meeste klassiekers redelijk vroeg in een beslissende plooi vallen. In dat geval zitten er zeer veel renners alleen, en naarmate de finish dichterbij sluipt, kan een renner als Teunissen (die soms door mensen op dit forum wordt verweten te veel voor eigen kans te gaan) wel eens denken dat hij de koers zelf kan winnen, zeker gezien zijn eindschot.

En zoals anderen al aangaven, janken dat de helpers niet goed zijn zal hemzelf geen goed doen, want waarom zou je jezelf naar de knoppen rijden voor iemand die vind dat jij niet goed genoeg bent?

Marik 17 februari 2021 om 15:31

Mooie visie RLM, ik ben het volmondig met je eens.

Beer 17 februari 2021 om 15:17

Mooie en positieve reactie van van Aert waarin hij als kopman vertrouwen geeft aan zijn team. Nu maar hopen dat Van Hooydonck, Eenkhoorn en Affini mooie stappen zetten. Anderzijds, zoals KimJungPoels al aangeeft, is dit ook een reactie voor de bühne. Enkele weken terug werd hem nog een heel ander team voorgesteld.

horsm 17 februari 2021 om 15:42

Pff…. wat een deprimerende start van het seizoen voor TJV. Nog voordat er een wedstrijd is gereden zijn Dumoulin, Teunissen en Groenewegen al uitgeschakeld…

Murcia 17 februari 2021 om 15:44

Een reactie die tot frustratie van sommigen misschien zowel eerlijk, realistisch als collegiaal is.
Hij rijdt nu met zijn ploeggenoten op het trainingskamp en heeft daardoor perfect in de gaten hoe hun ontwikkeling is. Wout doet niet aan pokeren, ook bij de mediastorm over al dan niet verlengen was het duidelijk aan hem af te lezen dat hij wilde blijven. Zijn uitlatingen hier over de afwezigheid van Tom en Mike + de kwaliteiten van de andere jongens snijden hout. Hij weet zelf maar al te goed hoe de pechduivel al je plannen in de weg kunnen schoppen. Verder zou ik echt de meerwaarde niet inzien van het afbranden van je teamgenoten of het vraagtekens zetten bij de sterkte van je ploeg. Bij Nuyens heeft hij ook nooit zijn ploegmakkers afgebrand maar knapte hij volledig af op de loze beloften van Nick.

Marik 17 februari 2021 om 16:43

Heldere blik, mooie reactie en helemaal eens.

Frank V 17 februari 2021 om 18:56

bahahaha naarstig op zoek naar alles wat in jouw straatje past?

fietsvriend 17 februari 2021 om 17:50

Zou Dumoulin het uit het raam kijken en de hond uitlaten al zat zijn?

Ward 17 februari 2021 om 19:27

Als hij het zat is, leest hij opmerkingen als de jouwe en dan beseft hij weer waarom hij liever uit het raam kijkt..

fietsvriend 17 februari 2021 om 20:54

Sorry, Ward, hopelijk was hij niet bijna zover en heeft hij nu weer een terugslag.

Joaquim Agostinho 17 februari 2021 om 21:57

Uit het raam staren, mijmerend wat hij elders allemaal gepresteerd heeft….

Romāns Vainšteins 18 februari 2021 om 07:08

Nou, heeft vandaag nog iemand wat te melden over Teunissen?

Sammysosa 18 februari 2021 om 07:20

Ik vind dat een mooie renner.

Marik 18 februari 2021 om 07:35

Ik gniffel er op los de laatste dagen

KimJungPoels 18 februari 2021 om 08:42

Zonde voor wout dat hij er niet bij is. Een groot gemis, want zijn beste knecht.

Marik 18 februari 2021 om 09:09

Sterker nog, niet alleen zijn beste knecht, maar ook gewoon schaduwkopman.

Headlines

Materiaalzone

Populair