Van Aert is niet te stoppen in Waterloo, Van Kessel wederom vierde

zondag 18 september 2016 om 21:27
Van Aert is niet te stoppen in Waterloo, Van Kessel wederom vierde

Foto: @USACProCX

Wout van Aert heeft gedaan wat iedereen verwachtte: zijn eerste wedstrijd op Amerikaanse bodem winnen. De wereldkampioen van Vastgoedservice-Golden Palace gaf Jim Aernouts en Quinten Hermans (beide Telenet-Fidea) geen kans.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Europees kampioen bij de beloften Quinten Hermans pakte in Waterloo uit met zijn handelsmerk: een razend snelle start, waar zelfs Wout van Aert het behoorlijk moeilijk mee had. De eerste echte aanval kwam van zijn Telenet-Fidea-ploeggenoot Daan Soete. Hij kreeg van alleswinnaar Van Aert de nodige ruimte, tot diens rechterhand Tim Merlier zich met de zaken kwam bemoeien. Merlier zette zich op kop en creëerde zo een hergroepering.

Na een aanval van Quinten Hermans, moest Van Aert wél zelf gaan achtervolgen. Enkel Telenet-Fidea-renners Jim Aernouts en Daan Soete waren in staat om mee de sprong naar voren te maken. Soete probeerde het vervolgens nog even solo, maar na een half uur cross achtte Van Aert zijn moment dan toch gekomen om de gaskraan helemaal open te draaien.

Van dan af aan was duidelijk dat er aan de wereldkampioen niets te doen was. Onder impuls van de Nederlander Corne van Kessel kwam er nog wel een achtervolgend groepje tot stand met Hermans en Aernouts, maar Van Aert bedreigen zat er nooit in. Van Kessel viel uiteindelijk, net als gisteren, naast het podium.

Opwarmertje
Na de door Steve Chainel gewonnen Trek CXC Cup van zaterdagavond, gold deze wedstrijd als het tweede opwarmertje voor de Wereldbekers in Las Vegas en Iowa, die respectievelijk donderdag en zaterdag op het programma staan. Dan zijn, op Mathieu van der Poel en Lars van der Haar na, alle toppers van de partij.

Trek CXC Cup #2 2016
1. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
2. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
3. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea)
4. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea)
5. flag-us Stephen Hyde (Cannondale)
6. flag-fr Steve Chainel (Cross Team by G4)
7. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
8. flag-be Daan Soete (Telenet-Fidea)
9. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
10. flag-us Tobin Ortenblad (Trek Red Truck Racing)

Dit artikel delen:

3 Reacties

Jan Blokland 18 september 2016 om 22:30

't Ja, hoeveel gaat hij er winnen dit jaar. Het is te hopen dat Van der Poel er weer snel bij komt anders wordt het wel heel erg voorspelbaar dit jaar.
Meeusen lijkt iets aan de beterende hand. 7e plaats lijkt weer ergens op.

0
Pédaleur de charme 18 september 2016 om 22:32

Waarom trekken ze helemaal naar Amerika voor een Belgische kermiskoers ;-)?

0
aengbers 18 september 2016 om 23:31

@Pédaleur ze zijn er toch voor de wereldbeker wedstrijden de 21e en 24e.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone