Van Aert: “Ik ben zo blij met mijn tweede wereldtitel”

Van Aert: “Ik ben zo blij met mijn tweede wereldtitel”

foto: Orangepictures

zondag 29 januari 2017 om 16:24

Na WK met een stortvloed aan lekke banden trok Wout van Aert aan het langste eind. Een andere bandenkeuze en een hogere bandenspanning bezorgden hem de winst. “Ik had dit niet verwacht”, vertelt een geëmotioneerde Van Aert in het flashinterview.

Trots
Voor de nieuwbakken wereldkampioen was het een week met mixed feelings. “Door mijn knieblessure zat ik een week zonder fiets, maar niemand leek me te geloven. Dat was niet de beste voorbereiding. Ik wilde een uur gas geven. Na de start dacht ik dat ik een race voor plek twee reed. In de tweede ronde vond ik mijn ritme en geloofde ik weer in winst. Zonde dat de pech (vier lekke banden, red.) bij Mathieu van der Poel zo’n grote rol speelde, dat was mijn geluk. Maar daar kon ik natuurlijk niet op wachten en het hoort ook bij de cross. Ik ben zo blij met en trots op mijn tweede wereldtitel.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

Attack 29 januari 2017 om 16:27

Laat wel zien hoe die is als persoon blij en trots zijn met een overwinning puur door de pech van een ander en die albert ook nog is zeggen dat ze gelijkwaardig waren toen van aert terug kon komen na 2 lekke banden… nu is het ook te begrijpen waarom van aert zijn testen niet op internet gooit

Scotty 29 januari 2017 om 16:39

@attack, waarom zo zuur? Heb je echt het iq van een augurk, of ben je het allemaal nog aan het verwerken?

Tuurlijk rijdt WvA door. Tis verdorie topsport. Tuurlijk is hij blij. Hier werkt hij hele jaar naar toe. Tuurlijk is hij trots. Weer wereldkampioen, als het iemand toekomt is hij het wel. Gewoon een slimme keuze qua banden, hier valt WvA helemaal niks te verwijten.

dikkechaap 29 januari 2017 om 16:39

Positief nieuws voor de veldrit liefhebbers na dit WK: Van der Poel rijdt sowieso nog een jaar in het veld.

Ainu 29 januari 2017 om 17:05

Nu komen stellen dat iemand zijn geluk niet mag tonen na het winnen van een wereldtitel getuigt van een enorme bitterheid. Hij stelde in zijn interviews nochtans doodeerlijk dat hij aan de start dacht dat hij voor een tweede plaats zou moeten knokken en kon terugkomen door de pech van Mathieu. Wat wil je dan, dat hij zijn gouden plak weigert? Kom op zeg.

klootje kriekeljon 29 januari 2017 om 17:20

Elk jaar zie je trouwens van alles voorbeschouwd en ter sprake komen, ook terugblikken van resultaten van studiogasten met mooie oude beelden. Maar wat echt opvalt is hoe er met geen woord over het WK dat door Groenendaal gewonnen werd wordt gesproken, laat staan beelden getoond. Zelfs niet als Groenendaal 3 jaar achtereen in de studio aanwezig is. Flauw hoor.

flashke 29 januari 2017 om 17:28

Klootje, dat is 17 jaar geleden ondertussen, ze kunnen toch geen verslagen van 16 wereldkampioenschappen tonen?

klootje kriekeljon 29 januari 2017 om 17:32

Flashke maar wel altijd die zwartwit beelden en andere wk’s van pak ‘m beet 10-20 jaar terug. Is wel heeeeeel toevallig dan, zeker omdat Richard nu al 3 jaar in de studio zat en bij alle andere gasten wel hun beelden getoond worden.

Is dat echt toeval denk je? Tis toch een zwarte bladzijde voor Vlaamse wielrennen..

Ab Normaal 29 januari 2017 om 17:39

Quote Albert direct na de finish: Dankzij parcourbouwer vd Poel wint Van Aert want dit parcours was veel beter voor het materiaal van Wout.

klootje kriekeljon 29 januari 2017 om 17:49

Flashke nee precies dan zijn we het dus eens. Ik snap het ook maar daarom de plaagstoot.

Geraint 29 januari 2017 om 18:09

@klootje,

Enkele jaren geleden is een reeks gemaakt door Sporza genaamd De Flandriens van het veld. Daar werd dit bewuste WK in Sint Michielsgistel zeer uitvoerig besproken. En eigenlijk was de hele polemiek na dit WK achteraf gezien maar voor één iemand jammer: Groenendaal. Door de hele heisa is uit het oog verloren dat Richard daar gewoon de beste was..

klootje kriekeljon 29 januari 2017 om 18:43

Dat is ook zeker waar Geraint. Tis prachtige tv, reden genoeg om dat 1 x in de zoveel tijd eens te tonen. Net zoals dit wk nog vele jaren bekend zal staan en besproken moet worden.

lancethegreat4 29 januari 2017 om 20:22

Ja met zijn dikke vriend Nys naast hem zal Groenendaal zich wel goed gevoeld hebben.Wel erg spijtig dat Belgie moeite heeft om zijn wereldkampioen proficiat te wensen. En maar zagen over die lekke banden. Die banden van Wout zullen voor anderen toch ook wel verkrijgbaar geweest zijn????

DeGroteMolen 29 januari 2017 om 20:30

Wout had geen cortisonen in zijn knie maar in zijn banden. Slim.

poeskescherens 29 januari 2017 om 20:50

@degrotemolen
Jammer dat de redactie niks doet aan dit soort ongefundeerde en kansloze opmerkingen. Dat zeg ik als Nederlander en wielerliefhebber.

Romāns Vainšteins 29 januari 2017 om 20:54

@ Geraint & Klootje > Daarnaast is zo’n editie als vandaag 10 x leuker dan een gewoon ‘duel der staercksten’. Dit is er zelfs eentje voor andere tijden sport met de hele aanloop, het gebakkelei en de totaal onverwachte ontknoping. Albert, Adri, Wout, Matthieu, Nuyens, Pauwels om de beurt aan het woord, met stukjes beeld tussendoor, dat wordt nog eens 45 min topvermaak. Ik heb liever dit soort krenten in de pap dan dat alles maar zo sportief en eerlijk moet zijn.

DeGroteMolen 29 januari 2017 om 21:23

Edit redactie: Graag normaal reageren.

poeskescherens 29 januari 2017 om 21:52

@de grote molen
Heel inhoudelijk commentaar. Bijzonder volwassen. Een lichtend voorbeeld van hoe je een discussie voert. Hulde voor de scherpe reactie.

Pieterboy 30 januari 2017 om 08:45

Best wel onverdient

Reijer 30 januari 2017 om 15:13

Ik wil niet zeggen dat van Aert onverdiend gewonnen heeft maar vdp was een stuk beter jammer van 4 maal lek zo, n parkoers had niet gemogen een schande voor de wielersport voor de rest de Belgen weer gelukkig en dit jaar werd v d haar ook niet bespogen zoals verleden jaar dames beloften 1 heren belofte 1 en kijk maar naar de medaille spiegel zegt volgens mij genoeg

jv88 30 januari 2017 om 16:48

Over 10 jaar praat niemand over hoe iets gewonnen is. Wat onthouden blijft is wie er won. Team van Aert de slimste. Van der Poel duidelijk de sterkste, maar ja de sterkste wint niet altijd.

klootje kriekeljon 30 januari 2017 om 17:22

Clichématige onzin die hier niet bij op gaat. Dit onthoudt iedereen die het gezien heeft. Juist bij dit WK.

Romāns Vainšteins 30 januari 2017 om 17:35

Idd Klootje, juist out-of-the-box trucjes blijven hangen evenals haat & nijd, ‘sportieve duels tussen de sterksten’ daarentegen een stukkie minder, die zijn vaak b o r i n g

zipp404 30 januari 2017 om 19:36

Als je alleen in het wiel van de beste renner in koers geraakt, na 3x plat staan, verdien je het niet. Al helemaalniet als die zelfde beste renner in koers nog een keer plat staat.. Ik zat afgelopen zondag misselijk op de bank, en het had niets met een kater te maken

On: waar op het parcours stond Wout plat? Dicht bij een post?

Romāns Vainšteins 31 januari 2017 om 11:17

platstaanplatstaanplatstaan

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair