Van Aert: “Ben er altijd van uitgegaan, maar toch opluchting”
foto: Sirotti
donderdag 25 januari 2018 om 15:35

Van Aert: “Ben er altijd van uitgegaan, maar toch opluchting”

Veranda’s Willems-Crélan kreeg donderdag een felbegeerde wildcard van Parijs-Roubaix. Kopman Wout van Aert staat komend seizoen dus voor het eerst in zijn carrière aan de start van de helleklassieker. Dat stemt hem tevreden, vertelt hij aan Sporza.

Teammanager Nick Nuyens is erg blij voor de ploeg met de wildcard. “We zijn enorm blij dat we aan een monument als Parijs-Roubaix mogen deelnemen. Tijdens deze wedstrijd is al heel wat wielergeschiedenis geschreven, het zal voor onze renners een unieke ervaring zijn”, stelt hij.

“Ook met het oog op de ontwikkeling van Van Aert is deze deelname fantastisch nieuws”, gaat Nuyens verder. “Hij kan nu van het begin tot het einde van het voorjaar ontdekken tot wat hij allemaal in staat is.” Naast Van Aert, zal ook Stijn Devolder starten namens de ploeg die sinds vorig seizoen een ProContinentale status heeft. “Met Devolder hebben we ook iemand die zijn ervaring kan uitspelen in deze wedstrijd. We zijn de ASO dan ook dankbaar.”

Opluchting
Ook Van Aert is erg content met de wildcard, al had hij het wel verwacht. “Ik ben enorm tevreden. Een van de redenen waarom ik mijn veldritseizoen anders heb aangepakt dit jaar is omdat ik wil proeven van de topklassiekers in het voorjaar. In mijn voorbereiding zijn we er altijd van uitgegaan dat we zouden starten, maar het is toch een opluchting dat het ook effectief zo zal zijn”, vertelt hij.

De Belgische veldrijder is van mening dat de koers hem goed moet liggen. Hij gaat er dan ook alles aan doen om te kunnen scoren. “Parijs-Roubaix past misschien wel het best bij mijn profiel, zeker gezien mijn lichaamsbouw. Over kasseien rijden is iets wat ik graag doe, misschien dat mijn veldrittechniek daar van pas komt. Bij Parijs-Roubaix tellen de kleinste details, ook wat het materiaal betreft. We zullen ons tot in de puntjes voorbereiden.”

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
25 januari 2018 15:44
Kijk das weer eens een keer leuk nieuws. Interessant om tzt te gaan zien.
25 januari 2018 15:45
Zou me verbazen wanneer van Aert in de aanloop van de finale nog voorin zou zitten. Hij mag me verrassen natuurlijk
25 januari 2018 15:46
Wout wil ons doen geloven dat het veldrijden dit seizoen een beetje bijzaak was. Zou ook zeggen als je wekelijks moet erkennen dat er eentje constant beter is dan jij en dat je een paar koersen alleen hebt kunnen winnen omdat "die ene" materiaalpech had. Wout had weer graag willen duelleren, maar kwam al snel tot de conclusie dat "die ene" iets beter was dan hij. Daarom nu extra publiciteit genereren in een vooruitblik naar P-R. Maar waarom wordt er massaal gedacht dat hij daar wel even de specialisten de wacht zal aanzeggen ? Rustig beginnen Wout en wie weet binnen een jaar of drie...als Matthieu tenminste niet aan de start staat !
25 januari 2018 15:51
Toch wel een beetje jaloers als ik zijn programma zie..
Hoezeer vd Poel het ook zelf moet bepalen wat hij met zijn carrière doet blijft het toch jammer dat hij de echte uitdagingen tot nu toe uit de weg gaat.
25 januari 2018 15:52
@sooike
Je gaat wel erg veel zaken verzinnen om ze in je kraam te laten passen. Waar doet Wout van Aert je geloven dat veldrijden bijzaak waas? Hoe probeert hij extra publiciteit te genereren door zich uit te spreken over een wedstrijd waar hij net een wildcard heeft gekregen? Waar zegt hij de specialisten te kunnen benaderen? Lees wat er staat, niet wat je wil dat er staat.
25 januari 2018 15:57
Prachtig! Talent, nieuwe fiets, ticket en gezonde ambitie. 2002 Sven Nijs... Museeuw zei na 150 kilometer geïrriteerd: "Jongen wat kom jij op de weg doen?". Na 200 kilometer zei hij sorry.
25 januari 2018 15:58
Tis gewoon leuk dat zo'n jonge gast, al een tijdje een koning in zijn niche, zijn onbescheiden grote ambitie aan de grote klok hangt. Gaat ongetwijfeld nogal wat koekies vangen van vaste PR gangers.
In potentie en qua profiel interessante nieuwe uitdager om erbij te hebben. Succes Wout.
25 januari 2018 16:05
@flashke

Ik hoop wel dat de ambities van Van Aert in Roubaix groter zijn als wat Nys daar ooit heeft laten zien.
25 januari 2018 16:12
@flashke
"Ik heb mijn veldritseizoen anders ingedeeld". Klopt, maar dat deed hij pas nadat hij al snel inzag dat dit crosseizoen hem niet zoveel successen zou brengen als voorgaande jaren. Niet Van Aert heeft hoge verwachtingen maar wel veel deelnemers hier, ook op andere sites. Dus eerst goed lezen en wat meer bronnen raadplegen voordat je onzin uitkraamt.
25 januari 2018 16:18
@sooike
Je maakt jezelf belachelijk. Ik zit hier onzin uit te kramen zonder bronnen te lezen? http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2977075 :13 mei 2017 Meer dan 4 maanden voor de start van het veldritseizoen zegt hij al dat hij minder zal crossen om zich te richten op het voorjaar. Deelname aan Parijs-Roubaix in 2018 was toen de droom. Je kent er niets van, en dat is niet de eerste keer. Probeer jezelf te informeren, dat is de enige tip die ik kan meegeven.
25 januari 2018 16:22
@ Escargot, Ik neem aan dat het Sven Nys was die zijn excuses aanbood? Want wat heeft hij laten zien op de weg dan? Of bedoel je zijn vierde plek in een rit van de Ster Elektrotoer?
25 januari 2018 16:30
Voor veldrijders is het vaak moeilijk de vorm door te trekken naar Parijs-Roubaix, maar hij is een aparte en pakt het slim aan. Zal mij niets verbazen als hij VDP erop legt in Valkenburg.
25 januari 2018 16:32
@flashke
Lees nu eens op andere sites de reacties en verwachtingen van de wielerliefhebbers hier en blaas dan stoom af. Discussie gesloten. Zonde van mijn tijd !
25 januari 2018 16:39
Weet iemand of Tim Merlier mee gaat in de kassei-campagne van Van Aert? En dus net als zijn kopman van deelname aan de laatste veldritten afziet.
25 januari 2018 16:41
Kan leuk worden als VDP ook meedoet, zijn beter in tempowisselingen dan de gem wegrenner die na drie keer poeffen het licht uit ziet gaan, hebben ook zat inhoud wat betreft de afstand..
25 januari 2018 16:42
Haha Sooike wat ben je toch een malle kerel. Als iemand je op je fouten wijst, moet hij zijn stoom gaan afblazen en is de discussie gesloten. Knappe reactie.
25 januari 2018 16:46
Denk niet dat Wout de finale haalt zie het meer als een vlucht uit het veldrijden.
25 januari 2018 16:50
Uitgaan? Typisch Van Aert. Leef toch eens voor je vak man
25 januari 2018 16:54
@Escargot: En uiteindelijk won Museeuw, en werd Nys 36e op bijna 18 minuten achterstand :)
25 januari 2018 16:56
Quote:
Kan leuk worden als VDP ook meedoet, zijn beter in tempowisselingen dan de gem wegrenner die na drie keer poeffen het licht uit ziet gaan, hebben ook zat inhoud wat betreft de afstand..


Heeft 1 van de 2 ooit al een koers van meer dan 250 kilometer gereden? Of meer dan 220 kilometer?
25 januari 2018 17:08
@gebruikersnaam
De Elfstedenronde was bijna 220km en daar werden van Aert en van der Poel 1 en 2. De enige koersen langer dan deze zijn de Belgische kampioenschappen.
25 januari 2018 17:12
@Gebruikersnaam
Van Aert heeft al top 10 gereden op het BK op de weg op een loodzwaar ardennenparcours (een koers van ongeveer 250). Nu zeg ik zeker niet dat Wout de finale van Roubaix gaat halen, en dat zegt hij zelf ook niet. Hij en zijn ploeg beschouwen het als een leerproces, maar dat schijnen weinigen hier te begrijpen...
25 januari 2018 17:32
Gezien de hogere leeftijd waarop Parijs-Roubaix vaak wordt gewonnen heeft Van Aert nog genoeg tijd om in de koers te groeien. Voor Van der Poel ligt het begintijdstip een paar jaar later, maar die heeft ook nog genoeg tijd. Sommige liefhebbers hebben haast en kunnen niet wachten op hun grote duels op weg naar Roubaix. Die komen nog wel;-)
25 januari 2018 17:40
Als je ziet dat Sven Nijs met moeite top 40 wist te halen in Parijs Roubaix denk ik dat we voorlopig weinig hoeven te verwachten van Wout.
25 januari 2018 17:51
@mcmulenga
Nys heeft nooit goed op de weg gereden, ook niet in kleinere koersen. Van Aert is op de weg al veel beter dan de beste Nys ooit was. In zijn laatste twee zomers heeft hij al 5 profzeges behaald, Nys heeft in 15 jaar nooit iets gewonnen.

Reacties zijn gesloten.