Valverde zet Evenepoel boven Pogacar: “Momenteel de beste renner ter wereld”
foto: Cor Vos
maandag 31 oktober 2022 om 12:14

Valverde zet Evenepoel boven Pogacar: “Momenteel de beste renner ter wereld”

Alejandro Valverde is gestopt als profwielrenner, maar de 42-jarige Spanjaard reisde nog wel af naar Azië voor het door de ASO georganiseerde Singapore Criterium. Daar sprak hij vol lof over Remco Evenepoel. “Op dit moment is hij de beste”, zei Valverde tegen Cyclingnews over de huidige wereldkampioen.

Tadej Pogačar is exceptioneel, maar Remco doet dingen waarmee hij iedereen verrast”, aldus Bala. “Hij is superieur aan alle anderen. Dus voor mij is hij de beste wielrenner in de wereld op dit moment – met groot verschil.”

Valverde heeft met vier keer Luik-Bastenaken-Luik, vijf keer de Waalse Pijl, de Vuelta a España van 2009, het WK van 2018 en tal van andere koersen een gigantisch palmares, maar de Spanjaard verwacht dat Evenepoel hem kan overtreffen. “Als hij doorgaat op deze manier, met wat hij op dit moment laat zien, dan zal hij zeker beter doen dan ik. Het is indrukwekkend als je op die leeftijd wereldkampioen bent en de Vuelta, Luik-Bastenaken-Luik en de Clásica San Sebastián wint.”

Zelf nam Valverde afscheid na de Ronde van Lombardije. Daar heeft hij nog geen spijt van, vertelt hij. “Het is beter om op een goede manier te eindigen, met goede resultaten”, aldus de nummer zes van Il Lombardia. “Op die manier herinneren mensen je als een renner van 20 jaar oud, die een goed niveau had aan het begin van zijn carrière en aan het einde ervan. Doorgaan na je 42ste heeft geen zin.”

“Oké, ik zou volgend jaar een goed niveau kunnen halen, maar het is goed geweest. Ik moet ruimte maken voor de jongere generatie en ik zal van een andere kant van het wielrennen genieten.” Valverde krijgt een functie bij Movistar, de ploeg waar hij het grootste deel van zijn carrière voor reed. “Ik blijf een beetje betrokken bij de renners, een beetje bij de managers en een beetje bij de coaches. Het zal van alles wat zijn”, zegt hij over zijn rol.

RIDE Magazine
144 Reacties
Sorteer op:
31 oktober 2022 18:58
De beste is een kansloze discussie. Zeker als ze amper tegen elkaar gekoerst hebben en andere doelen hadden. Kijkend naar het totaal heeft Pogacar het beste gepresteerd maar als je kijkt naar de kleur van de wedstrijden dan heeft Evenepoel de mooiste gewonnen. Maar ja, mijn mening is ook maar subjectief.
31 oktober 2022 19:42
@Thenewgoat...

Als je jezelf een vraag stelt, doe dat dan aan jezelf, zonder dat verder hier in openbaar aan jezelf te vragen. Het is anders verwarrend voor de rest of het nu is om op te reageren voor iedereen of puur en alleen voor jezelf om op te antwoorden.

En tip, pas op, als je nog zuurder gaat reageren, dan geef je straks geschifte melk.
31 oktober 2022 20:06
Ik schaar hem bij de big 4. Evenepoel, Pogacar, Vingegaard, Roglic. Evenepoel is wel beduidend beter dan een Bernal, Hindley, Carapaz en van Aert.
31 oktober 2022 23:30
Het eerste bericht, dat van Wheely, vat alles kort samen.
1 november 2022 07:52
Dit jaar was evenepoel toch wel de beste van het lot als je puur naar de uitslagen kijkt, ik ben geen evenepoel lover maar dit moet toegegeven kunnen worden.
1 november 2022 08:20
En de grote winnaar is wielerflits weeral meer dan 100 reacties op de naam Evenepoel !
Wie doet beter ??
    1 november 2022 09:18
    Wordt tijd dat ze weer wat pubermeisjes op Mathieu afsturen, dan krijgen we nog eens vijf pagina's messcherpe analyses over de kwaliteit van de opvoeding van de gemiddelde Australiër.
2 november 2022 09:10
Mag ik de pagina's analyses door de Hollandse Wielerflitsers samenvatten als "Valverde had wellicht een hypootje toen ie die onzin uitkraamde"?
Ik daarentegen snap de uitspraak van Valverde. Pogacar blijkt vaak 'gewoon' de beste in een wedstrijd; Evenepoel daarentegen is vaak buitenaards in de wijze waarop hij wint. Dat laat bij zijn mederenners een diepe indruk na.
(en ik heb het niet over GR's, want dat is naar mijn mening niet het natuurlijke habitat van REV; die wint hij eerder 'en passant')
3 november 2022 14:52
Evenepoel moet in 2023 gewoon de Tour de France gaan rijden. Die is niet al te zwaar en dan kan die zich gaan meten aan Pogacar en Vingegaard en misschien Roglic. Als het een zwaardere Tour zou zijn ben ik bang dat hij het aflegt tegen Pogacar en Vingegaard.
31 oktober 2022 12:22
Nu ben ik eens benieuwd met welke kroeg theorie de WF kenners gaan voor de dag komen om de Master himself tegen te spreken...
    31 oktober 2022 12:40
    Pogacar, slechts 15 maande ouder dan evenepoel: twee keer tourwinnaar, 2e in de tour, 3e in vuelta, vele malen vaker etappewinst in grote rondes, enorm verschil in zeges world tour enz enz!
    Maar Remco kan het toch laten zien, moet hij wel eens een keer in de tour starten!
    31 oktober 2022 13:01
    @Antoin, je vergeet er wel bij te vertellen dat Remco een volledig seizoen verloren heeft door die zware val. Pas dit jaar is hij terug op zijn normale niveau. Vandaar dat de verhoudingen tussen de 2 absolute toppers inderdaad nog wat scheef getrokken zijn qua overwinningen in WT races, maar de kleine nadert met rasse schreden. Een balans wat dat betreft kun je pas opmaken na hun carrière. Een tussenstand nu zegt helemaal niks over wat het eindresultaat zal zijn. Wat Valverde wil zeggen is dat Remco nu momenteel de beste renner ter wereld is, afgaande op voorgaand seizoen. En wat dat betreft heeft hij gewoon overschot van gelijk.
    31 oktober 2022 13:34
    Geen enkel bewijs dat hij beter is in een grote ronde dan Pogacar, Vingegaard of Roglic.
    31 oktober 2022 13:37
    Valverde zegt toch ook niet dat Evenepoel de beste ronderenner is van het peloton? :D

    Won naast een grote ronde dit jaar ook 3 grote eendagswedstrijden, misschien - héél misschien - houdt Valverde daar ook rekening mee? ;)
    31 oktober 2022 14:16
    Quote:
    Nu ben ik eens benieuwd met welke kroeg theorie de WF kenners gaan voor de dag komen om de Master himself tegen te spreken…


    Opvallend en enigszins bizar, hoe vaak jij op negatieve aanvallende wijze een dialoog aanvliegt.
    31 oktober 2022 14:35
    Omdat je pas de beste ter wereld bent als je de andere toppers ook hebt geklopt, het liefste in een TDF. Evenepoel is erg goed, maar laat hem maar aantonen wie de allerbeste is
    31 oktober 2022 14:41
    Valt over te discussiëren denk ik. Wie was de beste van de generatie van Valverde? Valverde zelf? Froome? Contador? Nibali? Cancellara? Gilbert? Sagan?

    Puur kijkend naar de Tour zeg je dan Froome, toch denk ik dat zeker niet iedereen hem de beste vindt van zijn generatie.

    Qua erelijst zit Evenepoel nog niet op de hoogte van Pogi natuurlijk, maar afgelopen seizoen was toch wel van extreem hoog niveau.
    31 oktober 2022 16:02
    Quote: opvallend en enigzins bizar hoe jij op negatieve, aanvallende wijze een dialoog aanvliegt. Wel beste Wim, dit was een vraag die ik mezelf stelde, misschien dat die vraag weltot een dialoog kan leiden, maar een vraag is een vraag, en een dialoog is een dialoog. Dat zij. 2 verschillende zaken. Bovendien is mijn vraag niet echt uit de lucht gegrepen gezien alle bagger en diwnplay die hier door sommigen gemist wordt als het Rev betreft. Zelfs nadat hij pakweg een grote ronde won, of pakweg wereldkampioen werd. Als 1 van de allergrootsten uit het peloton dan zo der verpinken stelt dat Rev- ik citeer- met voorsprong de beste renner van het peloton is, dan is het maar normaal dat ik mij afvraag wat de hatertjes die denken alles van koers te weten (zelfs meer of de succesvolste wielrenner van de afgelopen 20j) nu wel weer niet uit hun duim gaan zuigen om hun eigen gelijk te halen. Wat ook opvallend en enigzins bizar is, dat is dat jij telkens een beetje giftig reageert als ik iets neer pen. Heb je mij niet zo graag Wim? Wat jammer nou,...Ten slotte zou ik het van volwassenheid getuigen vinden als je ondanks dat je mij niet zo graag hebt, toch een poging zou doen om inhoudelijk te reageren op wat ik schrijf. Niemand heeft een boodschap aan uw persoonlijke afkeur, leg misschien een met hout snijdende argumenten uit waarom Rev net niet de allerbeste van het pak is. Alle vooruit, doe eens een poging Wim. Wees eens een man ipv een puber
    31 oktober 2022 16:03
    @Michiel, ook geen enkel bewijs dat hij niet beter is momenteel, toch?
    31 oktober 2022 16:25
    @Geit kenners zijn er niet op dit forum. Die werken namelijk binnen het wielrennen. Hier heb je enkel liefhebbers, fans en trollen.
    31 oktober 2022 16:30
    @lalsacien. Klopt helemaal. Bedankt om bij deze de stelling van Valverde te onderschrijven.
    31 oktober 2022 16:35
    @lalsacien. Klopt helemaal. Bedankt om bij deze de stelling van Valverde te onderschrijven. Die werkt ook in het wielrennen namelijk, al een eeuwigheid, en hoe...!
    31 oktober 2022 17:02
    @Geit dan snap ik niet waarom je nog bevestiging vraagt hier op dit forum???
    31 oktober 2022 17:02
    Quote:
    maar een vraag is een vraag, en een dialoog is een dialoog. Dat zij. 2 verschillende zaken.


    Een vraag stel je in een dialoog hier, dus ik zie ze niet los van elkaar.


    Quote:
    dan is het maar normaal dat ik mij afvraag wat de hatertjes die denken alles van koers te weten ... nu wel weer niet uit hun duim gaan zuigen om hun eigen gelijk te halen.


    Dit is precies wat ik bedoel, aanvallend, op de man en uit de hoogte. Dat hoeft niet en maakt communicatie met jou niet heel prettig.

    Quote:
    Wat ook opvallend en enigzins bizar is, dat is dat jij telkens een beetje giftig reageert als ik iets neer pen. Heb je mij niet zo graag Wim?


    Ik ken je niet, ook geen behoefte aan overigens, maar of ik je al dan niet graag heb is totaal niet relevant. En in mijn reactie zit doorgaans weinig gif.

    Quote:
    Ten slotte zou ik het van volwassenheid getuigen vinden als je ondanks dat je mij niet zo graag hebt, ... doe eens een poging Wim. Wees eens een man ipv een puber


    Je hebt geen idee wie ik ben, maar vindt dat ik een puber ben die van volwassenheid zou moeten getuigen? Wat een vreemd gesprek is dit geworden.

    Maar ik heb geen enkele behoefte om je glorie aan Evenepoel tegen te spreken. Sterker nog, bij zeges als Algarve en in Scandinavie ben ik één van de eerste die roept dat je ook die koersen op waarde moet schatten. Evenepoel heeft een ongelofelijk palmares bij elkaar gefietst en nu al meer bereikt dan 98% van het hele peloton in een volledige carrière bij elkaar fietst. Hij behoort tot de meest getalenteerde renners die ik ooit op de fiets gevolgd heb. Ik ben dat met je eens, dus wellicht heb je ten onrechte een magazijn op me leeggeschoten.
    31 oktober 2022 17:11
    Geit,

    Vind je het heel vreemd dat er hier niet inhoudelijk op je bericht(en) wordt ingegaan als je op jouw manier een 'discussie' aangaat?

    Ik kan me helemaal bij Wim aansluiten, inclusief zijn laatste alinea over Evenepoel.
    31 oktober 2022 19:49
    Goat. Nou, dan zijn we er toch uit? Ze zullen het volgend jaar onderling moeten uitmaken wie de beste is, mits Evenepoel start in de TDF natuurlijk. Het zijn ook momentopnames natuurlijk. We riepen met zn allen recent nog dat Pocagar de koning was, de Grote Smurf van het peloton. Vingegaard is momenteel de man to beat. Het maakt het alleen maar leuk te volgen met zoveel jonge gasten die zo goed zijn.
    31 oktober 2022 20:50
    edit wf: pas je toon aan

    Valverde stelt niet dat Evenepoel de beste ronderenner is. Wel dat hij de beste renner (in het algemeen) is, op dit ogenblik dan nog. Ik zou dit nog verder nuanceren. De beste tijdens het laatste derde van het seizoen. Maar met ook voordien een paar kortere, heel sterke periodes. Luik en de Ronde van Noorwegen. Ervoor en tussendoor ook "net niet"-momenten. Pogacar was misschien wat regelmatiger, maar op een paar cruciale momenten schoot hij (net) tekort. De Tour en het WK. Ook tijdens de Ronde van Vlaanderen, ondanks een sterke wedstrijd, liep Pogacar uiteindelijk tijdens de slotkilometers leeg.
    Alles samen, Evenepoel dit seizoen de beste. Met Pogacar op vrij korte afstand een verdiende tweede.
    31 oktober 2022 21:47
    @Marlin. Dank voor je belangstelling in mijn persoontje

    - Begrijpend lezen. Ooit al geprobeerd ? - Ok, ik wist niet dat je dat moest proberen om het te snappen. Ik ga er normaalgesproken van uit dat wat ik lees ook begrijp. Tenzij Swahili enzo en soms ook de bijdrages van Romans Vainsteins hier. Maar na een tweede keer lezen snap ik die meestal ook wel, en ik vind 't nog leuk ook.

    - Functioneer je ook zo in je job, op je werk ? Zonder goed te luisteren, zonder goed te lezen, reageren en beslissingen nemen ? - Mijn leidinggevende prijst mijn analytisch vermogen juist en dat ik deze meestal weet te combineren met een pragmatische, constructief oplossende inslag. Het kan best zijn dat dat nu wat minder goed gaat aangezien mijn moeder enkele weken geleden is overleden. Dan wordt het toch allemaal wat mistiger.

    En hoe gaat het met jou op je werk in gesprekken en discussies met collega's? Net zo charmant als hier op Wielerflits?

    Voor mij geldt de beste renner als de beste ronderenner en dan ook expliciet de winnaar van de TDF. Niet op z'n Armstrongs (alleen in topvorm in de Tour). En dat is toch echt Vingegaard, die ook nog eens indrukwekkend in de Dauphine reed. En na z'n rustpauze nog ff in Kroatie knalde. Evenepoel is echt doorgebroken wmb. Erg indrukwekkend dat die halve voetballer zichzelf heeft verbeterd. In de afdalingen is hij enorm verbeterd. In het hooggebergte van Spanje laten zien dat hij ook de steile beklimmingen aan kan. Wat Pogacar betreft, z'n koersen na de Tour de France waren denk ik ook minder omdat hij de euforie van een gewonnen TDF niet had.
    1 november 2022 02:06
    ‘We all need some light now’ Michiel en jij bent een mooi voorbeeld. Sterkte met het verlies van je moeder.
    1 november 2022 08:07
    Das lief Wim. Dankje
    1 november 2022 10:42
    Mooi liedje van Transatlantic Wim.
31 oktober 2022 22:59
Deze discussie gaat over, of zou moeten gaan over, wie is er momenteel de beste ter wereld ? Want dat is de vraag die Valverde stelt en waarop hij een correct antwoord geeft. Maar wat lezen we hier allemaal van onzin ? Sommigen hebben het over, wie is de beste sinds het begin van hun loopbaan ? Anderen over, wie is de beste dit seizoen ? Anderen halen er de leeftijd bij waarop een renner al grote rondes won. Sommigen vinden een tweede plaats in de Tour van dit jaar al voldoende om die renner als de huidige beste renner aan te duiden. Op welke plaats de winnaar dan eindigt, is niet duidelijk.
Wat dit allemaal te maken heeft met de vraag en het antwoord wie er "nu", dus de voorbije maanden, de beste profrenner was/is, mag Joost weten.
Dus om terug te komen op de vaststelling van Valverde dat Evenepoel momenteel de beste profrenner is..... ja, daar is geen speld tussen te krijgen.
31 oktober 2022 14:00
Remco is de beste
Hup Remco
31 oktober 2022 14:12
Dan moet hij de tour rijden kunnen we kijken wie de beste is
31 oktober 2022 15:32
Altijd interessant, dit soort discussies die aangewakkerd worden door een icoon in de sport. En hoe sommigen meteen op de kar van de een of de ander springen. Waarbij objectiviteit soms ver te zoeken is.

Mijn mening: obv dit seizoen plaats ik Evenepoel boven Pogacar. Gewoon een hele complete erelijst, bij elkaar gefietst op een overtuigende manier. En met de regenboogtrui en de Vueltawinst 2 van de allergrootste prijzen van het seizoen.

Maar als je verder kijkt dan enkel dit seizoen is de lijst van Pogacar veel indrukwekkender. Zeker als je naar de kwaliteit vd overwinningen kijkt; tot aan dit jaar was het heel vaak Janneke-en-Miekewerk bij Evenepoel, en liet hij het afweten in de topkoersen. Terwijl Pogacar in die tussentijd 2 keer de TdF op zijn naam schreef, monumenten en sterk bezette rondes als Tirreno Adriatico. Net wat anders als de volta ao Algarve...

Ik hoop dan ook dat ze komend jaar de degens gaan kruisen in de TdF. Voor een Vuelta winnaar is de Giro namelijk een "laffe tussenstap", en moet je wat mij betreft gewoon de Tour gaan betwisten. Ook al is je ploeg er niet klaar voor; immers Lefevere zegt dat het heel simpel is, namelijk gewoon volgen en op het eind wat sneller zijn.
    31 oktober 2022 21:34
    Kijk, daar gaat het er al weer een tandje er bij: ‘laffe tussenstap’. Nou die aankomende giro is weinig lafs aan natuurlijk, ik zou als Evenepoel juist kiezen vanwege de tour omdat die beter te doen is voor hem als klimmende tijdrijder. Niet omdat de voormalige beeldhouwer met de saaie nieuwe naam (over laf gesproken) hem anders laf noemt.
    1 november 2022 01:03
    edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten
    1 november 2022 06:49
    @Baroudeur door de manier hoe jij en geit bijvoorbeeld de discussie hier voeren.
    1 november 2022 07:28
    Nu ja.

    Enerzijds: Evenepoel moet de tour rijden anders is het een gore lafbek!

    Versus:

    Als MvdP dat eenwieleren midden juli nou echt het leukste vindt, wie zijn wij dan om hem te beletten?

    Misschien dat dergelijk stuitende hypocrisie ook enigszins meespeelt?


    Meer on topic is de discussie Evenepoel/Pogacar tegelijk onmeetbaar, onzinnig, subjectief en onnodig. Als er weer eentje per se in driedelig pak naar een altaar sjokken moet om 1 of ander onooglijk prul op te halen stuur dan de hele top 10 in colonne puur om van dit gezeik af te zijn. Of gaan er dan nog huilen om nr 10 vs 11?
    1 november 2022 12:25
    @Romans,
    Doe's effe normaal gast!
    Ik praat over de Giro als een "laffe keuze" tussen aanhalingstekens!!! voor iemand die net de Vuelta gewonnen heeft, en jij maakt ervan dat ik Evenepoel een "gore lafbek" vindt. Met nog allerlei andere onzin die nergens op trekt.

    Draagt niet bij aan het niveau en de sfeer hier.
31 oktober 2022 13:23
Pogacar is in absolute topvorm zeker de beste!
Pogy heeft nog een scherpe sprint op het einde van een lastige rit of een lastige wedstrijd. Rev heeft dat veel minder en is daarom genoodzaakt te rijden zoals hij het nu doet. Beste bewijs Europees Kampioenschap; iedereen eraf behalve Colbrelli. C is rapper en voila, 2de. Pogy had in dezelfde positie mogelijk wel gewonnen.

Rev heeft gewoon het geluk fantastische koersgenen geërfd te hebben en maakt daar maximaal gebruik van.

Ik kijk ook uit naar Rev's eerste GR tegen de echte topvedetten. Dat wordt een ferme show! Nu inderdaad Giro om te bevestigen dat het winnen van de Vuelta geen toevalstreffer was en dan met volle vertrouwen een beter geschikte Tour aanvatten. Maar toch zou ik hem ook dit jaar al de Tour laten rijden, gewoon om een paar ritten mee te pikken en het 'circus' te leren kennen.
    31 oktober 2022 19:24
    ‘ Beste bewijs Europees Kampioenschap; iedereen eraf behalve Colbrelli. C is rapper en voila, 2de. Pogy had in dezelfde positie mogelijk wel gewonnen’
    Dat Europees Kampioenschap waar Pogy ook zo z’n best deed om vooraan te blijven maar de aanvallen van Remco uiteindelijk niet kon volgen.. maar ja, Pogi zal wel weer niet in goede vorm geweest zijn, zoals in S Sebastián , zoals in het WK,….
    31 oktober 2022 21:13
    Waar zat Pogacar tijdens dat bewuste EK ? Of de Clasica? Of het WK ? Hij kwam er toen niet aan te pas. Bij het seizoenseinde, tijdens de Italiaanse (semi)klassiekers was Mas de evenknie van Pogacar. Een Mas die door velen tijdens en na de Vuelta als een bijna derderangsrenner afgeschilderd werd, omdat hij (net) de mindere was van Evenepoel. Om zo de prestaties van Evenepoel te minimaliseren. Objectiviteit en kennis van het wielrennen is soms zo ver te zoeken bij de volgers van Wielerflits.
    2 november 2022 09:00
    @Marlin: dat heb je correct en treffend verwoord
    2 november 2022 09:08
    Je hebt gelijk Marlin. Evenepoel is de beste Marlin. Goed gezien van je Marlin
    2 november 2022 09:34
    Marlin, we mogen ons hier oprecht gelukkig prijzen dat jouw bijdragen altijd zo objectief zijn.
31 oktober 2022 13:44
Het halve seizoen 2020 ivm corona wat voor iedere renner van toepassing is vergeet je gemakshalve, daarnaast zal hij in mei gewoon alweer op de fiets. Een heel jaar gemist t.o.v anderen is dus ietwat overdreven.
Daarnaast heeft evenepoel het overgrote deel van zijn overwinningen behaald in wat zwakker bezette wedstrijden.
Prima renner maar eerst maar eens een heel seizoen op WT niveau wedstrijden winnen. Pas dan is er een vergelijking mogelijk.
De tour geeft hem een mooie kans te laten zien hoe goed hij is tegen de grote jongens en ploegen in topvorm.
Dus ik zou zeggen starten daar!
    31 oktober 2022 13:49
    Over welke zwakkere bezette wedstrijden heb je het dan precies?
    31 oktober 2022 13:58
    De vuelta. Ook was lbl niet top bezet toch?
    31 oktober 2022 14:00
    LBL was volgens PCS (schijnt een zeer gerenommeerd kanaal te zijn) de 3de best bezette wedstrijd van het jaar, na de Tour en Parijs-Nice.
    31 oktober 2022 14:05
    Welke tegenstanders in de Tours van Pogacar waren dan zoveel beter dan die van de Vuelta van Evenepoel?
    31 oktober 2022 14:46
    Inderdaad Antoin, ik begrijp ook niet dat er nog zoveel mensen niet inzien dat hij enkel kan winnen als de echte tegenstand er niet bij is. Erg vervelend dat gekleurd kijken van sommige sportliefhebbers naar zijn prestaties....
    31 oktober 2022 14:51
    Ik wacht op feiten en namen Ken?
    31 oktober 2022 22:20
    Bijvoorbeeld de Vuelta gewonnen tegen een zwakkere tegenstander ? Snugger van jou. Als iemand wint, is de verliezer altijd de zwakkere. Behoudens grote tegenslag. Diezelfde "zwakkere", Mas, was minstens even goed als Pogacar tijdens de Italiaanse eindeseizoenswedstrijden. Pogacar won o.a. Lombardia enkel door zijn veel betere eindsprint.
31 oktober 2022 14:10
Gelooft die ouwe ook al in die Remco hype? Shhtt, gaat het nooit waarmaken. Wordt nooit een veelwinnaar.
Valverde heeft geen recht van spreken.
    31 oktober 2022 16:08
    de lage duimpjes komen waarschijnlijk van de mensen die het twee jaar geleden met me eens waren
31 oktober 2022 13:03
Tja, twee maal de Tour winnen, eenmaal 2e en 3e in de Vuelta na Roglic en Valverde, beiden in topvorm, versus een maal de Vuelta winnen tegen Mas.
Maar ja, in die rondes eindigde Valverde voor Pogacar en na Evenepoel, hij kan dus moeilijk het omgekeerde beweren.
    31 oktober 2022 13:31
    Het leven is meer dan een grote ronde alleen he La Doyenneke. De manier waarop zal ook wel indruk maken op Valverde. Telkens Jan en alleman in de vernieling rijden en solo aankomen, terwijl Pogacar het toch vaker van zijn sprint moet hebben...
    31 oktober 2022 13:51
    Bel hem anders eens op, Steve. Kan je hem zeggen dat hij het fout ziet.
    31 oktober 2022 14:15
    Die vuelta heeft hij niet enkel gewonnen van mas, maar ook van roglic en valverde
    31 oktober 2022 14:50
    En Yates, Carapaz en Hindley. Als je terugkijkt naar die top 10 waar Pogacar de Tour wint, is dat niet beter hoor. Het ziet er bij Pogacar en Vingegaard bergop misschien allemaal flitsender uit, maar onderschat die power niet wat uit de dijen van die kleine geperst worden.
31 oktober 2022 12:44
beste blijft voor mij momenteel wout v aert, remco doet het leuk, eerst maar even afwachten of die constant is.
    31 oktober 2022 13:06
    Proficiat dynamo, je hebt zonet het eufemisme van het jaar geponeerd. Remco wint een monument, een grote ronde, een wereldtitel èn een klassieker in één en hetzelfde seizoen, en volgens jou doet hij het 'leuk'. Alle vooruit. Wat moet hij dan nòg meer winnen in één enkel jaar om het meer dan gewoon 'leuk' te doen?

Reacties zijn gesloten.