Valverde wint in UAE Tour voor het eerst in regenboogtrui

Valverde wint in UAE Tour voor het eerst in regenboogtrui

foto: LaPresse

dinsdag 26 februari 2019 om 14:03

Alejandro Valverde heeft de derde etappe van de UAE Tour gewonnen. De wereldkampioen won net als vorig jaar de rit naar Jebel Hafeet, door in een sprint af te rekenen met Primož Roglič en David Gaudu. Roglič behield de leiderstrui.

Start etappe 3 UAE Tour 2019. foto: LaPresse / Ferrari – Paolone

Opnieuw kozen de renners van Novo Nordisk en Gazprom-RusVelo het hazenpad. De kopgroep van de dag bestond net als gisteren volledig uit renners van de twee ploegen met een wildcard. Ditmaal waren het Fabio Calabria en Charles Planet namens de Amerikanen en Igor Boev en Stepan Kurianov namens de Russen. Drie van de vier bevonden zich bovendien in de kopgroep van de tweede etappe, alleen Calabria zat er toen niet bij.

In de finale, als de kopgroep al lang is gegrepen, wachtte de klim naar Jebel Hafeet. Terwijl steeds meer renners het achterin lastig kregen, versnelden Patrick Bevin (CCC) en Diego Ulissi (UAE Emirates) op de 10,8 kilometer lange beklimming met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6 procent.. Sunweb-renner Robert Power reed naar de twee toe, maar de drie hielden niet lang voorsprong.

Primoz Roglic valt aan op de slotklim – foto: Cor Vos

De Plus schittert als meesterknecht 
Louis Meintjes, Richie Porte en Vincenzo Nibali moesten al vroeg afhaken in de strijd om het algemeen klassement. Toen het beulswerk van Laurens De Plus voor Primoz Roglic er op zat, demarreerde de Sloveen. Daniel Martin en David Gaudu waren de enigen die in eerste instantie konden volgen. Emanuel Buchman sloot later ook aan. Op het steilste stuk toonden Gaudu en Roglic zich als de besten.

Valverde de snelste  
Vanuit de achtergrond kwam Alejandro Valverde terug. De winnaar van dezelfde rit in 2018 reed 2,5 km voor de streep in rap tempo naar de kop van de wedstrijd. In de eindsprint toonde Valverde zich de snelste. Achter Valverde en Roglic reed Gaudu naar de derde plaats. Roglic blijft het klassement aanvoeren, met veertien seconden voorsprong op de Spaanse wereldkampioen.

Dit artikel delen:

81 Reacties

Gebruikersnaam 26 februari 2019 om 15:59

Dumoulin met één van de meest tegenvallende prestaties uit de wielergeschiedenis, mogelijk zelfs de sportgeschiedenis. Waarschijnlijk gaan ze hem zijn Giro-zege afnemen met terugwerkende kracht, want zo’n schertsfiguur willen ze natuurlijk niet meer op de erelijst.

0
ValverdeBassoNibali 26 februari 2019 om 16:16

Porte 60e op 7:55.. En verder heerlijk van Valverde, al hoeven we hier toch niet meer verbaasd over te zijn.

0
girardengo 26 februari 2019 om 16:22

Het lijkt me niet de bedoeling dat Dumoulin en Kelderman hier al top zijn. Geen paniek;-)

0
EddyB1958 26 februari 2019 om 16:26

Naast Mas, Alaphilippe, Jungels en Evenepoel hebben ze bij Deceuninck met Knox nog een klassementsrenner zo te zien.

0
EddyB1958 26 februari 2019 om 16:32

En dan nog voor het loon wat meerdere mislukte eredivisie (NL) en proleague (B ) profs in de amateurklasse bij het voetbal verdienen…

0
mus van de maasstad 26 februari 2019 om 16:45

Ik voel weer een mooie aflevering van “andere tijden sport” aankomen:

De teloorgang van Tom

Wat een heerlijke strijd heb ik gezien. Diepe buiging voor De Plus. Nu al een geweldige aankoop van TJV.

Valverde op zn Valverdes. Zn overwinning zat hem echter in het feit dat hij deze etappe verkent heeft itt Roglic. Hij wist blijkbaar wel dat je als 1e die bocht in moest duiken

0
Jean Dumas 26 februari 2019 om 17:12

Indrukwekkend als je die groepjes ziet ploeteren, en Valverde op de juiste momenten twee keer ziet gas geven. Dat is niet alleen overschot.

0
peervaneynthoven 26 februari 2019 om 18:39

Nee, koersinzicht en kennis van deze etappe en….een oliedomme Ier.

0
assen 26 februari 2019 om 18:51

Als iemand wint wil dat nog niet zeggen dat ie slim heeft gereden. Bij Valverde kun je je ook niet afvragen – als ie eerder mee was geweest had ie misschien meer voorsprong kunnen nemen op Roglic? Nu heeft ie twee keer van groepje naar groepje moeten springen, en dat kost flink wat kracht.

Je weet het niet heh… scorebordjournalistiek kun je ook toepassen in het wielrennen. ;-)

Of Daniel “fietsende ork” Martin zo dom is weet ik niet – maar hij kan zonder vermomming wel zo in LOTR meespelen in the battle of Helms Deep.

0
xistnc 26 februari 2019 om 19:02

Gisteren meende je het koersinzicht van Valverde ter discussie te moeten stellen, vandaag bewijst Piti duidelijk het tegendeel. Hij was niet de sterkste, daarom zat hij niet vanaf het begin mee. Hij kiest twee keer het juiste moment om een gat te dichten en hij weet hoe zich in de laatste meters moet positioneren. Mocht dat niet slim zijn, dan was het in ieder geval slim genoeg.

Ik snap dat jij je domme uitspraak van gisteren wilt verdedigen, maar kom dan met iets beters.

0
assen 26 februari 2019 om 20:54

xistnc – als jij deze overwinning van Valverde zonder twijfel aan zijn koersinzicht wijdt, dan getuigt dat van domheid. Ik zeg niet dat je dom bent, maar dat je uitspraak onverstandig is.

Ik blijf erbij dat Valverde niet al te snugger is, uit zijn koersgedrag in het verleden.

0
maklukzat 26 februari 2019 om 21:45

@Assen. Heb je daar voorbeelden van? Dat Valverde dom koerst.

0
Borsje 26 februari 2019 om 19:05

Wat ik zag: Roglic met overschot.

0
IlPirata 26 februari 2019 om 19:11

Mooie beklimming met Roglic en Valverde erg sterk. Gaudu lijk , met een goede start, dit seizoen door te breken. Erg goede klimmer bij de jeugd en oud-winnaar Ronde Van De Toekomst i(l'avenir) n 2016. Dumoulin had een slechte dag en dat mag.

0
sven241 27 februari 2019 om 01:09

Wauw, 2 splijtende versnellingen van Valverde. Nu alweer gewonnen in het nieuwe seizoen net zn regenboogtrui. Blijft een topper. Verder Roglic supersterk en Gaudu grote verrassing

0
Schollekop 27 februari 2019 om 09:03

Het blijft een vreemd gezicht: een zandbakrondje waar geen hond naar staat te kijken. Als renner zou ik hier niet willen rijden.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone