Valverde: “We hebben Roglic wel eens zien falen”

dinsdag 10 september 2019 om 16:17
Valverde: “We hebben Roglic wel eens zien falen”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde staat na ruim twee weken Vuelta a España op een tweede plaats in het klassement, op respectabele afstand van leider Primož Roglič. Toch houdt de wereldkampioen de moed erin. “Er kan nog zoveel gebeuren. Roglič kan nog altijd een slechte dag hebben, maar wij kunnen ook tijd verliezen”, aldus Valverde.

Valverde maakte zondag nog indruk op de flanken van de Santuario El Acebo, maar op de Alto de La Cubilla kon hij het tempo van zijn belangrijkste rivalen niet volgen. “Buiten Roglič heeft iedereen weleens tijd verloren bergop. We zijn erg aan elkaar gewaagd. Er kan nog ontzettend veel gebeuren in deze Vuelta.”

“Ook de leider kan een slechte dag hebben, maar we zijn ook realistisch”, zo vertelt Valverde. “Roglič is heel erg sterk, maar we hebben hem ook wel eens zien falen. Bovendien had hij het gisteren moeilijk bij de tweede versnelling van Miguel Ángel López. We moeten het gewoon blijven proberen”, klinkt de Spanjaard opgewekt.

“Ik ben niet bang voor een slechte dag”
Valverde krijgt nog twee kansen om het klassement op zijn kop te zetten. Donderdag koersen de renners over vier bergen naar Becerril de la Sierra, terwijl zaterdag nog een zware bergetappe op het programma staat naar Plataforma de Gredos. “De bergen zijn dan wel niet lang, het zal ontzettend zwaar worden.”

“Je hebt geen zware cols nodig om verschil te maken. Je hebt namelijk ook te maken met externe factoren zoals de wind. Ik ben niet bang voor vermoeidheid of een slechte dag. Wat vorig jaar is gebeurd (Valverde verloor toen zijn podiumplaats na twee mindere dagen in Andorra, red.), hoeft dit jaar niet te gebeuren.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

TijmenCamps 10 september 2019 om 16:18

Roglic zus, Roglic zo. Misschien eerst maar naar jezelf kijken

chasse patat 10 september 2019 om 16:25

Citaat : “Je hebt geen zware cols nodig om verschil te maken. Je hebt namelijk ook te maken met externe factoren zoals de wind. ” => Morgen gaan Astana en Movistar iets proberen met de verwachte wind. Bergop rijden ze Roglic niet meer op 3 minuten.

west 10 september 2019 om 18:39

Maar op het vlakke moet ik nog maar zien of er iemand überhaupt tijd kan pakken op Tony Martin. Als die em op een waaierstuk aanzwengeld met Roglic in het wiel dan wordt het huilen geblazen… ;)

Jopster 10 september 2019 om 16:27

Als je naar het totale plaatje kijkt kan het bijna niet meer mis gaan voor Roglic. Vorm is beter, parcours gaat hem liggen om geen 3 minuten te verliezen. Alleen pech kan hem nog i nde weg zitten en zelfs dan denk ik dat Valverde zn vorm alleen maar minder wordt aangezien de Tour een keer in zn benen gaat zitten. Pogacar gaat niet alle risico’s nemen voor de winst en Lopez zie ik geen 4 min pakken op Roglic. Daarvoor is TJV te sterk.

sooike 10 september 2019 om 16:59

Koud oorlogje. Wat moet hij anders zeggen?

Polleke 10 september 2019 om 17:05

Astana heeft meer power maar dan moeten ze van heel ver met z’n allen en met Lopez gaan aanvallen…morgen gaat een nerveuze etappe geven met de open vlaktes en de voorspelde wind… elke kopman kan er zomaar een paar minuten verliezen als de omstandigheden tegen zitten…

Jan Blokland 10 september 2019 om 17:11

Men roept al vanaf het begin dat de Vuelta nog niet beslist is. Eerst zag iedereen zijn kans schoon na de ploegentijdrit. Vervolgens hebben Angel Lopez, Quintana, Valverde, zichzelf moed in gepraat dat Roglic nog wel een slechte dag krijgt. Maar uiteindelijk staan ze gewoon op drie minuten of meer. En nu, met nog maar twee min of meer simpele bergetappes voor Roglic zegt Valverde: Roglic kan een slechte dag hebben. Waar baseert hij dat op? Ik heb veel respect voor Valverde, maar dit zijn uitspraken die hij zelf toch ook niet geloofd lijkt me.

goalgettert 10 september 2019 om 17:28

Al had Roglic op een uur voorsprong gestaan, dan had Valverde dit nog moeten roepen! Geen woorden maar daden vriend.. gooi de knuppel maar eens vanaf het begin in het hoenderhok

Sonsbach Allstars 10 september 2019 om 18:06

een ander gevaar voor Roglic schuilt er nu in dat hij denkt dat de buit binnen is en z’n focus verliest. Geldt ook voor z’n ploeg.

Merlinappa 10 september 2019 om 18:15

Doen ze niet.

guyremgabdel 10 september 2019 om 18:30

Roglic kan, behoudens ziekte of valpartij, deze vuelta enkel nog verliezen door een entente van Movistar en Astana waarbij ze erop of eronder spelen en dat zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren. Maar om 3 min te nemen, dat wordt ontzettend moeilijk. Vroeger werd gestreden om de eindwinst. Nu zie je de 2e week al renners hun ereplaatsen verdedigen.
Dan krijg je later verhalen van : opie waarom heb jij nooit een ronde gewonnen waarop opie dan weer : ik was al blij met mijn ereplaats.
Nee eerlijk Roglic wint deze Vuelta waarin jammer genoeg door diverse redenen de bezetting ook wat magertjes uitviel.

theogaarenstroom 10 september 2019 om 20:28

Movistar en Astana rijden voor zichzelf en niet om elkaar te helpen. Lopez wil het podium halen en Valverde en Pogacar willen er op blijven. Dus die gaan op elkaar reageren en hier profiteert Roglic van.
Die andere 3 gaan elkaar echt niet laten rijden om Roglic een hak te zetten heb je maandag al kunnen zien.

Romāns Vainšteins 10 september 2019 om 20:58

Opie zal je ten eerste corrigeren door je te vertellen dat hij de vuelta wel degelijk gewonnen heeft.

west 10 september 2019 om 18:34

We hebben Valverde ook wel eens een ronde niet zien winnen.

evos01 10 september 2019 om 19:54

Valverde moet ophouden met zeuren.
Voor een renner op leeftijd is een 2e plaats heel goed.
Ik denk zelfs dat de wk trui de oorzaak is,dat hij niet veel gewonnen heeft dit seizoen.
Dus frustraties om 2e plaats.
Hij hangt de meneer uit.

Lapjestrui 10 september 2019 om 22:09

Valverde moet dit en dat …

Headlines

Materiaalzone

Populair