Valverde voert Movistar aan in Ronde van Lombardije

donderdag 10 oktober 2019 om 17:27
Valverde voert Movistar aan in Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde hoopt aankomende zaterdag voor het eerst de Ronde van Lombardije te winnen. De 39-jarige Spanjaard krijgt in Italië het gezelschap van onder meer Mikel Landa en Carlos Betancur, die zelf ook een finale kunnen rijden.

Valverde is een van de beste klassiekerrenners van zijn generatie. Zo won de Spanjaard vier keer Luik-Bastenaken-Luik, tweemaal de Clásica San Sebastián en was hij zelfs vijf keer de beste in de Waalse Pijl. De ex-wereldkampioen won echter nog nooit de Ronde van Lombardije. Wel stond hij al tweemaal op het podium, in 2013 en 2014.

Een ding is zeker: aan de vorm van Valverde zal het niet liggen. Zo werd hij in aanloop naar het laatste wielermonument vijfde in de Giro dell’Emilia, tweede in de GP Bruno Beghelli en tweede in Milaan-Turijn. “Ik heb me goed kunnen testen tijdens de afgelopen wedstrijden. We moeten profiteren van de goede vorm”, aldus de Spanjaard.

Zijn werkgever Movistar rekent verder nog op de vertrekkende Landa, Betancur, Carlos Verona, Jaime Castrillo, Rubén Fernandez en Jasha Sütterlin.

Selectie flag-es Movistar voor flag-it Ronde van Lombardije (12 oktober) 
flag-co Carlos Betancur
flag-es Jaime Castrillo
flag-es Rubén Fernández
flag-es Mikel Landa
flag-de Jasha Sütterlin
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona


Voorbeschouwing: Ronde van Lombardije

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone