Valverde start in Dwars door Vlaanderen 2020

maandag 25 november 2019 om 14:16
Valverde start in Dwars door Vlaanderen 2020

Valverde in Dwars door Vlaanderen 2019 - foto: Cor Vos (archief)

Alejandro Valverde zal volgend jaar weer zijn opwachting maken in Dwars door Vlaanderen. Dat heeft Flanders Classics, de organisatie van de semi-klassieker, bekendgemaakt. Het wordt de vierde deelname van de Spanjaard aan Dwars door Vlaanderen.

De beste uitslag van Valverde in Dwars door Vlaanderen was een elfde plaats, die hij in 2018 behaalde. Afgelopen seizoen eindigde de kopman van Movistar als 31ste. Bij zijn debuut in 2014 tijdens de voorjaarskoers werd Valverde 36ste.

De WorldTour-koers staat volgend jaar gepland voor 1 april, vier dagen voor de Ronde van Vlaanderen. Valverde heeft zijn deelname aan de Vlaamse Hoogmis nog niet bevestigd. Dit jaar debuteerde hij in de regenboogtrui met een achtste plek in de Ronde.

Parcours
Bij de presentatie van de komende editie van Dwars door Vlaanderen werd ook bekend dat de Kluisberg terugkeert. Deze wordt van beide kanten beklommen. Hierdoor komt het aantal heuvels op twaalf in de 180 kilometer lange koers van Roeselare naar Waregem. De Taaienberg, Berg Ten Houte, Knokteberg, Vossenhol, Holstraat en de Nokereberg zijn ook opgenomen in het traject.

Dwars door Vlaanderen voor vrouwen
Voor de vrouwenversie van Dwars door Vlaanderen is finishplaats Waregem ook aangewezen als startlocatie. Dit seizoen begon de wedstrijd nog in Tielt. De koers werd toen gewonnen door Ellen van Dijk. De deelname van wereldkampioene Annemiek van Vleuten (zevende in 2019) is ook bevestigd.

Dit artikel delen:

3 Reacties

hartstikkebedankt 25 november 2019 om 14:28

Je kunt van Valverde zeggen wat je wilt maar toch moet hij wel liefhebber zijn als je op 39e jarige leeftijd nog even het Vlaamse voorjaar gaat ontdekken, en er voor de winst wilt gaan. Blijft een veelzijdig coureur, dit jaar 7e in MSR, 8e in RVV, 2e in Vuelta, 2e in Lombardije.

vlaamse ardennen 25 november 2019 om 17:02

Volmondig akkoord!

Tinus 25 november 2019 om 21:07

Wat je ook vindt van Alejandro en eventueel zijn geloofwaardigheid, het is en blijft een klasbak die zeker niet vies is van wat werk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair