Valverde mist Parijs-Nice door koorts
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 3 maart 2017 om 13:51

Valverde mist Parijs-Nice door koorts

Alejandro Valverde zal niet starten in Parijs-Nice. De kopman van Movistar is getroffen door een virus en heeft hoge koorts. Hij zal daardoor niet afreizen naar de Franse WorldTour-koers. Dat meldt Movistar op haar website.

Victor de la Parte is opgeroepen als vervanger van Valverde. De Movistar-selectie voor de Koers naar de Zon bestaat verder uit de gebroeders Herrada, Rory Sutherland, Imanol Erviti, Winner Anacona, Marc Soler en Gorka Izagirre.

Ook in de ploeg voor Strade Bianche heeft de Spaanse formatie moeten schuiven. Daniele Bennati is ziek. Zijn plek wordt ingenomen door José Joaquin Rojas, die terugkeert in het peloton na zijn zware valpartij van vorig jaar in de Vuelta. Zondag start hij ook in de GP Industria & Artigianato. Daar is Nairo Quintana ook van de partij, ter voorbereiding op Tirreno-Adriatico.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2017 13:56
Dat is een aderlating voor Movistar, al hebben die nog wel wat sterke mannen op hun startlijst staan. Maar voor de eindoverwinning zie ik ze nu toch niet meer meedoen.
3 maart 2017 15:01
Zo dat is ook zeldzaam, maar wel meteen een groot gemis. En inderdaad een aderlating Rahimns.
3 maart 2017 15:05
Gelukkig is Gorka er nog. Leuke strijd tussen de broertjes wie het beste resultaat boekt is nu gegarandeerd!
3 maart 2017 15:36
Jammer. Veel fruit voor de veelvraat dan maar!
3 maart 2017 16:42
Achja, herrada of izagirre rijden hier wel top 10 dan waarschijnlijk. Geen nood aan de man.
3 maart 2017 18:29
Gorka is duidelijk een niveautje minder dan Jon hoor. Ook Herrada zie ik geen top tien rijden. Ik hoop dat Soler zich eens echt kan laten zien, dat talent moet er toch een keer uitkomen.
3 maart 2017 23:20
Valverde die niet tien maanden piekt ;(

Reacties zijn gesloten.