Valverde haalt uit naar Mitchelton-Scott: “Heb je ze ooit op kop zien rijden?”

Door , donderdag 6 september 2018 om 14:44
Valverde haalt uit naar Mitchelton-Scott: “Heb je ze ooit op kop zien rijden?”

foto: Sirotti

“Movistar moest de koers wel controleren: wij hebben niet de ploeg om het te doen. Het was aan hun om de verantwoordelijkheid te nemen.” De woorden van leider Simon Yates na afloop van de elfde etappe van de Vuelta a España schoten bij Movistar-kopman Alejandro Valverde duidelijk in het verkeerde keelgat. “Heb je Mitchelton-Scott ooit wel eens op kop zien rijden? Ze houden ervan om gratis te winnen”, is de Spanjaard duidelijk tegenover de Spaanse pers.

Yates liet na afloop weten dat zijn ploeg niet alles kan controleren. “Mijn ploeggenoten zijn moe, waardoor we niet de hele dag op kop kunnen rijden. Het is logisch dat ook Movistar zijn steentje bijdraagt.” Valverde kan zich echter totaal niet vinden in de woorden van de Brit. “Ze nemen alleen het initiatief als ze moeten aanvallen, maar niet als ze moeten verdedigen.”

“Ze koersen altijd volgens deze filosofie. Wij hebben als enige ploeg initiatief getoond, en het gat naar de kopgroep binnen de perken gehouden. De andere teams zijn niet geïnteresseerd in winnen”, aldus een geprikkelde Valverde.

Directe concurrent Miguel Ángel López kijkt als ‘buitenstaander’ heel anders naar de situatie. “Ik zag Mitchelton-Scott hun verantwoordelijkheid niet nemen, maar ook Movistar begon pas heel laat met werken. Ze zullen ook wel moeten, want ze kunnen niet op dezelfde manier koersen”, aldus de Colombiaan.

Dit artikel delen:

21 Reacties

VerstandOpNul 6 september 2018 om 14:56

Tja, die eeuwige ongeschreven regel..

Ik vond het zelf een beetje potsierlijk om die knakkers van FDJ de trui van Molard te zien verdedigen eerder deze week..

Als Yates zo’n zwakke ploeg heeft, kan dat ook kansen bieden voor Movistar natuurlijk..

debarreman 6 september 2018 om 14:58

Iets met bordje en leeg eten. Als je wilt winnen, moet je het zelf doen. Geldt voor Movistart, Mitchelton-Scott, TLJ en alle andere ploegen.

peterwinnen 6 september 2018 om 15:00

De uitdrukking ‘haalt uit’ is ernstig aan devaluatie onderhevig in de media. Bij die bewoordingen denk ik aan iets als; ‘Wat een ontzettend nare ploeg dat Mitchelton, ze gebruiken allemaal doping en winnen alleen door vals te spelen’. Nu reageert Valverde gewoon op opmerkingen van een ander. Dat is toch niet uithalen?

Kijken of ie vanmiddag op zijn fiets nog wat uithaalt.

LucasR 6 september 2018 om 15:05

Fuerza Alejandro!

EddyB1958 6 september 2018 om 15:07

Nu ja,bij de vluchters was de verstandhouding in de finale ook niet echt top.

moa 6 september 2018 om 15:16

Klopt helemaal. Mitchelton rijdt nooit. Dat is hun keuze. het is mijn keuze om geen fan daarvan te zijn. Dat, de dopingbroertjes en wat me nog het meest stoort zijn die postsierlijke brillen.

Front-runner 6 september 2018 om 15:28

Gewoon slim gepokerd door MS. Ze wisten dat Movistar niet de gehele Vuelta op het spel wilde zetten door niet te gaan achtervolgen.

Veloburto 6 september 2018 om 15:41

Als er 1 ploeg laf is, dan is het wel Movistar. Doen geen reet met Valverde, Quintana, Landa, Soler, etc in Tour en laten daar Sky alles opknappen. Wat is het toch een naar ventje die Valverde

LutsenkoFan 6 september 2018 om 15:58

Als er 1 ploeg naast lotto jumbo die in de Tour iets probeerden was het wel Movistar.

tendam 6 september 2018 om 16:09

Nou ja, Valverde viel wel aan, maar als puntje bij paaltje kwam ging hij in het wiel zitten profiteren.

VerstandOpNul 6 september 2018 om 16:17

Klopt, als er 1 ploeg is die de overwinning in de Tour op een presenteerblaadje aan Sky gegeven heeft, was het Movistar wel..

Wielrennertje 6 september 2018 om 16:21

Lol, ja man, Valverde deed echt helemaal niks in de Tour…

Bazzz 6 september 2018 om 16:07

Tja.
movistar kiest er voor eigen belang voor om dan te gaan controleren, ze moeten niets. Ze hadden ook kunnen denken van zoek het uit Mitchelton met daarbij het risico dat je beuden niets hebt.
Kies er dan zelf voor om Valverde of Quintana in de vlucht te hebben.

west 6 september 2018 om 16:18

Carapaz had gewoon mee moeten zitten.

Reyn 6 september 2018 om 16:19

Snap de irritatie van Valverde wel. MTS wil wel van de rode trui vanaf, maar niet aan Valverde. Die ene seconde had Yates wel cadeau kunnen doen. Valverde in het rood en Movistar controleert.

kielabokki 6 september 2018 om 16:28

Er komt echt alleen maar onzin uit de laatste weken bij die ploeg. Yates speelt zelfs al docent krachten sparen, na een Giro waar hij toonde hoe het niet moet.

Jean Dumas 6 september 2018 om 16:30

Karsten Kroon weer goed bezig bij Eurosport.

Jungle Man 6 september 2018 om 17:16

Valverde heeft wel een punt.
Maar Movistar had ook gewoon de achtervolging bij MTS kunnen opdringen, so what.

Djoop 6 september 2018 om 17:58

Wat een genante vertoning. Slaat natuurlijk helemaal nergens op wat Yates zegt, maar Movistar laat het vandaag ook lopen. Desalniettemin een fraai staaltje projectie van Valverde.

Je gaat bijna denken dat ze liever voor Froome’s overwinning rijden.

Mwielerfan 6 september 2018 om 21:26

Sky ontloopt nooit zn verantwoordelijkheid als het om op kop rijden gaat

mollemarijden 11 september 2018 om 12:32

Wat een gezeik.
Je mag koersen hoe je wilt gwn kei slim van Scott!

Headlines

Materiaalzone

Populair