Valverde geniet na eerste zege als wereldkampioen

dinsdag 26 februari 2019 om 14:25
Valverde geniet na eerste zege als wereldkampioen

foto: Cor Vos

“Ik geloof niet in de vloek van de regenboogtrui”. Het waren de woorden van Alejandro Valverde enkele dagen voor de start van de UAE Tour. De 38-jarige Spanjaard had nog geen zege geboekt als wereldkampioen, maar vandaag was het raak in de eerste bergetappe naar Jebel Hafeet. “Dit is een belangrijke overwinning”, zo liet hij direct na afloop weten.

Valverde wist wat hem te wachten stond, aangezien hij vorig jaar in de (gewonnen) Abu Dhabi Tour ook al zegevierde op Jebel Hafeet. De kopman van Movistar reed een perfecte koers, door op het goede moment in actie te schieten. “Het tempo lag heel erg hoog”, zo blikt Valverde terug op de finale.

De Spanjaard zag klassementsleider Roglič al vroeg aanvallen. “Ik besloot echter om af te wachten. Het is namelijk belangrijk om de aankomst goed te kennen. Ik heb op een gegeven moment mijn aanval ingezet.” Hierdoor wist Valverde voor het ingaan van de slotkilometer aan te sluiten bij het koptrio Roglič, David Gaudu en Emanuel Buchmann.

We kregen dan ook een sprint om de ritzege. Het was niet geheel verrassend de wereldkampioen die zegevierde. “Ik moet de ploeg bedanken voor al het harde werk. Ze hebben me vandaag zeer goed ondersteund. Het is een belangrijke overwinning, aangezien het mijn eerste is als wereldkampioen.”

Roglič versus Valverde? 
In het klassement schuift Valverde nu op naar plaats twee, al heeft hij nog altijd een achterstand van 14 seconden op leider Roglič. Denkt de Murciaan nu nadrukkelijk aan de eindoverwinning? We gaan het zien”, houdt hij zich wat op de vlakte. “Laten we eerst genieten van deze overwinning.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

KissMyAce 26 februari 2019 om 14:31

Sensationeel interview

0
jvh93 26 februari 2019 om 14:38

de Hatta dam zal Valverde in principe beter moeten liggen als Roglic, dus Roglic moet nog op zijn hoede zijn

0
skylimit 26 februari 2019 om 14:46

De Hatta Dam zal gewoon voor de sterkere sprinters zijn.

0
Wheely 26 februari 2019 om 15:29

Zal tussen het type Gaviria en Ulissi gaan op de dam. Wie weet sprint Valverde wel mee om wat boni’s te snoepen maar de Roglič die we vandaag zagen gaat hem echt geen 14 seconden kado doen.

0
Romāns Vainšteins 26 februari 2019 om 16:13

Hatta dam , Hatta dam, Hatta dam, what a mighty good dam.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone