Valverde: “Ik geloof niet in de vloek van de regenboogtrui”

zondag 24 februari 2019 om 09:36
Valverde: “Ik geloof niet in de vloek van de regenboogtrui”

foto: Cor Vos

Wereldkampioen Alejandro Valverde eindigde dit seizoen als tweede in de Rondes- van Valencia en Murcia, maar winnen deed de Spanjaard nog niet. “Ik geloof echter niet in de vloek van de regenboogtrui. Ik zal deze week proberen te winnen”, zo liet hij optekenen voor de start van de UAE Tour.

De vloek van de regenboogtrui: bestaat hij nu wel of niet? Sommige mensen denken van wel, maar Valverde gelooft er niet in. De kopman van Movistar hoopt deze week de nul van de tabellen te vegen. De Murciaan heeft reden om optimistisch te zijn, aangezien hij vorig jaar al succesvol was in het Midden-Oosten. Valverde won namelijk de Abu Dhabi Tour.

Op zoek naar ‘historische’ zege 
“Het zou historisch zijn, een zege in de regenboogtrui. Het zou mijn eerste overwinning zijn als wereldkampioen. Ik hoop het deze week te doen”, aldus Valverde. “De conditie is goed, en ik zal er alles aan doen om te winnen. De UAE Tour is een hele mooie wedstrijd, en het parcours is interessant met twee bergetappes. Ik voel me hier op mijn gemak.”

Valverde zal zijn eerste seizoenszege niet op een presenteerblaadje krijgen, gezien de concurrentie. Zo starten onder meer Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali en Michał Kwiatkowski. “De concurrentie is erg sterk”, aldus de Spanjaard. “Het zal moeilijk worden, maar ik hoop de leiderstrui te pakken. De ploegentijdrit is cruciaal.”


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de UAE Tour met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

bilthoven 24 februari 2019 om 09:58

De enige keer , dat er echt sprake was van de vloek van de regenboogtrui was in 1969. Toen werd Harm Ottenbros wereldkampioen, in de ogen van het peloton een zgn. ‘kleine renner’. Vanaf de eerste dag na het wereldkampioenschap reed het hele peloton tegen hem om te voorkomen dat hij ook maar één wedstrijd won. Daardoor werd de trui voor hem eigenlijk een hel en keek hij later uiterst verbitterd op zijn carrière terug.

0
WernerFranke 24 februari 2019 om 10:59

Monseré had anders ook niet het beste jaar uit zijn carrière met de regenboogtrui.

0
Mark 24 februari 2019 om 10:14

Tja. Je ziet soms wel dat een wereldkampioen moeite heeft om weer te winnen, enerzijds kan dat komen door een statusverhoging in het peloton, anderzijds kan het komen door motivatieproblemen. Voor een type als Valverde is dat geen issue, die had al een hoge status. Bovendien heeft hij geen moeite met het stellen van nieuwe doelen en kan zich blijven motiveren na een grote overwinning. Daar is zijn carrière een bewijs van.

0
Jeff®ey 24 februari 2019 om 11:08

Ik geloof niet in Valverde ……

0
Baukema Tomoulin 24 februari 2019 om 11:31

De vloek is simpele psychologie. Alle dragers willen zelf de trui zo graag eer aandoen etc. en gaan op die manier verkeerde keuzes maken door bv. Te vroeg aan te gaan ipv langer wachten. De vloek bestaat zolang de drager zich maar anders gedraagt tov daarvoor.

0
Verweggistan 24 februari 2019 om 11:43

En door het truitje val je ook veel meer op; als je aanvalt zullen er meer renners op je wiel springen. Dat zal vooral voor de meer onervaren wereldkampioenen ook een deel van het probleem zijn. Voor Valverde wat minder, denk ik.

0
achtpuntzes 24 februari 2019 om 14:57

Ik geloof niet in bijgeloof an sich, behalve dat er wel een placebo-effect kan zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone