Valverde de beste op Muur van Huy, Mollema vierde

woensdag 23 april 2014 om 15:37

Alejandro Valverde heeft de Waalse Pijl op zijn naam geschreven. De Spanjaard was de beste op de Muur van Huy. De Nederlanders Bauke Mollema en Tom-Jelte Slagter eindigden respectievelijk als vierde en vijfde.

Weinig actie
In de openingsfase van de koers ontsnapten Jonathan Clarke (UnitedHealthcare), Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen) en Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp) van het peloton. Het drietal kreeg een maximale voorsprong van bijna acht minuten. Op vijftig kilometer van de streep moest Clarke zijn twee vluchtgenoten laten gaan. In het peloton namen Katusha en BMC het voortouw in de jacht op de leiders.

Nieuw in deze editie van de Waalse Pijl is dat de afstand tussen de laatste twee passages van de Muur van Huy is verkort. Na de één na laatste passage hoeft er nu nog maar 25 kilometer gekoerst te worden. Dit leverde echter weinig actie op. Enkele renners, waaronder Cyril Gautier (Europcar), probeerden op de klim weliswaar te ontsnappen, maar werden snel ingerekend. Op twaalf kilometer van de meet werden ook de twee leiders gegrepen door het peloton.

Waalse Pijl

Muur van Huy
In de finale plaatste Jérémy Roy (FDJ.fr) een aanval, maar hij werd ingerekend door Katusha. Een relatief grote groep reed vervolgens naar de voet van de Muur van Huy. Romain Bardet (AG2R La Mondiale) was op de slotklim de eerste die een aanval plaatste, maar de Fransman werd snel teruggepakt.

Daarna probeerde Michal Kwiatkowski (Omega Pharma – Quick-Step) ervan door te gaan, maar de Pool kreeg geen ruimte van Daniel Martin (Garmin-Sharp). Vervolgens plaatste Alejandro Valverde (Movistar) een goed getimede aanval. Niemand kon hem volgen. De Spanjaard reed zodoende naar de overwinning en had op de meet drie seconden voorsprong op Martin. Kwiatkowski eindigde één seconde later als derde.

Daarachter werden Bauke Mollema (Belkin) en Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) respectievelijk vierde en vijfde. Ook Wout Poels (12e), Tom Dumoulin (21e), Daan Olivier (25e) en Laurens ten Dam (30e) reden namens Nederland een goede uitslag.

Waalse Pijl

Waalse Pijl 2014
1. flag-es Alejandro Valverde (Movistar) 4u36m45s
2. flag-ie Daniel Martin (Garmin-Sharp) op 3s
3. flag-pl Michal Kwiatkowski (Omega Pharma – Quick-Step) op 4s
4. flag-nl Bauke Mollema (Belkin) in z.t.
5. flag-nl Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp) op 6s
6. flag-be Jelle Vanendert (Lotto-Belisol) in z.t.
7. flag-ch Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) op 8s
8. flag-cz Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) op 9s
9. flag-es Daniel Moreno (Katusha) op 11s
10. flag-be Philippe Gilbert (BMC) op 15s

12. flag-nl Wout Poels (Omega Pharma – Quick-Step) op 19s
21. flag-nl Tom Dumoulin (Giant-Shimano) op 28s
25. flag-nl Daan Olivier (Giant-Shimano) op 43s
30. flag-nl Laurens ten Dam (Belkin) op 54s
64. flag-nl Lieuwe Westra (Astana) op 2m30
72. flag-nl Pieter Weening (Orica-GreenEDGE) op 4m14
90. flag-nl Stef Clement (Belkin) op 5m12
95. flag-nl Karsten Kroon (Tinkoff-Saxo) op 5m23
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone