Valverde blikt vooruit op bergrit: “Het zal ontzettend zwaar worden”

zondag 1 september 2019 om 08:48
Valverde blikt vooruit op bergrit: “Het zal ontzettend zwaar worden”

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde doet op zijn 39e nog altijd mee om de eindzege in de Ronde van Spanje. De Spanjaard staat na één week Vuelta op de vijfde plaats in het klassement, op slechts zestien seconden van Miguel Ángel López. Vandaag zullen echter verschillen ontstaan in de bergetappe door Andorra. “Het zal ontzettend zwaar worden”, zo vertelt Valverde in een perscommuniqué. 

De negende etappe voert de renners over de Coll d’Ordino en de Coll de la Gallina naar de slotklim richting Cortals d’Encamp. Het peloton hoeft slechts 94,4 kilometer af te werken, maar het belooft een loodzware dag te worden met in totaal vijf beklimmingen. Bovendien zijn de weersvooruitzichten (er is kans op neerslag, red.) niet al te best.

“Dat kan een factor zijn tijdens de etappe”, zo denkt Valverde. “Het zal echt ontzettend zwaar worden. Het is een ontzettend korte etappe, maar er staan zoveel beklimmingen op het programma. De etappe van gisteren was ook behoorlijk zwaar, aangezien we plots te maken kregen met koude temperaturen”, aldus de wereldkampioen.

Nairo Quintana
Valverde is niet de enige renner van Movistar die hoog staat in het klassement. Zijn ploeggenoot Nairo Quintana staat slechts elf seconden achter de Spanjaard. “Ik kijk uit naar de etappe in Andorra”, zo laat de winnaar van 2016 weten. “Het zal wellicht weer gaan regenen, maar dat moet geen problemen opleveren.”

“Het zal een korte maar zeer intensieve etappe worden. Het is belangrijk om de focus te behouden en niet te verslappen. We moeten tijd pakken op de concurrentie”, beseft Quintana. “Primož Roglič zal bijvoorbeeld een veel betere tijdrit afwerken. Hoe meer tijd we pakken, hoe beter”, zo besluit de Colombiaan.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Viktrodriguez 1 september 2019 om 10:15

In de categorie overbodige quotes, de benoeming van de zwaarte van deze etappe door renners en ploegleiders…

Covadonga 1 september 2019 om 11:58

Wel geinig dat je toch de moeite neemt om er op te reageren…

ParijsIsNogVer 1 september 2019 om 13:33

Wie weet lezen Valverde en Nairo de reacties op deze site en houden ze er een volgende keer rekening mee.

Headlines

Materiaalzone

Populair