Valverde: “Als ik moet stoppen, kom ik gewoon terug”

vrijdag 19 maart 2010 om 15:27

Voorlopig toont Alejandro Valverde zich niet onder de indruk van de dreiging die boven zijn hoofd hangt. Nadat het CAS namelijk oordeelde dat zijn schorsing in Italië gerechtvaardigd is, kan de UCI ieder moment besluiten hem wereldwijd voor twee jaar te schorsen. Maar Valverde zal “vechten en alles doen wat ik kan” om dit tegen te gaan.

De Spanjaard kondigde eerder al aan de gerechtelijke mogelijkheden tot een beroep te onderzoeken. “Voorlopig blijf ik gewoon trainen”, zegt hij tegen Cyclingnews. “We zullen de handdoek niet in de ring gooien, ook al is het hard om hiermee te leven”. Caisse d’Epargne liet hem wel buiten de selectie voor de Ronde van Catalonië, die maandag start.

“Ik word misschien wel een tijdje geschorst, maar daarna kom ik gewoon weer terug en ga ik verder met winnen, zoals ik dat nu ook al doe. Ik ben jong en heb genoeg motivatie”, is de winnaar van de Vuelta optimistisch.

Het vervolg van de Operacion Puerto-zaak en nu de veroordeling van het CAS laat hem echter niet koud. “Ik leef er al een paar jaar mee, maar het went nooit. Het is alsof ik elke dag een 30 kilo zware steen op mijn rug draag. Ze maken mij tot zondebok, want hoewel ik veel meer controles dan normaal heb gekregen, hebben ze me nooit van het fietsen af kunnen houden.”

Lees ook:
CAS onderschrijft Valverde’s schorsing

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair