Valpartij ontneemt Van Aert sprintkans: “Ik kon nog net op tijd in de remmen knijpen”

donderdag 9 september 2021 om 18:09
Valpartij ontneemt Van Aert sprintkans: “Ik kon nog net op tijd in de remmen knijpen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert was klaar om mee te sprinten voor een nieuwe overwinning in de Tour of Britain, maar door een valpartij in de laatste kilometer van de vijfde etappe ging dat feestje niet door. Tot overmaat van ramp verloor hij ook nog de leiderstrui aan Ethan Hayter.

Nadat in de laatste bocht enkele renners onderuit gingen, moest Van Aert een streep zetten door zijn sprintambities. De Belgische kampioen van Jumbo-Visma was na afloop echter vooral blij dat hij heelhuids over de finish is gekomen. “Ik ben vooral blij dat ik zelf geen fysieke schade heb opgelopen. Ik zat voor mijn gevoel goed geplaatst in de laatste kilometer. Ik koos het wiel van Mark Cavendish. Het was wringen geblazen.”

“Het wegdek was nat en dat zorgde er mede voor dat enkele renners onderuit gingen. Ik kon nog net op tijd in de remmen knijpen en ervoor zorgen dat ik zelf niet viel. Helaas verdwenen de sprintkansen na dit voorval direct als sneeuw voor de zon. De doelstelling voor vandaag was om de trui te verdedigen. Maar het allerbelangrijkste blijft om onnodige risico’s te vermijden. Met het oog op wat nog komen gaat, ben ik blij dat ik heelhuids aan de finish ben gekomen”, aldus Van Aert.

Gemengde gevoelens 
Ploegleider Jan Boven houdt gemengde gevoelens over aan de rit. “Het is nooit leuk om een leiderstrui te verliezen. De gehele dag liep de koerssituatie volgens plan. De finale verliep uiteindelijk chaotisch. We hadden ons huiswerk vooraf goed gedaan. We wisten dat er enkele gevaarlijke bochten in het parcours zaten. Jammer genoeg schuift er in de laatste bocht een renner onderuit, waardoor Wout kansloos is in de sprint.”

Toch is Boven vooral blij dat Van Aert geen fysieke schade heeft opgelopen. “Uiteindelijk tellen we onze zegeningen en overheerst de opluchting over het feit dat Wout ongedeerd is.” Van Aert staat nu tweede in het klassement, op acht seconden van leider Hayter. Er staan de komende dagen nog drie etappes op het programma.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 9 september 2021 om 19:02

Nog drie ritten, de trui weggeven misschien wel gunstig juist.

Jean Dumas 10 september 2021 om 10:22

In voorbereiding is eindwinst meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Deel Koeper 9 september 2021 om 21:23

Kan gebeuren dat je zo een rit verliest, hoort erbij. Zou wel bijzonder stom zijn als je zo de ronde verliest. Hopelijk pakt Van Aert de trui terug of loopt Hayter nog verder uit, want als dit verschil het verschil blijft, is het een slappe manier om een eindklassement te winnen (waar Hayter natuurlijk niets aan kan doen)

Bimbo Visma 9 september 2021 om 21:25

Ik begrijp dat van Aert-berichten veel clicks opleveren voor de site, maar zou een berichtje over een Nederlandse renner die de hekken in valt niet netter zijn?

Gelukkig was de goedgeplaatste Eekhoff redelijk zonder schade uit de valpartij gekomen

Napoleon 10 september 2021 om 04:29

Wellicht komt het ook omdat Team DSM geen reactie van Eekhoff online gezet heeft?

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone