Valpartij kost Rémi Cavagna mogelijk ritzege: “Was die bocht compleet vergeten”

zondag 30 mei 2021 om 18:18
Valpartij kost Rémi Cavagna mogelijk ritzege: “Was die bocht compleet vergeten”

foto: Cor Vos

Zeker weten zullen we het nooit, maar de kans is groot dat Rémi Cavagna zonder valpartij de slottijdrit in de Giro d’Italia had gewonnen. Maar die valpartij hebben we allemaal kunnen zien, en dus werd de Franse tijdritkampioen tweede achter wereldkampioen Filippo Ganna. “Het is nu eenmaal zo”, reageert hij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Direct na het passeren van de streep op het Domplein in Milaan sprak Cavagna, die 500 meter voor de finish viel, met de pers. “Ik nam alle risico’s om te winnen en was die laatste bocht compleet vergeten”, aldus de specialist van Deceuninck-Quick-Step. “Het is erg jammer, maar ik heb mijn best gedaan.”

Cavagna kwam in winnende positie, omdat Filippo Ganna op twee kilometer van de finish van fiets moest wisselen. “Hij verloor een aantal seconden door die lekke band, en ik viel om de boel weer in evenwicht te brengen”, kan de Fransman nog lachen, al zal het als een boer met kiespijn zijn.

Uiteindelijk was het verschil tussen Ganna en Cavagna twaalf seconden aan de finish in Milaan.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Romāns Vainšteins 30 mei 2021 om 18:31

Vind het een leuke gast, lekker menselijk dit. Die zege(s) komen er wel.

0
Dikke vrouw 30 mei 2021 om 18:37

Vergeten? Okay… wordt dat dan ook niet in het oortje gezegd? Best sneu voor remi

0
xistnc 30 mei 2021 om 18:54

“Ik wist niet precies waar die bocht ophield”, zeg maar.

0
Michelangelo 30 mei 2021 om 18:56

Denk dat die laatste bocht eigenlijk de hele giro van DQS typeert. Het ziet er veelbelovend uit, maar uiteindelijk wordt het allemaal (net) niks.

Als je het mij vraagt genoeg om te evalueren daar bij de blauwen. Waarbij ik overigens iemand als Cavagna echt wel een (tijd)ritzege had gegund, maar zowel Bettiol als Ganna waren uiteindelijk gewoon net een tikkie sterker.

0
Romāns Vainšteins 30 mei 2021 om 19:07

Ze hebben gewoon een prima giro gereden waarbij ze regelmatig het initiatief gepakt hebben maar waar veel net niet lukte (zeges Almeida, Cavagna, roze dragen trui REV) en de toekomstige droomkopman flink door het ijs ging. Toch zou ik er als team tevreden mee zijn en al helemaal wanneer je onderwijl deze opera te horen krijgt dat je nog 6 jaar door kan gaan met koersen. Op dit forum specifiek is QS vaak de gebeten hond en staan we te hossen voor de ***.
edit wf: niet doen
TJV-renners de netjes achter de sterksten binnenkomen maar ik weet wel van welk team ik trotser ploegleider zou zijn.

Hebben de giro gekleurd en zijn over de hele linie een stuk wijzer geworden.

0
Michelangelo 30 mei 2021 om 19:21

Ze hebben gewoon een giro gereden die on-quicksteps was.

Ten eerste omdat het bij DQS vaak “net wel” is in plaats van “net niet”, zoals in deze Giro.
Ten tweede omdat je de blauwe mannen zelden kunt betrappen op tactische fouten. En hier waren er ineens genoeg. Van het interne duel om 2 seconden (funest voor de onderlinge verhoudingen), van het missen van roze door Valter over het hoofd te zien, via het nodeloos verplassen met Bernal in tussensprints, en uiteindelijk ook de tactische fout om meteen alles op Evenepoel te zetten.

Quickstep ging pas weer normaal doen toen die kleine over de vangrail vloog. Ineens zag je Almeida opleven en aanvallen, Cavagna en anderen in de ontsnapping, etc. Het traditioneel rijdende DQS werkt gewoon een stuk beter dan “Team Evenepoel”.

En als dat de wijsheid is die ze meepakken uit de Giro, wie weet wordt het dan nog wel iets met die ploeg van ome Patrick…

Overigens deel ik ook jouw mening over geelzwart, Romans. Als je puur naar het scorebord kijkt is plek 9, 11 en 12 niet slecht. Maar ook ik loop geen polonaise aangezien het verschil met de rest gewoon behoorlijk groot is, en ook TJV er eigenlijk niet toe deed deze Giro. Daar is m.i. het goede nieuws vooral dat Groenewegen weer renner is…

0
Romāns Vainšteins 30 mei 2021 om 19:29

De verleiding was simpelweg te groot met zo’n gemotiveerd talent en ook nog eens een zich meteen op 5 min laten rijdend plan B.

0
Michelangelo 30 mei 2021 om 19:34

Klopt helemaal. Zeker ook als het gemotiveerde talent ook binnen zijn eigen ploeg van de daken schreeuwt dat hij zich ijzersterk voelt. Om er dan na de eerste rustdag meteen doorheen te zakken.
Almeida heeft inderdaad zichzelf in het pak genaaid door zijn eigen offday! Maar de ploegleiding heeft vervolgens niet snel genoeg het geweer terug van schouder veranderd op de witte wegen….

0
AdZ 30 mei 2021 om 20:21

Kolder! Had natuurlijk het vertrouwen van de DS moeten houden, ook na zn slechte dag. Niks zichzelf in t pak genaaid oftewel zijn schuld. Ontzettend ruk van de DS om dan meteen het vertrouwen op te zeggen (want dat is wat er gebeurde!). Zonder dat vertrouwen en een hele dikke sorry van de DS zsm ergens anders gaan schitteren. Kan in juni al, toch? Zie Masnada vorig jaar.

0
Lalsacien 30 mei 2021 om 21:59

Almeida verloor 4.21 op Bernal en 4.10 op de rest. Dus zeg maar vier minuten en geen vijf….

0
Tuubke 30 mei 2021 om 21:17

Een bocht ‘vergeten’? Een renner rijdt toch niet alleen op de automatische piloot en is hopelijk ook niet volledig afhankelijk van instructies uit de volgwagen. Ik mag hopen dat hij ook zelf oplet. Het zag er in elk geval knap sullig uit – en bovendien is het doodzonde.
Net als met Van Moer vorige week: we zullen nooit weten of hij anders had gewonnen. Misschien kan hij het binnenkort ook zo fraai compenseren met een overwinning elders.

0
FritsvanHoefelen 30 mei 2021 om 21:33

Ik kan nog steeds niet bij de reactie dat hij de bocht vergeten was

0
Lendilonus 30 mei 2021 om 23:19

Erg jammer dit voor Cavagna maar in alle eerlijkheid ben ik er wel blij mee dat hij met deze onschuldige valpartij(leek fysiek in ieder geval niets aan de hand) de overwinning uit handen geeft. Ganna was duidelijk de betere en waar normaal gesproken de lol van het wielrennen juist is dat de beste niet altijd wint, vind ik de lol van een tijdrit juist dat je eindelijk eens echt ziet wie de beste is omdat het zo ‘puur’ is.

0
Romāns Vainšteins 31 mei 2021 om 06:45

Dat pure valt wel mee als je die fietsen ziet.

0
DonQuijote 31 mei 2021 om 06:46

Hebben zij de track van het parcours niet op hun Garmin?
Dan kan je steeds goed zien waar en wanneer er een bocht komt. Bij het MTBen werkt dat fantastisch, zelfs in lastige snelle afdalingen heb ik meestal nog wel tijd een flukse blik op mn Garmin te werpen en zodoende te weten te komen of er een scherpe bocht aan komt die je normaal gesproken niet kunt zien.

Het zou ook nog vanuit de auto kunnen gebeuren, zoals een bijrijder bij van die auto rally’s dat doet.

0
ThorHushovd 31 mei 2021 om 11:02

Ben in Luxemburg bij de Tour geweest, met de Bakker, duwu en Wouter. Toen Lance nog reed. Toen had ik ook liever een bocht gemist. Man man, niet te zuipen dat spul.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone