Valpartij hinderde Tom Dumoulin tijdens waaiers UAE Tour

maandag 25 februari 2019 om 15:14
Valpartij hinderde Tom Dumoulin tijdens waaiers UAE Tour

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin zat niet in de voorste waaier tijdens de tweede etappe van de UAE Tour. De kopman van Team Sunweb werd namelijk gehinderd. “Meerdere klassementsrenners misten de eerste groep omdat ze werden opgehouden door een valpartij”, zegt Dumoulin.

“Er stond vandaag erg veel wind op de open wegen. Dat maakte het redelijk stressvol”, aldus de Limburger. Na de val zat hij in een tweede groep, op een gegeven moment zelfs een minuut achter het voorste peloton met leider Primož Roglič. “We moesten achtervolgen, maar gelukkig konden we op tijd terugkeren.”

Walscheid: “Ik wachtte te lang”
Uiteindelijk keerde iedereen terug in het peloton en kon er gesprint worden. De winst ging naar Fernando Gaviria, terwijl Team Sunweb-sprinter Max Walscheid niet verder kwam dan de veertiende plek. “Er zaten drie ploeggenoten voor mij in de laatste bocht, maar ik wachtte te lang. Toen zat ik ingesloten dus kon ik niet meer mee doen voor de zege”, aldus de Duitser.

In het algemeen klassement is Wilco Kelderman opgeschoven naar de vijfde plaats. De Nederlander, die het kopmanschap deelt met Dumoulin, pakte bij de laatste tussensprint één bonusseconde.

Dit artikel delen:

6 Reacties

fietsvriend 25 februari 2019 om 15:25

De dag doorgekomen, morgen de eerste afspraak van het seizoen.

0
Brummel 25 februari 2019 om 15:44

Wilco gretig. dat zie ik graag.

0
vlek 25 februari 2019 om 15:48

Ik vond hem gisteren ook heel sterk ogen in de ploegentijdrit (in zover daar op basis van enkele shots wat over valt te zeggen).

0
yo-eddy 25 februari 2019 om 18:47

zoveel potentie, als het in zijn koppie klopt en als hij blijft op zijn fiets zitten…… als als als. Zou hem graag (weer) een keer op z’n top zien.

0
venus 25 februari 2019 om 21:15

Wat nu dan, wilco zelfs bonificatie? Toe maar! Dit wordt zijn jaar

0
Angelo Pauwels 25 februari 2019 om 23:20

Wat mij vooral opviel is dat Dumoulin moest lossen toen Evenepoel overnam in dat groepje juist na de groep Roglic.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone