Valgren weet niets meer van valpartij: “Maar ik ben oké”

Valgren weet niets meer van valpartij: “Maar ik ben oké”

foto: Sirotti

donderdag 20 april 2017 om 13:50

Michael Valgren kwam tijdens de Waalse Pijl ontzettend hard ten val. De 25-jarige Deen van Astana kwam op zijn aangezicht terecht. Na afloop liet hij met een bont en blauw gezicht op Twitter weten dat het relatief goed met hem gaat. Valgren kan zich alleen niets van het voorval herinneren.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Mitch 20 april 2017 om 13:54

Hele nare val. Heb bij de tweede herhaling in de uitzending ook weggekeken. Hij mag van geluk spreken.

Mathieu Moller 20 april 2017 om 14:05

Ai, dat gezicht ziet er niet goed uit. Aan de andere kant komt hij er nog best goed van af als dat alles is.

achtpuntzes 20 april 2017 om 14:08

vreemde val, had genoeg afstand tov de andere renners dus niet aangetikt. hoe dat je dan op een rechte weg zo kan vallen is mij niet geheel duidelijk. klapband of bandbreuk oid?

Romāns Vainšteins 20 april 2017 om 14:10

Die kan zo de cast van Bladerunner in

nederbelg 20 april 2017 om 14:11

Valgren is geval zoveel. Is er eigenlijk al onderzoek gedaan naar het val-gen in het hedendaagse wielrennen? Is mijn indruk dat er zoveel meer gevallen wordt dan vroeger correct, of vergis ik me schromelijk en is er nu gewoon meer aandacht voor? Zou interessant zijn om daar cijfers over te hebben.

achtpuntzes 20 april 2017 om 14:22

@ nederbelg:
wat is vroeger? ik kijk vanaf ongeveer het millenium, en toen werd er ook gevallen.
maar het kan best zijn dat er nu meer gevallen wordt. oorzaak kan liggen in pijnstillers als Tramadol, meer renners die van voren willen zitten, en het steeds lichter wordende materiaal dat bij de minste productiefout al uit elkaar valt als je er tegenaan blaast.

Valtverder 20 april 2017 om 14:36

Is gewoon een gevolg van de professionalisering van de sport. ‘Vroeger’ lostte de helft al voor de finale, nu kan bijna iedereen mee en moet ook iedereen voorin rijden want je bent de kopman of de knecht van de kopman; dus voorin!

nederbelg 20 april 2017 om 14:37

@achtpuntzes
Valpartijen zoals deze of die van Vanmarcke in de Ronde zag je tot vóór tien à vijf jaar geleden toch nauwelijks. Zelf kijk ik overigens al van medio jaren 80. In mijn herinnering werd er toen voornamelijk zwaar gevallen in de aanloop naar of tijdens massaspurts, of bij afdalingen van een col, maar daarbuiten uiterst zelden. Maar mijn herinnering kan me bedriegen…

Orakel 20 april 2017 om 14:48

Vroeger kieperden ze met de bosjes het ravijn in. Dat gebeurt nu dan weer nauwelijks.

Arry1337 20 april 2017 om 16:58

@nederbelg
De val van Vanmarcke kwam overduidelijk door het gootje in het midden van de weg (kijk de val nog maar eens terug). Ik kan me niet voorstellen dat deze val ook maar iets met materiaal of tijdsgeest te maken heeft. Denk dan ook niet dat dit een val is wat goed als voorbeeld gebruikt kan worden.
Deze val lijkt me eerder vergelijkbaar met de val van Terpstra tijdens Parijs Roubaix, waar het materiaal duidelijk de reden was. Hier kan ik ook geen duidelijk aanwijsbare reden vinden voor de val, wat me doet vermoeden (en niets meer dan dat) dat het ook hier aan het materiaal gelegen kan hebben.

Mathieu Moller 20 april 2017 om 17:06

@Arry
Volgens mij rijdt Valgren over een hobbeltje heen. Vlak voor waar hij valt is de berm anders (geen gras in ieder geval) dan langs de rest van de weg en hij hupt even iets omhoog. Waarschijnlijk is hij bij dat stukje ergens over heen gereden en daar al de controle kwijt geraakt.

timjokkmokk 20 april 2017 om 19:08

Er wordt altijd al gevallen, maar tegenwoordig is er bijna altijd een camera bij. Dus worden er meer valpartijen getoond en is de aandacht voor de ( gevolgen van zo een ) val ook langer in beeld. Sensatie journalistiek!

Jacco van Stierop 20 april 2017 om 19:38

Niet zo’n grote factor waarschijnlijk maar toch: ook bij zwaar bewolkt weer rijdt het grootste deel van het peloton tegenwoordig met een zonnebril, want ja, sponsors hè.
Gelukkig rijdt Niki er af en toe één kapot.

hardfietser 20 april 2017 om 20:46

Ben Hermans schijnt ook gevallen te zijn. Na de finish van afgelopen woensdag raakte hij ten val en brak 2 ribben. Nou ja het kon er nog wel bij. Dat poultje van Scorito was toch al naar zijn ouwe moer…

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone