Amstel-winnaar Michael Valgren: “Dit is mijn grootste zege ooit”

Door Nick Doup & Youri IJnsen, zondag 15 april 2018 om 18:13

Michael Valgren is ontzettend in zijn nopjes met zijn overwinning in de Amstel Gold Race. De alleskunner van Astana profiteerde in de slotfase van de Nederlandse WorldTour-koers van een stil moment, door uit een kopgroep van acht weg te springen. In de laatste lijn troefde hij oud-winnaar Roman Kreuziger af. “Dit is mijn grootste zege ooit”, vertelt de gelukkige na afloop voor de camera van WielerFlits.


“Hij feliciteerde me en zei dat we een goed team hadden”, zegt Valgren over een telefoontje direct na de finish met ploegbaas Alexander Vinokourov. De Deen kan zich vinden in de woorden van de Kazachstaanse oud-prof. Samen met Jakob Fuglsang kleurde hij de finale. “We waren heel gefocust. Laurens De Vreese heeft hard gewerkt in de beginfase, Omar Fraile hielp mij veel en Jakob zette mijn aanval in de finale op, dus uiteindelijk was het een perfecte dag voor ons.” Na afloop was de Deen dus vol lof voor zijn ploegmaats, die hij rijkelijk bedankte voor het vele werk dat ze voor hem opknapte.

“Jakob was supersterk en hij putte de anderen uit. Mijn tweede aanval was goed en ik kon het afmaken. Ik ben heel blij voor mezelf en voor het team”, geeft Valgren aan. Voor hem is het na de Omloop Het Nieuwsblad de tweede zege van het seizoen. “Als belofte won ik Luik-Bastenaken-Luik twee keer, dus voor mij hebben de Ardennen een speciale plek in mijn hart. Vorig jaar probeerde ik de kasseien en dat ging mij ook wel goed af. Ik werd elfde in mijn eerste Ronde van Vlaanderen. En dit jaar win ik de Omloop en eindig ik vierde in Vlaanderen. Ik ben gewoon heel blij dat de ploeg toestaat dat ik al deze wedstrijden mag rijden. Ik vind het leuk en kan er presteren.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jean Dumas 15 april 2018 om 18:19

De sterkste aanvaller wint, al verdient het nieuwe parcours nog wel wat finetuning. Het klassieke crescendo in de opeenvolging van klimmetjes is een beetje weg, waardoor er twijfelmomenten ontstaan. Peloton zet niet echt door in aanloop naar de Gulpenerberg, na de Eyserbosweg is de groep nog te groot en de finish te ver. Misschien beter doorsteken van Gulpen naar de Keutenberg voor meer spankracht.

assen 15 april 2018 om 18:21

Waarom nog meer heuveltjes? Dit parcours heeft geleid tot schifting, en voldoet daarmee. De sterkste renners streden om de overwinning. Ik vind het prachtig dit tactisch spel, veel beter dan weer zo’n sprint waar standaard de beste aankomer wint. Bij een aankomst als deze hebben ALLE goede renners die de schifting overleven een kans om te winnen!

Kwibus 15 april 2018 om 18:31

@jeam, ik heb een prachtige finale gezien. Veel aanvallen, tactisch. Machtsvertoon.vik heb genoten.

Polleke 15 april 2018 om 18:51

Mooi hoe hij zijn ‘pers spreker’ in de wind zet… we have all day and dopingcontrol can wait…straf baaske…

Chaba 15 april 2018 om 19:05

hahaha mooi hoe hij de tijd neemt en geagiteerd is dat hij zich moet haasten. Zo een houding van, dit is mijn moment, ze wachten maar even. Mooie Gozer!

ikbenprocycling 15 april 2018 om 19:32

Onderschat volkje die Denen.

Lopopodium 15 april 2018 om 20:18

Inderdaad mooie reactie tegen het ongeduld van anderen. Die urine loopt niet weg, dat kan ook later wel in het potje…

Romāns Vainšteins 15 april 2018 om 21:17

Valgren is wel een nekkenbijter, wel een echte winnaar. So far tezamen met Terpstra en Sagan de man vh voorjaar.

Wheely 15 april 2018 om 23:39

Wat een grappig interview!

LB117 16 april 2018 om 00:00

Wat een baas!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.