Valgren: “Erg blij om voor thuispubliek te kunnen winnen”

zaterdag 30 juli 2016 om 09:39
Valgren: “Erg blij om voor thuispubliek te kunnen winnen”

Foto: Sirotti

Michael Valgren schreef vrijdag de koninginnenrit in de Ronde van Denemarken op zijn naam. Het was voor hem een bijzondere overwinning. “Ik ben erg blij”, stelt hij op de website van Tinkoff. “Het is mijn eerste zege sinds een paar jaar, en het gaat om de lastigste etappe van deze ronde.”

De finishplaats van vrijdag, Vejle, was geen onbekend terrein voor Valgren. Hij heeft er zelfs twee jaar gewoond. “Ik ken de stad erg goed”, aldus Valgren. “Het is erg mooi om hier te kunnen winnen, voor eigen publiek. Het was best lastig, vanwege de korte tijd tussen de Tour de France en deze wedstrijd, maar ik hou ervan om te koersen in Denemarken en om aan de toeschouwers te laten zien dat ik goede resultaten kan behalen. Het is een mooie manier om ze terug te betalen.”

De 24-jarige renner staat nu aan de leiding van het klassement. Hij heeft vijf seconden voorsprong op zijn landgenoot Magnus Cort. Vandaag krijgt peloton een 19,6 kilometer lange tijdrit voor de kiezen.

“De tijdrit ligt me normaal gesproken goed”, zegt Valgren. “Als ik naar het klassement kijk, zou ik hopelijk in staat moeten zijn om wat meer tijd te pakken. Mijn naaste belagers zijn sneller in de sprint, dus zij zouden nog bonificatieseconden kunnen sprokkelen in de slotetappe. Daarom wil ik de eindzege graag veiligstellen in de tijdrit.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

denistel 30 juli 2016 om 09:48

denk dat ie toch wel tijd kwijt raakt aan de betere tijdrijders

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.