Valerio Piva, ploegleider van Biniam Girmay: “We hebben een van de grootste renners verslagen”

dinsdag 17 mei 2022 om 18:44
Valerio Piva, ploegleider van Biniam Girmay: “We hebben een van de grootste renners verslagen”

foto: Cor Vos

Valerio Piva, sportdirecteur van Intermarché-Wanty-Gobert, was zeer gelukkig na de overwinning van zijn renner Biniam Girmay in de tiende etappe van de Giro d’Italia. De Eritreeër klopte in Jesi Mathieu van der Poel in de sprint met een uitgedund peloton.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Het is geweldig, ik kan het nog niet bevatten”, vertelde Piva na afloop van de etappe. “We zaten al enkele dagen met deze rit in ons hoofd en probeerden vanochtend de hele ploeg te motiveren. Ik zag een geweldige ploeg rondom Bini en hij maakte het in een geweldige sprint af tegen een kampioen als Van der Poel. Deze overwinning is heel belangrijk. We hebben een van de grootste renners verslagen.”

De voormalige Italiaanse beroepsrenner zei in de slotfase tegen zijn renners dat ze vooral samen moesten blijven en bij Girmay moesten rijden. “Domenico Pozzovivo en Lorenzo Rota deden het geweldig door alle gaten dicht te rijden, want er werd in de finale nog veel aangevallen. Bini miste een bocht en dat zorgde even voor wat paniek, maar hij kon terugkeren. Ik ben erg gelukkig”, ging hij verder.

“Deze overwinning betekent veel voor de sport. We zien een nieuw continent aan de top en dat is de toekomst. Ik denk dat deze zege belangrijk is voor de wielersport in Afrika”, aldus Piva.

Sportdirecteur Piva aan het begin van het seizoen – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

13 Reacties

poortje de dijkenstoemper 17 mei 2022 om 19:26

Één zwaluw maakt nog geen Zomer

Kopinkas 17 mei 2022 om 21:11

Eén zwaluw maakt de lente niet, maar kan ze wel aankondigen

chasse patat 17 mei 2022 om 19:35

Misschien heeft hij wel één van de grootste klassiekertalenten in de ploeg die binnenkort voor veel geld verhuist naar een andere ploeg.

Quincy Adams 17 mei 2022 om 19:36

Heeft net bijgetekend

Turtlehead 17 mei 2022 om 19:40

Leuke vent, en (ploegleiders van) winnaars hebben altijd gelijk, maar concentreer je nu op jezelf. 'We hebben een Giro-etappe gewonnen na een perfecte finale tegen de kopmannen van alle ploegen en we waren de sterkste ploeg', ipv 'We hebben Matje verslagen, hahaha #inyourface'.
Morgen wint ie van Demare en Cavendish. Is het dan minder waard?

Romāns Vainšteins 17 mei 2022 om 19:43

Cav in een Massaspurt? Méér!

LB108 17 mei 2022 om 21:33

Dit lijkt wel meer het doel, MVP verslaan…

Brabander 18 mei 2022 om 01:05

Nou ja. Als je dat beteikt ben je al een heel eind toch?

sooike 17 mei 2022 om 23:27

Gelukwensen voor een sympathieke ploegleider !

Brabander 18 mei 2022 om 01:06

Is heel snel een hele grote jongen aan het worden die Girmay. Waarschijnlijk de grootste uitdager voor de Antwerpse wonderboys

Bart 18 mei 2022 om 12:33

Het is precies wel een trend de laatste jaren dat nieuwkomers die iets winnen direct bij de top worden gerekend. Misschien best nog wat afwachten en laten groeien, want teveel druk en ze winnen misschien geen platte prijs meer.

En Mathieu is geen Antwerpse wonderboy maar honderd procent een Nederlander hé ;-)

Jean Dumas 18 mei 2022 om 01:49

Zo betaalt ploegtactiek zich uit. Waarom zou Bini woekeren met zijn krachten zoals Matje?

Fretteketet 18 mei 2022 om 12:37

Heel mooi voor Girmay en de ploeg/ vdp kwam hard aan maar miste het laatste beetje…wss verspilt toen die op 55 km een stuk in de achtervolging toen zn fiets iets klem had in de deri..